Toż to jest ewidentne co się dzieje ale krwawica zaślepia rozum. Sam przez moment spanikowałem, ale przemyślałem. Walnąłem piwko i to jest kulminacja krwawicy - brałem to pod uwagę. Zawsze jak coś takiego wychodzi jest 2 dni krwawicy, 1 na zero i potem w górę. Ci co załapią się na dół to zarobią majątek.
Widać co się dzieje - jak to nie wiem, nikt nie wie.
Co na plus+
1. PLW przejmuje spółkę, mega zdołowaną
2. Robi z CFG wydawcę swych gier (czyli oficjalnie spółka zarabia x2 na każdej sprzedanej sztuce)
3. PLW będzie miało pakiet większościowy
4. Koszty są teraz minimalne - mają silnik gry PD (największy koszt produkcji gier) a mają drogich informatyków na etacie. Dzięki temu mogą zatrudnić taniej/mniej i zarobić dzięki temu x4 (czyt. pkt2)
5. W lutym będą wyniki + info o prezesie + pokaz gry
6. W kwietniu pewnie pokażą robioną grę z 2018
7. Dzięki krwawicy mamy mega wolumen więc każde dobre info to podbitki nie rzędu 5% a 25%+
8. Świetny plan PLW i komunikacja - oby każda spółka tak miała - aż chyba wejdę za jakiś czas w PLW bo widać prezes tam ma łeb nie od parady
Tak jak sprzedawałem akcje widząc, że spółki będą spadać to tutaj po zmianach tylko na plus.
Co na minus-
1. Cóż to co zwykle - chol.. czemu nie sprzedałem za 15 i nie odkupiłem po 9 :P Ostatni pakiet wczoraj kupiłem za duży. Troszkę wzięły górę emocje bo tutaj laga w górę jest pewna, tylko kwestia czasu. A najlepsze jest to, że PLW podał nawet, że w lutym pierwsze pokazy. Ale tak wierzę w spółkę i dopóki fundamenty zostają (PLW) to ja zostaję.
Każdy zrobi jak myśli, ale ci co przetrwają mają ustawiony zysk. Pomimo wszystkiego spółczuję sprzedającym. Nigdy na stracie nie sprzedałem, ale miałem raz tak, że miałem zysku + 150% i przez sytuację na rynku musiałem wyjść tylko z 100%+.
Według mnie kto wyjdzie z mega stratą będzie frajerem roku - PLW ma kilka miliardów włożone w spółkę, których nie ma jak wyjąć. Co powiedzą? Eee odpuszczamy? Toż oni tworzą spółki, a nie rujnują.
Powiem lepiej, że dzięki temu, że ludzie odeszli a PLW da wydawanie gier dla CFG to kto wytrzyma na long to tutaj możliwe jest 50zł przy wydaniu gry głównej za te 15m bo ze spółki córki będzie spółka główna wspierana przez najlepszego dystrybutora w pl. Wiem teraz to abstrakcja, ale niedoceniacie parcia na kasę ludzi - PLW odda długoterminowy zysk aby mieć większy zysk czasowy.