• Ciekawa wycena . Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Przy tych zarobkach rocznych KST jest wyceniany podobnie jak tauron w swojej branży jeśli chodzi o stosunek ceny do zysku . Tak mi wychodzi ale może mam popsuty kalkulator . Teraz jeśli spółka skupi swoje akcje a później je umorzy to wycena księgowa będzie wyższa o około 30% w stosunku do dzisiejszej . Tauron bis . Oczywiście to tylko moje zdanie , więc proszę się nie sugerować tym wpisem podejmując decyzje inwestycyjne . Pozdrawiam .
  • Re: Ciekawa wycena . Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Sądzę jednak , że nie skupią akcji w takiej ilości jaką zaplanowali , że skupią . Wtedy trzeba będzie głębiej sięgnąć do kieszeni - znacznie głębiej jeśli będzie się chciało skupić resztę . Oczywiście to tylko moje zdanie więc proszę się nie sugerować tym wpisem podejmując decyzje inwestycyjne . Pozdrawiam .
    Zgodnie z moimi przewidywaniami nie skupili całości a nawet nie skupili połowy . Jeśli spółka umorzy swoje akcje to nowa wartość księgowa jednej akcji spółki wynosi 80 złotych polskich a to z kolei oznacza że akcje są mocno niedowartościowane moim zdaniem dlatego je posiadam w cenie 26.62 i czekam na zwyżkę . Zobaczymy czy zarobię . Oczywiście to tylko moje zdanie więc proszę się nie sugerować tym wpisem podejmując decyzje inwestycyjne . Pozdrawiam .
    Gadam sam ze sobą może to dobry znak ? Czekam na wstępne dane finansowe za rok 2018 może się niedługo doczekam ? Jest tu ktoś oprócz mnie ? Pozdrawiam .
    No i są wyniki jednostkowe wstępne ZA ROK 2018 - znowu bliskie rekordów . Ciekawe , że kiedy spółka zaczęła naprawdę dobrze zarabiać to rynek się nią przestał interesować . Cuda Panie Cuda .
  • Re: Ciekawa wycena . Autor: ceje [188.146.227.*]
    Nie wiem po co takie firmy są na giełdzie, jaki mają w tym interes? Tak to wygląda, że chcą się powoli i delikatnie z GPW ulotnić?
    Mogą sobie wycofywać , ale za odpowiednią opłatą dla akcjonariuszy mniejszościowych . 26 ZŁOTYCH za jeden papier to jest za mało o czym świadczy nieudany drugi skup . Moje zdanie . Ja bynajmniej nie zamierzam sprzedawać akcji z ceną do zysku 3.5 .
    Nadal nie ma wzrostów , ale poczekam ile będzie trzeba .
[x]
KONSSTALI 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.