Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę że to właśnie ten Prezes wszystkich inwestorow przekonał do wejścia 4f to nie koniec niespodzianek. Teraz musi być grubo!
Klocki ten mogą być różnie układane, wiadomo że może być bardzo ciekawie nie zdziwię się jak w poniedziałek znowu powtórka, w piątek nie wszyscy mieli czas przeczytać informacje
A ja uwazam,ze zarzad zostac powinien. To 9ni zintegrowali inwestorow i pozbyli sie pier...o nych niemcow. To byli glowni sprawcy niemal upadku spolki.
Jeśli zostanie przebite 3,20 PLN na koniec dnia ( nie intraday) przy dużo wyższych obrotach niż w piątek to jest spora szansa na duże wzrosty,ale wg mnie szansa są ograniczone
Mysle,ze to dopiero poczatek zmian. Otcf nie wchodzi tylko do spółki z obrotem 200mln. Myślę ze duze zmiany przed nami,ale najważniejsze to jest,ze olbrzymi kapitał mamy do dyspozycji teraz... otcf jest potentatem
ja tez jestem tego samego zdania jak wspólnie połaczą siły obistrona współpraca dobrze wyjdzie dla Intersportu sam fakt ze 4F zainwestowało w spółke daje duzo do myslenia teraz beda kluczowe dni dla spólki bo wiele inwestorów o Intersporcie zapomniało wiec teraz powinno byc wieksze zaintersowanie papierem niż wczesniej
Pozwolicie na kilka slow na temat najblizszych sesji oraz ciut dalszej perspektywy. Zdziwie sie jesli w tym tygodniu nie bedzie spektakularnych wzrostow przy duzych obrotach - dlaczego ? wchodza nowi akcjonariusze i de facto w ubieglym tygodniu Intersport po 15 latach utracil dotychczasowy uklad wlascicielski - decyduja teraz Pan Klaja i bracia Piela, czyli skuteczni biznesmeni (potwierdzeniem tej tezy sa ich dotychczas prowadzone biznesy) a nie pasjonaci, ktorzy uwazali sie za skutecznych managerow. To powinno dac do myslenia obecnym akcjoanriuszom (powinni spokojnie oczekiwac na dalszy scenariusz i liczyc zyski), a przede wszystkim przyszlym (licze na duze zainetersowanie zarowno indywidulanych inwestorow ale i funduszy TFI, OFE a w niedalekiej przyszlosci funduszy zarzadzajacych srodkami z PPK - tego typu inwestorzy szukaja spolek po przejsciach, ktore maja przed soba dobre perspektyw). Uwazam, ze takowe Intersport ma przed soba, bo: ma nowe srodki obrotowe, nowych - znanych i skutecznych akcjonariuszy, ktorzy nie wkladaja w spolke milionow ciezko zarobionych pieniedzy, zeby za 1-2 lata nie zaczac czerpac zyskow z np. dywidendy. pozdrawiam i zobaczymy czy mam racje, czy jest to tylko moje zyczeniowe myslenie :-)
lat temu bodajże 12-13, kiedy spolka generowala dobre dodatnie wyniki finansowe - a chyba po to nowi akcjonariusze pojawili sie w Intersporcie, akcje kosztowaly powyzej 10 zl
Najpierw trzeba uczciwie mu pogratulować tego co udało się osiągnąć, są nowi bardzo dobrzy akcjonariusze, nie ma Niemców, są plany na przyszlosc i nadzieja, po tylu latach w końcu jest okazja że akcje będą dużo lepiej wyceniane, też uważam że czas na nowe rozdanie. Mam obawy trochę do tego co pisaliście wyżej w temacie kursu, bo po informacjach w piątek to obroty raptem 150.tys były , a to przecież drobne.... gdyby tak że 500.tys albo wzrost 20 % plus był to może by rynek w końcu to zobaczył i się ludzie zainteresowali
Po czesci zgadzam sie z Toba, ale komunikaty poszly po godzinie 16, kiedy inwestorzy pakowali juz narty do bagaznika i wyjezdzali na weekend / ferie. Licze, ze jutro prasa biznesowa (Puls Biznesu i Parkiet) troche o tym bardzo waznym wydarzeniu w Intersport napisze, i ze jutro bedzie dobry dzien dla obecnych drobnych i duzych akcjonariuszy.
A i jeszcze pytanko, czy jakieś artykuły na pb.pl czy też w parkiecie lub na bankierze widzieliście, bo mi to chyba gdzie umknęło bo szkoda byłoby tego nie wykorzystać medialnie dla spółki, w końcu chyba na tym zależy spółce żeby i klienci się dowiedzieli o tak dobrych informacjach
Jesli prasa jutro bedzie milczec i jakims dziwnym trafem kurs troche spadnie, to moze ci co ostatnio kupili chca uniknac rozglosu, aby jeszcze tanio dokupic. Trzeba tylko i az troche cierpliwosci i powinno byc dobrze :-)
Ten Pan będzie się 3 małe na ciepłej posadce ważne że pensja wpada coraz wyższa zasłużył sobie w końcu straty są już tyle lat...kurs się obsuwa dystrucja akcji po 2 PLN pewnie też,kiedy zmiany w zarządzie?