rozumiem, że czytanie ze zrozumieniem to w dzisiejszych czasach duży problem... Skoro jesteś akcjonariuszem, a nie trollem uszanuj to że ktoś chce poszukać i wrzucić informacje( sporo wcześniej niż sama spółka) o spółkach portfelowych MCI i nie trolluj na takim wątku.
Co do obecności Tomka na Davos, to gdybyś pomyślał....
Podpowiem Ci. A gdzie szukać kasy dla nowego funduszu PEMu, skoro chcą ją pozyskać za granicą? Jesteś pewien, ze on tam się wepchał? Ot tak sobie? To może spróbuj i Ty się wepchać, zobaczymy czy jesteś tak cwany jak on i czy Ci się uda. Nawet nie do Davos, wystarczy do Krynicy jako prelegent ;)
Bardzo mocne słowa... Uważaj, bo różni ludzie to czytają, mnie już tu straszono i na Dacie również... Nigy nie wiadomo na kogo trafisz i czy nie będziesz musiał się ciągać po sądach.
Zgoda, co do tego, że swoich akcjonariuszy ma gdzieś, że nie dotrzymuje publicznych zapowiedzi ( wypłata dywidendy po ustaniu konwenantów, bb zaraz po okresie zamkniętym po raporcie za 3Q18 , walce z dyskontem itd, itd)
Natomiast czy to jest naciągactwo i kłamstwo to nie jestem pewien... Nie wiadomo też jakie on ma plany w końcu do MCI, czy będzie zwiększał stan posiadania za pomocą bb czy może tak jak wcześniej będzie podczas tych bb oddawał swoje akcje (wyjmując niejako taką quasi dywidendę, my też możemy zresztą). Może okazać się, że wezwanie było tylko formalnym zabiegiem bo bez przekroczenia 66% nie mógłby kontynuować bb ( chyba niecały milion mógł zostać kupiony w postaci bb przed wezwaniem). Sam w to coraz mniej wierzę, ale poczekajmy na najbliższy bb a będzie wiele( jeśli nie wszystko wiadomo). Nie będzie oddawał wielce prawdopodobne że idzie na dużo więcej niż ma obecnie i można się spodziewać marazmu kursu, a nawet wyciskania i potem delsitingu ( z tym że nie zdoła tego zrobić moim zdaniem po takim kursie, nie ostatnie kilkanaście procent).
Przecież mamy już dosyć zaawansowaną bessę na maluchach to na logikę kurs jest w czarnej dupie ( Tomek zresztą mu bardzo pomaga tam być) i logiczne jest przeprowadzenie bb i to jak najtaniej, by spółka jak najwięcej na tym zarobiła. Tyle, że my możemy nic z tego nie mieć to raz, a dwa to ten bb już powinien być ogłoszony...
A propos Davos... "W 2001 r. Światowe Forum Ekonomiczne w Davos przyznało mu tytuł Globalnego Lidera Jutra za wyczucie rynku, profesjonalizm, wizję i skuteczność biznesową...." Dawno to było wprawdzie, ale rozpoznawalność ma o to się nie bój...
Moderator wycina jak mu się podoba. Dorosły jesteś wiesz co robisz :)
B-Cz,poza Tobą i kilku przypadkowymi osobami nikt już tego nie czytuje.Bo i po co.Daremny Twój trud chłopie.I ten Twój mentorski ton zaczyna irytować.Niedługo będziesz miał wyłączność na tym ,,forum''
Może masz i rację wowa... Daremny mój trud, co znajdę zachowam dla siebie. Niech Tomek po taniości wykupuje MCI od zdezorientowanych akcjonariuszy :) Mnie żywcem nie weźmie!
A teraz czas na morsowanie, zanim nie ma kolejki do przerębla. Spadam
Zgoda,tylko dlatego tu zaglądam,że b-cz.czasem podrzuci coś ciekawego .No ale pisze sobie a muzom,jego elokwencja i wysiłek dla podbudowania reputacji stajni Tomasza Cz.idzie na marne.Prezes dba tylko o swoje ego i kieszenie.
Jeśli odbierasz moje pisanie jako próba podbudowania wizerunku stajni Czechowicza to faktycznie daremny mój trud. Pozytywnie piszę o spółkach portfelowych natomiast ( wizerunek spółki) traktowanie drobnych było już tyle razy tu wałkowane, ze nie ma sensu do tego wracać choć czasami to podkreślam jak tu się mówi co innego a robi co innego. Ile razy można wracać do tego samego??? Sam zgłosiłem kilka spraw do KNF( publiczne zapowiedzi dywidendy, publiczną zapowiedź walki z dyskontem a potem prośbę o nieprzychylne artykuły w prasie w celu przeprowadzenia taniego BB) i oprócz maili które otrzymałem że sprawa do nich dotarła nie otrzymałem nic więcej, więc pisanie żalów po forach uważam za bezcelowe i infantylne.
Ale chcę ci wyjaśnić, ze tak jak Ty tkwię tutaj już ładnych parę lat i nie dam się wyleszczyć Tomkowi. Szkoda mi też tych co oddadzą po 0,4 NAV bo przy takim dyskoncie to się akcje kupuje a nie sprzedaje czego sama spółka jest najlepszym przykładem. Z drugiej strony faktycznie jeśli wyleszczą szybciej wystrachanych i niecierpliwych to i spółka na tym skorzysta( mniej zapłaci w BB za akcje) a i te cholerne bb prędzej się skończą( albo wypłatą tak długo oczekiwanej dywidendy, albo wyciśnięciem nas z akcji).
Co to za żart z tą transakcją pakietową?Zarówno cena jak,i ilość budzą wątpliwości.Chyba że taki próbny balonik przed b-b.Za 12.70 chyba bym jednak oddał i skończył z tą farsą.