@wowa
Jeśli odbierasz moje pisanie jako próba podbudowania wizerunku stajni Czechowicza to faktycznie daremny mój trud. Pozytywnie piszę o spółkach portfelowych natomiast ( wizerunek spółki) traktowanie drobnych było już tyle razy tu wałkowane, ze nie ma sensu do tego wracać choć czasami to podkreślam jak tu się mówi co innego a robi co innego. Ile razy można wracać do tego samego??? Sam zgłosiłem kilka spraw do KNF( publiczne zapowiedzi dywidendy, publiczną zapowiedź walki z dyskontem a potem prośbę o nieprzychylne artykuły w prasie w celu przeprowadzenia taniego BB) i oprócz maili które otrzymałem że sprawa do nich dotarła nie otrzymałem nic więcej, więc pisanie żalów po forach uważam za bezcelowe i infantylne.
Ale chcę ci wyjaśnić, ze tak jak Ty tkwię tutaj już ładnych parę lat i nie dam się wyleszczyć Tomkowi. Szkoda mi też tych co oddadzą po 0,4 NAV bo przy takim dyskoncie to się akcje kupuje a nie sprzedaje czego sama spółka jest najlepszym przykładem.
Z drugiej strony faktycznie jeśli wyleszczą szybciej wystrachanych i niecierpliwych to i spółka na tym skorzysta( mniej zapłaci w BB za akcje) a i te cholerne bb prędzej się skończą( albo wypłatą tak długo oczekiwanej dywidendy, albo wyciśnięciem nas z akcji).