• PD na Gog -40% Autor: ~Kajtek [31.179.132.*]
    Czekamy na promo Steam - regulaminowy czas 2 miesięcy od poprzedniej promo zdaje sie już minął ze 2 tyg temu także jest jakaś przyczyna by odłożyć te promo - tylko jaka? :)
  • Re: PD na Gog -40% Autor: acidspit [84.10.54.*]
    Brak Prezesa = brak decyzji/ ruchów promocyjnych. Ich bizdev podobno odszedł gdy ustąpili Prezesa Żarnowieckiego więc po rezygnacji Pana Kamizelki nie ma komu biznesu nadzorować. Tam sami afrosłowianie zostali na posterunku.
  • Re: PD na Gog -40% Autor: ~pff [89.78.151.*]
    Jeśli na dane o sprzedaży czekają na wydawcę, to przecież oznacza, że wydawca wrzuca na Steam i odpala promocje. Ja bym się nie martwił, bo dotychczas byli na głównej często z HW i PD. Może czekają na modowanie?
  • Re: PD na Gog -40% Autor: ~Arthurius [195.182.49.*]
    Za promocje odpowiada głównie wydawca, ale w tym przypadku mogły być wzięte pod uwagę dwie dodatkowe okoliczności:

1. Niedawno była promocja świąteczno - noworoczna, a efektywność drugiej promocji tuz po zakończeniu poprzedniej jest niska.
    2. Mam nadzieje, że z promocją czekają do wydania dużego patcha wprowadzającego modowanie.

Rok temu była jeszcze promocja steam na chiński nowy rok, ze smokami. To jakoś zimą było.
  • Re: PD na Gog -40% Autor: ~olo [37.248.160.*]
    Co to znaczy modowanie?
  • Re: PD na Gog -40% Autor: ~olo [37.248.160.*]
    Nie wiem czy oglądaliście wywiad z kamizelką z listopada 2018 na Youtube ale z tego co zapamiętałem to on nie jest zbytnio zwolennikiem modyfikacji.
  • Re: PD na Gog -40% Autor: ~Arthurius [37.47.14.*]
    To mógł być jeden z czynników, który zdecydował o jego rezygnacji. CFG miało autorski pomysł na system walki w PD bez generatora liczb losowych, który się po prostu nie sprawdził. Natomiast 300 tys. potencjalnych kupców z wishlisty Steam czeka głównie na zmianę tego systemu na bardziej XComowy. Sam mam wśród 150 znajomych na Steam 8 takich osób, które czekają konkretnie na taka zmianę przed zakupem. Dlatego tez jeśli CFG miało opory przed wprowadzeniem takiej zmiany, a na szali leży w uproszczeniu 200 tys x 40 zł = 8 mln. nie dziwie się właścicielom, ze zaczęli robic porządki. Spółka Akcyjna nie musi na sile wprowadzać na rynek swoich autorskich idei, a przeszede wszystkim ma zarabiać pieniądze.
    Nigdy nie widziałem, żeby CFG obiecywało, czy nawet rozważało, taką zmianę. Czytałem też dużo recenzji i nie widziałem wcale jakiegoś trendu, żeby o to ludziom chodziło. Pojawia się modowanie i powiązane z nim zwiększenie różnorodności losowych misji w kampanii dla pojedynczego gracza.

Uparcie piszesz o tym rng, ale poza tym, że to jakiś twój konik, masz jakieś info o takiej możliwości ze strony twórców?
    Jeśli CFG nie rozważało/nie rozważa dodania możliwości zbliżenia systemu walki do X-Comowego, to może pożegnać się ze spieniężeniem wishlisty. Dla średniorozgarniętego czytelnika forum społeczności Steam powinno być to oczywiste. 90% ludzi z wishlisty czeka na:

-opcję walki z RNG
    -większą możliwość dostosowania postaci (względy kosmetyczne)
    -usunięcie kilku nielogicznych rozwiązań, jak np. automatyczne teleportowanie się głównego agenta do zadania głównego, nawet jak jest przydzielony do innej misji.

Gra taka jak PD powinna mieć odpowiedni poziom immersji.

Nadal uważam, że gra jest ogólnie dobra z kilkoma poważniejszymi niedociągnięciami. Wprowadzenie patcha umożliwiającego modowanie pozwoli na dostosowanie wybranych szczegółów do indywidualnych wymagań każdego z graczy (a w szczególności mam tu myśli potencjalnych klientów z wishlisty).

Gra się sprzedaje na każdej promocji, a wishlista rośnie. Dla mnie to sugeruje, że ludzie czekają przede wszystkim na niższą cenę. Nie wiem, skąd wyciągnąłeś teorię, że 90% wishlisty chce brak RNG, ale wciąż się chętnie dowiem.
    Poniżej przykład z ostatnich dni jak należy podejść w sposób profesjonalny do zagadnienia:

,,Za dwa dni studio Obsidian Entertainment udostępni aktualizację do gry Pillars of Eternity II: Deadfire, która wprowadzi tryb turowy. Dzięki temu tytuł może przypomnieć o sobie weteranom, a także zwrócić uwagę fanów bestsellerowego Divinity: Original Sin II.''

U nas powinno być tak:

,,Za dwa dni (tygodnie) studio CFG udostępni aktualizację do gry Phantom Doctrine, która wprowadzi do systemu walki tryb RNG. Dzięki temu tytuł może przypomnieć o sobie weteranom, a także zwrócić uwagę fanów bestsellerowego X-COM Enemy Unknown oraz X-COM2''

Podsumowując widać jak niewiele brakuje, żeby dobrze spieniężyć wishlistę, ale powyższy przepis jest do tego niezbędny.

https://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=113034

• Re: PD na Gog -40% Autor: ~Homer [46.134.18.*]
    Kiedy promo na konsole na litość Boską...
  • Re: PD na Gog -40% Autor: ~promocja [91.220.238.*]
    Niedawno była świąteczna.
    Wydaje mi się że warto odłożyć promocje indywidualną. Kto miał kupić ten kupił ;-)
[x]
CFG 0,00% 1,60 2026-07-01 10:53:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.