I tu się mylisz. Po dematerializacji zniknie zapis. KDPW wyrejestrowuje papiery i znikają z rachunku. Niestety w niebyt. Trzeba handlować innymi spółkami. O ile ma się jeszcze kapitał.
Podobnie miałem z UNIVERSALEM w 1999r .upadek i akcje został mi do dzisiaj. Można jedynie oprawić w ramkę i na ścianę ku przestrodze ,że GPW to raj dla oszustów,malwersantów i złodziei w białych kołnierzykach...Amen !
Z tym akurat masz słuszną racje.Mafia w białych kołnierzykach na legalu jest na GPW i w innych instytucjach .W tym momencie nic nie możemy z robić z akcjami natomiast oni mogą firmę prowadzić dalej.Zwykły inwestor nie ma w ogóle z tą nie uczciwą machiną żadnych szans . Spółka zostaje wywalona z GPW. ale jest to prezent tylko dla zarządzających.Jak by odpowiadali własnym majątkiem tak by na pewno nie było.PRZYKRE TO WSZYSTKO ALE PRAWDZIWE.
Wiem, głupia cixxxpa jestem. Miałam kupione po złotówkach, nie groszach. Sprzedałam z zyskiem, znowu kupiłam po 70 gr. Sprzedałam z zyskiem. Potem znowu kupiłam, już po informacji o bankructwie, po 1 groszu. Chciałam zarobić 100% i sprzedać po 2 grosze :) A tu się nagle wszystko sprzedało pewnego dnia po 4 grosze. 4 x tyle! :) No to znowu kupiłam po groszu. I pojechałam na narty. I zapomniałam, że może być wyłączenie z transakcji. I zostałam z tymi po groszu. W sumie, co miałam zarobić to zarobiłam. Nie milionami, ale może być. Więc i tę stratę jakoś przeboleję. Ale głupia jestem - to fakt!
Regulacje prawne nigdy nie przewidują wszystkich możliwości, do tego polskie prawo często pisane jest bez ładu i składu. Żyjemy w czasach, kiedy dobry prawnik, to taki, który zgodnie z niejasnym prawem potrafi wykorzystywać niejasności prawa... a dobry księgowy, to taki, który zgodnie z niejasnym prawem potrafi optymalizować i posługiwać się tzw. inżynierią finansową...Niestety.
Dokładnie, za akcję dostanie zero, nawet nie
0,01. Jak spółkę ktoś lyknie, to tylko czysty brand, bez długów, po to jest ta upadłość. Pozbyć się akcjo i wierzycieli. Spółka w piach,ale jej aktywa, znaki towarowe, do skarpety
Myślę, że może być znacznie więcej. Tymczasem nie dajcie się nabierać i poniżej tego 1zł nie sprzedawajcie cwaniakom! Będą nadal próbowali od Was wysępić akcje za grosze.
ej warren komu sprzedac za to nawet grosza nigdy juz nie dostaniesz masakra ty idz do pracy za nainizsza krajowa a nie sie gielda zajmujesz jak nie masz pojecja o gieldzie
Aref pytała czy coś się kiedyś jeszcze będzie dało zrobić z akcjami a wy wylewacie jakieś swoje żale zamiast merytorycznie odpowiedzieć. Kogo obchodzi że straciliscie na tej spółce? To jest tylko wasz problem. Kogo obchodzi jakiś bejer czy inne oszusty? Pytanie było całkiem inne. Sam nie wiem co zrobić z papierkiem ale nie umoczyłem dużo więc problemu z tym nie mam a jedynie czysta ciekawość co teraz się z tym stanie. Dużo się z tego posta nie dowiedziałem.
Ja umoczyłam 15000 i nic nie robię i nie drę szat - grunt to zdrowie a pieniądze nic nie pomogą jak takie przeznaczenie (patrz Kulczyk) Szkoda takiej spółki z tradycjami, bardzo, bardzo się na niej zawiodłam. Chyba najbardziej a na giełdzie jestem od 15 lat