Jak widzicie, kilka sesji wzrostowych odbyło sie bez infa, bez poprawy wyników, bez niczego. To oznacza, że ostatnie sesje były zwykłą spekulacją, kolarze kręcili kółka, spekuła przycinała po kilka procent, jak na gniotach. Prawda jest bolesna. Spółka jedzie na stratach, wyprzedaje majątek, by mieć kasę na działalność i organizuje emisję ratunkową bez Prawa Poboru dla drobnych. Polityka "skrótów myślowych" czyli łgarstw, ma się dobrze.
Lada moment, nastąpi koniec tej koekty wieloletniego trendu spadkowego, kurs zawali się, niczym przegnite deski w zdezelowanej latrynie a wy zostaniecie z parującym w dłoni ...
Nie podszywaj się chłopku. Ja kupiłem po 10 zł od aegonu i czekam na 400!
Teraz siedzę na plaży w okolicy Honolulu, gdzie mam swój dom, sączę drinki i zabawiam się z okolicznymi hawajskimi chłopcami w lekarza
Dnia 2019-01-22 o godz. 07:38 ~mk_gda napisał(a): > żal m i was, nawet własnego nicka nie amcie a co tu mówić o życiu, podróżach czy pieniądzach > > dalej siejcie jad i nienawiść > > szybko do was wróci, jeśli już nie wróciła
o, odezwał się ten co ma czyste ręce i czyste sumienie hehehehe nie bez powodu masz ksywę garbage !
Zaczyna się tak zwane skarmianie leszcza. Drobni, podnieceni pompowaniem baliona i nagonką na forum, kupują te przewartościowane akcje. A tu zonk. Ktoś umiejętnie dosypuje w rynek, by nie wywołać paniki. Witajcie na Eko Eksporcie!
Dzisiaj to było zaledwie preludium. Machina zrzutów się rozkręca. Pamiętajcie, kto szybciej sprzeda, ten ocali więcej pieniędzy. Latryny sa przeciążone, rury pękają a zarząd zaciera łapki, patrzac na te spekulacyjne gierki.
> Lada moment, nastąpi koniec tej korekty wieloletniego trendu spadkowego, kurs zawali się, niczym przegnite deski w zdezelowanej latrynie a wy zostaniecie z parującym w dłoni ...
Dnia 2019-01-25 o godz. 11:43 ~Kał napisał(a): > I co teraz, 2 zł?
Trochę cierpliwości - będzie i 2 złote. Na razie trwa uklepywanie pułapu odniesienia - spółdzielnia która podbiła kurs musi teraz przekonać stado łosi - speców od "analizy" technicznej, że nastąpiło trwałe odwrócenie trendu. A później przyjdzie faza dystrybucji, która będzie o tyle łatwiejsza, że żaden zimny prysznic nie powinien się pojawić wcześniej niż w dniu publikacji raportu rocznego. Innymi słowy - są trzy miesiące na upchnięcie papieru nowemu zaciągowi. A że z kwitów wychodzi, że Spółka ledwo kwiczy i wyprzedaje aktywa żeby utrzymać się na powierzchni - cóż, ktoś, kto kupuje akcje EEX nie czyta sprawozdań finansowych. A jesli już to robi, to i tak nie rozumie, co tam napisano.
Dnia 2019-01-25 o godz. 14:19 ~tygrys_myszowaty napisał(a): > Dnia 2019-01-25 o godz. 13:38 ~zorro napisał(a): > > wkrótce staniesz się zagubionym tygryskiem i nie będziesz miał czelności odezwać się na forum... > > Hi hi, na to Fluidzie też mi to samo przepowiadają ... od jakiś 4 lat :-) >
tu są 3 rodzaje ludzi kupujący akcje lub udający kupujących, ale piszących w samych superlatywach - naiwne kołki nie mające pojęcia o analizie finansowej i fundamentalnej, wierzące w brednie ludzi którzy od lat ich okradają - płatni naganiacze - mitomani (mk_gda)
Dnia 2019-01-25 o godz. 14:51 ~mk_gda_garbage napisał(a): > Dnia 2019-01-25 o godz. 14:19 ~tygrys_myszowaty napisał(a): > > Dnia 2019-01-25 o godz. 13:38 ~zorro napisał(a): > > > wkrótce staniesz się zagubionym tygryskiem i nie będziesz miał czelności odezwać się na forum... > > > > Hi hi, na to Fluidzie też mi to samo przepowiadają ... od jakiś 4 lat :-) > > > > tu są 3 rodzaje ludzi kupujący akcje lub udający kupujących, ale piszących w samych superlatywach > - naiwne kołki nie mające pojęcia o analizie finansowej i fundamentalnej, wierzące w brednie ludzi którzy od lat ich okradają > - płatni naganiacze > - mitomani (mk_gda)
Dla mnie najważniejsza grupa ludzi, którzy kupują te akcje to RODZINA-ZAŁOŻYCIELE. Wyłożyli kasę w gotówce i kupili milion akcji. To dla mnie najlepsza rekomendacja. A to, że forumowe ciotki klotki nie kupiły to tym lepiej. Jak wolicie ujadać zamiast zarabiać to wasz problem.
Dnia 2019-01-25 o godz. 14:59 ~Żorż napisał(a): > Dnia 2019-01-25 o godz. 14:51 ~mk_gda_garbage napisał(a): > > Dnia 2019-01-25 o godz. 14:19 ~tygrys_myszowaty napisał(a): > > > Dnia 2019-01-25 o godz. 13:38 ~zorro napisał(a): > > > > wkrótce staniesz się zagubionym tygryskiem i nie będziesz miał czelności odezwać się na forum... > > > > > > Hi hi, na to Fluidzie też mi to samo przepowiadają ... od jakiś 4 lat :-) > > > > > > > tu są 3 rodzaje ludzi kupujący akcje lub udający kupujących, ale piszących w samych superlatywach > > - naiwne kołki nie mające pojęcia o analizie finansowej i fundamentalnej, wierzące w brednie ludzi którzy od lat ich okradają > > - płatni naganiacze > > - mitomani (mk_gda) > > Dla mnie najważniejsza grupa ludzi, którzy kupują te akcje to RODZINA-ZAŁOŻYCIELE. Wyłożyli kasę w gotówce i kupili milion akcji. To dla mnie najlepsza rekomendacja.
zrozum że wcześniej tą gotówkę ukradli wam!!! w postaci premii, bonusów za premię, odsetki od złodziejskich obligacji etc. przy okazji narażając spółkę na upadek kumasz to ?! i teraz będą ją ratować?? mogli wcześniej nie kraść!
Dnia 2019-01-25 o godz. 15:01 ~mk_gda_garbage napisał(a): > Dnia 2019-01-25 o godz. 14:59 ~Żorż napisał(a): > > Dnia 2019-01-25 o godz. 14:51 ~mk_gda_garbage napisał(a): > > > Dnia 2019-01-25 o godz. 14:19 ~tygrys_myszowaty napisał(a): > > > > Dnia 2019-01-25 o godz. 13:38 ~zorro napisał(a): > > > > > wkrótce staniesz się zagubionym tygryskiem i nie będziesz miał czelności odezwać się na forum... > > > > > > > > Hi hi, na to Fluidzie też mi to samo przepowiadają ... od jakiś 4 lat :-) > > > > > > > > > > tu są 3 rodzaje ludzi kupujący akcje lub udający kupujących, ale piszących w samych superlatywach > > > - naiwne kołki nie mające pojęcia o analizie finansowej i fundamentalnej, wierzące w brednie ludzi którzy od lat ich okradają > > > - płatni naganiacze > > > - mitomani (mk_gda) > > > > Dla mnie najważniejsza grupa ludzi, którzy kupują te akcje to RODZINA-ZAŁOŻYCIELE. Wyłożyli kasę w gotówce i kupili milion akcji. To dla mnie najlepsza rekomendacja. > > zrozum że wcześniej tą gotówkę ukradli wam!!! w postaci premii, bonusów za premię, odsetki od złodziejskich obligacji etc. > przy okazji narażając spółkę na upadek > kumasz to ?! > i teraz będą ją ratować?? > mogli wcześniej nie kraść!
Mi nikt nic nie ukradł. Wręcz przeciwnie, zacząłem zarabiać.
Dnia 2019-01-25 o godz. 15:12 ~mk_gda_garbage napisał(a): > > Mi nikt nic nie ukradł. Wręcz przeciwnie, zacząłem zarabiać. > > ja wiem że wszyscy jesteście zarobieni.... > buahahahha
A ty bidoku ani kasy ani wiedzy ani pomysłu na giełdę. Pozostaje wycie do księżyca.
Dnia 2019-01-25 o godz. 14:52 ~mk_gda napisał(a): > nie ten adres myszo > > nie wiele jak widać rozumiesz z tego co się dzieje w spółce ale zawsze w dobie internetu można kreować się na znawcę > > pamiętaj pycha kroczy przed upadkiem
Naprawdę nie rozumiem? Hmm, przypomnijmy sobie jak to było z działkami ... Najpierw był mój post, że na spłatę zobowiązań w X/2018 kasa musiała pochodzić albo z wyprzedaży aktywów, albo z nowych długów, albo z tego co spłaciła Astana (z zaznaczeniem, że to trzecie to tylko jak zdarzył się CUD) Później był drugi post - że wyprzedaż aktywów obrotowych nie dawała wystarczającej kasy - i konieczna była sprzedaż aktywów trwałych. Później było poszukiwanie informacji potwierdzajacych tą tezę - i popatrz, udało się znaleźć potwierdzenie, że EEX po cichu wyskoczył z posiadania działek na których miał być rozbudowywany zakład - tylko po to, aby rodzinka mogła skasować gotówkę za akcje wykupione przez EEX w ramach "wymiany krzyżowej" (swoja droga w wolnej chwili warto byłoby oszacować, po ile te akcje zostały od Bokunów odkupione) Ale to wszystko to oczywiście szczęśliwy traf :-)
Przy okazji - długi też się nowe pojawiły. Żeby uzupełnić gotówkę w kasie wydrenowanej spłatą na rzecz rodzinki w październiku 2016r. EEX zaciągnął dodatkowo co najmniej 0,5 ml nowego kredytu. Ale ty jako >>>znafca<<< tego co się dzieje w spółce zapewne już o tym wiesz, no nie?
Dnia 2019-02-06 o godz. 09:25 ~kabanos napisał(a): > Dzisiaj zapowiada się spadkowa sesja, z rana ich lekko nagonili i później sruuu!
różne głupoty tutaj wypisujecie a prawda jest jedna ,rok 2018 nie będzie zaskoczeniem ,niezrealizowana sprzedaż ok 10 milionów złotych przy poniesionych stratach , z uwagi na duże koszty może owiele gorzej wyglądać od roku poprzedniego, 2019 rok to wielka niewiadoma , głupcy niech nie wciskają ,że od razu nastąpi poprawa, nie ma takej opcji, będzie długo się muliło stąd podstawianie akcji na sprzedaż,
Dnia 2019-01-22 o godz. 06:27 ~mk_gda napisał(a): > Jak widzicie, kilka sesji wzrostowych odbyło sie bez infa, bez poprawy wyników, bez niczego. > To oznacza, że ostatnie sesje były zwykłą spekulacją, kolarze kręcili kółka, spekuła przycinała po kilka procent, jak na gniotach. > Prawda jest bolesna. Spółka jedzie na stratach, wyprzedaje majątek, by mieć kasę na działalność i organizuje emisję ratunkową bez Prawa Poboru dla drobnych. > Polityka "skrótów myślowych" czyli łgarstw, ma się dobrze. > > Lada moment, nastąpi koniec tej koekty wieloletniego trendu spadkowego, kurs zawali się, niczym przegnite deski w zdezelowanej latrynie a wy zostaniecie z parującym w dłoni ...