ale teraz ja sie pytam co tu sie wyrabia? ponad 3% sie przerzucilo. Kto sprzedaje a kto kupuje? Bardzo ostentacyjna i dynamiczna sprzedaz, ale ktos to odbiera
dla mnie to wygladalo jakby koles co ma 120k akcji dzisiaj chcial je wszystkie szybko sprzedac, tylko powiedzcie mi dlaczego? i kto odbieral? bo to nie byl rynek. na poczatku ukryte po 7.94 pozniej po 8.30, podbitka w kosmos i rzuca 8.80 i schodzi w dol az do 7.80 az wszystko pojdzie. Walczyl z rynkiem bo spolka wyglada pieknie AT ale jak sie ma kase i akcje to mozna wszystko narysowac.
AT jest tu mało wiarygodne bo dotychczas były zbyt male obroty , moim zdaniem wywala Altus bo będzie umarzal w lutym , a to dzisiejsze info troche dla mnie nie zrozumiale , może ktoś ogarnia te tematy i troche rozjasni o co chodzi ?
ta platforma jest kluczowa dla biznesu clouda. Do tej pory była powiedzmy ze wynajmowana od osoby powiązanej z cloudem. Teraz ma zostać wykupiona, co pozwala na ograniczenie kosztów i całkowicie odcięcie się od powiązań z tym człowiekiem, bo on i prezes juz nie działają razem od pewnego czasu. Ryzyko jest takie, że nie wiadomo czy 15 mln to jest dobra cena, może mocno zawyżona I za co zostanie kupiona, czy gotówkę czy inne formy niepieniężne. Dzisiaj był dziwny dzień, w ogóle zachowanie kursu jest mocno dziwne, ale nie ma się co dziwić, bo zarząd i altus pokazali już niejedno. Jak się zakonczy zobaczmy, kwestia czy poprawią wyniki.
nie znasz historii jak zarząd kręcił z altusem żeby tylko inni akcjonariusze nie zarobili? Albo jak sobie drukowali akcje za grosze gdy cena na giełdzie była po 100? To nie są cudowni właściciele i stąd tak dziwaczne ruchy.
Mówisz o tych emisjach d e f, motywacyjny dla mnie jest ok, sam miałem opcje na akcje kiedyś. Jedno to było pod przejęcie druga po 84zl. Czy tKa tragedia
Wszystko jest możliwe łącznie z powrotem na 10zl :-) pinbar by świadczył o spadku ale pamiętajmy że wczoraj było rysowane przez jednego gościa a sr. Obrotu byla ponad 8zl. A i ktoś zbierał z ukrytego. Ja tam czekam, nastawiłam się tutaj na long term :-)