• Dywidenda i zysk za 2018 Autor: ~InvestCSW [37.47.225.*]
    Celuje na 1,5 zł dywidendy
    Zysk za 2018 około 2 zł na akcje
    Kurs akcji 15 - 20 zł
  • Re: Dywidenda i zysk za 2018 Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    Brzydko mi to wszystko pachnie. Celowe zbijanie pod wezwanie?

Średnia z 6 m-cy już poniżej 13 zł i ciągle spada, więc jak ktoś jest zapakowany po 14 i wyżej może za chwile wyjść jak Zabłocki na mydle na tym interesie.

Tutaj naprawdę trzeba być mega czujnym bo jak zbiją na 11 zł trzeba podwoić pozycję żeby mieć jakąś przestrzeń do średniej 6 m-cy.

Bo jak zrobią średnią 6 m-cy 12 zł i niżej do tego 40 mln zł zarobione w 2018 plus szansa odzyskania kasy z US to na 100% znajdzie się chętny na wykupienie spółki i zdjęcie z giełdy. A potem zniesienie dematerializacji ogromna emisja prywatna i melodia taka jak np na FAM, jak wydymali małych bez wazeliny że tak to niepolitycznie określę.

• Re: Dywidenda i zysk za 2018 Autor: ~dziadek [213.238.71.*]
    Kto miałby robić wezwanie? Akcjonariat jest rozproszony, no to niech robi sobie wezwanie ten tajemniczy ktoś. Tyle mu z tego wyjdzie co na Berlingu. Dywidenda będzie niezła ale chyba nie aż tyle co napisano. Podatku Ferro nie odzyska, nie żebym to wiedział na pewno ale za długo w PL żyję żeby być takim optymistą "to se nie wrati". Ale to i tak jest dobra mocno niedowartościowana spółka.
  • Re: Dywidenda i zysk za 2018 Autor: ~mini24 [37.248.209.*]
    Zysk na 38mln wyjdziemy.wiexej raczej nie. Zysk na akcje ok 1.8 żeby było 2zl by musieli mieć 43 mln zysku
  • Re: Dywidenda i zysk za 2018 Autor: ~ben [31.1.123.*]
    wg. najnowszych danych ofe posiadają 70 % udział w kapitale. To oznacza, że będą dyktować warunki w razie ew. wezwania. To nie są drobni inwestorzy których można wyciskać , ale w porozumieniu mogą wynegocjować dobrą cenę - patrz Robyg. Jednocześnie udział ofe czyni z ferro spółkę która praktycznie jest państwowa a wiemy co pisrząd potrafi i jak zarządza swoimi biznesami. Tak więc na dwoje babka wróżyła
  • Re: Dywidenda i zysk za 2018 Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    No trochę mnie uspokoiliście. Mam zszargane nerwy i portfel po tym koszmarnym 2018 roku.
[x]
FERRO -0,69% 28,80 2025-11-26 11:18:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.