Do wszystkich zainteresowanych. NIKT, absolutnie NIKT ze znanych mi inwestorów i pracowników którzy otrzymali akcje zgodnie z pracownczym planem motywacyjnym, nie sprzedaliby i NIE sprzedali akcji po cenach które obecnie funkcjonują. Minimalna cena akcji po której rozważano by ewentualnie sprzedaż akcji to przedział 1,70 - 2,10. A i to nie wiem czy ktokolwiek by się zdecydował. NIkt kto zna firmę od wewnątrz i zna jej wartość nie sprzeda akcji kilkaset procent poniżej ich wartości. To niepoważne. Firma i kanały rozwijają się świetnie i spokojnie poczekamy aż trend odwróci się. W tej chwili naszymi akcjami obracają drobni inwestorzy, dla których kilkuprocentowy zarobek jest istotny, a tutaj niestety nic możemy zrobić. NIE MAM też osobiście planu skupywania akcji z rynku. To nonens, bo nie po to wchodziłem na giełdę. Pozdrawiam prawdziwych inwestorow
Z tego co Pan pisze mam rozumieć ze tylko na rynku mozna kupic 162.500 tys akcji , reszte maja pracownicy i jest akcji jak Pan pislal kiedys jokolo 450 tys akcji w z pracownikami. Ze zaden pracownik nie sprzedal akcji z tych co dostal ?
Mam więcej niż wspomniane 162,5tys a nie jestem pracownikiem ani znajomym Pana prezesa. Panie prezesie, mam pytanie. Napisał Pan "kanałY". O jaki inny kanał niż esport Panu chodzi?
Jak masz wiecej niz 162tys akcji to Prezes klamie ze nikt nie sprzedawal akcji z pracownikow. Wiec wszystko co pisze to moze byc nieprawda i mydleniem oczu inwestorom.
Prezes juz nie napisze na forum za bardzo klamie z akcjami pracowniczymi , od kiedy powiedzialm ze sa wystawiane zlecenia w ukrytych po 100tys akcji i ze mam na to dowody zamilknol. Sypanie akcji pracowniczych i czy innch bylo wiec po co klamac.
Jak masz tyle akcji w co watpie ponad 162tys to wystawmy wszyscy akcjonariusze po 1zl i zobaczymy ile prezes sprzedal akcji. W karnecie na sprzedaz jest 50tys akcji.
Nie powinienem w zasadzie uczestniczyć w tej wymianie opinii. Ale żeby raz na zawsze skończyć z mylnymi danymi (żadna z instytucji nie podaje prawidłowych danycyh) na temat akcjonariatu, kilka faktów. Po odliczeniu wszystkich akcji sprzedanych pracownikom w ramach Pracowniczego Planu Motywacyjnego, w wolnym obrocie znajduje się 941 466 szt akcji (czyli 2,5369 %) w znakomitej większości kupionych w przedziale między 2 a 5 złotych. Nie sądzę więc, żeby którykolwiek z poważniejszych inwestorów sprzedawał je poniżej tych cen Osobiście sądzę że akcje sprzedają, przy okazji zaniżając ich cenę bardzo drobni inwestorzy, lub tacy którzy zostali do tego zmuszeni w wyniku personalnych problemów. Problemem naszym są obroty, któych New Conect na którym nie ma wystarczającej ilości kapitału (to moja opinia która nie musi być prawdziwa). Jeszcze raz powtórzę firma jest "na fali", co wszyscy wkrótce zobaczycie. Natępnym kanałem czekającym w kolejce jest kanał "13" tak zwany ogólny z dużą dozą wiadomości ze świata i z Polski, ale to dopiero jak uznam że e-sport hula i wszystko jest ok. Nie powtórzę błędu rozwjania kilku kanałów jednocześnie. To mój ostatni wpis na jakiś czas. Popzdrawiam wszystkich.
Z tego co pisze tratata jezeli prawda jest ze ma ponad 162 tys akcji to akcji u inwestorow moze byc.
162tys tratata +45tys obroty z ostatnich dni pewnie nie wystawione w karnecie + 60tys karnet + 100tys akcje o ktorych wiem kupione jak Prezes pisal 2 do 5zl = 367.000 tys akcji w posiadaniu inwestorow.
Nie próbuj robić oszusta z kogoś kto 9 lat temu dawał drobnym inwestorom za darmo swoje pieniądze. Mówię tu o cesji wierzytelności na Astro. Byłem tutaj wtedy jako bardzo drobny inwestor. Robisz z prezesa złodzieja za którego go nie mam tylko dlatego że mu jeden pomysł biznesowy nie wypalił. Weź pod uwagę że ludzie uczą się na błędach, to nie jest projekt pierdu pierdu będzie Ryszard Swetru. Pan Krajewski ma na koncie bardzo duże sukcesy biznesowe i jedna wtopa tego nie zmienia
Widze ze nie umiesz czytac ze zrozumienim co napisalem.. Chodzilo mi tylko o ilosc akcji w obrocie bo podobno pracownicy nie sprzedawali akcji, a jednak co innego wyszlo. Pamietaj tez ze kurs akcji odzwierciedla firme ,a narazie jestesmy z kursem akcji na dnie. Inwestorzy potracili tez tu kupe kasy bo kupowali akcje po kilka zlotych zaufali Prezesowi i dalej ufaja ze zarobia i trzymaja akcje. Jaka kolwiek sprzedaz przez pracownikow akcji jest zle odbiera w kazdej spolce. Ja jestem za Prezesem i wiem ze naprawi poprzednie bledy jakie zrobil. Kazde informacje ze spolki ja dodaje na forum wiec o tym cos swiadczy.
uwierzylem w projekt, mam trochę akcji ( nie będę wystawiał, bo przy trata jest mi wstyd), ale to co się dzieje na akcjach, mimo tak dobrych info, zniechęca mnie do do kupywania , a poza tym, jaką mamy gwarancję że piszący tu prezes to pan Prezes
Już kiedyś pisał pod tym samym nickiem a potem kontaktowałem się z nim na maila spółki. To raczej pewne, że to on. Zresztą zbyt wiele osób tu nie zagląda
Ciekawe ile z tych 941 466 tys chca jeszcze sprzedac. 941 466 - 375.466 = 566.000 tys akcji ktore moga byc jeszcze sprzedane.to jest 400,000 tys zlotych. Jest to niewiele akcji do kupienia jezeli by tak bylo ALE JEST JEDEN PROBLEM.
Rok temu Prezes pisal ze jest w obrocie 450tys akcji , teraz po roku jest juz 940tys ,a za rok pewnie bedzie 1.9mln akcji przyrost musi byc zachowany 100% na rok.
Nawet jeśli by tak było to nie jest wiele i nie ma czym się przejmować moim zdaniem. Najważniejszy jest rozwój kanału esport. Ja te akcje dla pracowników traktuję jako część wynagrodzenia dla nich, nie wszyscy są zdolni oszczędzać pieniądze i część z nich może sprzedaje, to może też być jakiś zwolniony pracownik.
W 2010 roku było bodajże ok 70tys akcji w rękach drobnych akcjonariuszy między innymi ówczesnej Pani Prezes i wszyscy narzekali że jest za mały ff. KNF wrzucił Astro na fixingi. Z tego co kojarzę to już wtedy prezes niechętnie obiecał zwiększyć ff. Jego celem było pod koniec kariery zrobienie super biznesu wycenionego przez rynek i prawdopodobnie znalezienie się w rankingu Forbesa, ale to nie wypaliło bo kanały się nie przyjęły.
Prezes nigdy nie próbował ani nie wspominał o cheći pozyskania złamanego grosza z giełdy, Moim zdaniem chodzi jedynie o poniższe https://www.youtube.com/watch?v=VDvr08sCPOc