• Sytuacja fundamentalna Autor: ~bobrownik [89.64.12.*]
    Dopiero zacząłem się interesować tauronem, ktoś wyjaśni po krótce czemu taka niska wycena i wskaźnik C/WK (najniższa w wig20) ?
  • Re: Sytuacja fundamentalna Autor: ~Bruce-Lee [37.47.0.*]
    Mniej więcej co tydzień jest takie pytanie. Ja powiem krótko - moda i brak dywidendy, do tego dużo politycznych decyzji i centralnego sterowania. W każdej chwili energetyki mogą zacząć rosnąć i będzie to uzasadnione. Niemniej równie dobrze może być kiszka przez kolejny rok/dwa. Długoterminowo najlepsza inwestycja. Krótkoterminowo - brak jest pozytywnych impulsów na zdecydowana zmianę trendu. Za 2019 rok ma być wypłacana dywidenda. Jak to zostanie podtrzymane, to wystrzał jest murowany.
  • Re: Sytuacja fundamentalna Autor: ~Badziewiak [95.108.47.*]
    Dnia 2019-01-12 o godz. 19:26 ~Bruce-Lee napisał(a):
    > Mniej więcej co tydzień jest takie pytanie. Ja powiem krótko - moda i brak dywidendy, do tego dużo politycznych decyzji i centralnego sterowania. W każdej chwili energetyki mogą zacząć rosnąć i będzie to uzasadnione. Niemniej równie dobrze może być kiszka przez kolejny rok/dwa. Długoterminowo najlepsza inwestycja. Krótkoterminowo - brak jest pozytywnych impulsów na zdecydowana zmianę trendu. Za 2019 rok ma być wypłacana dywidenda. Jak to zostanie podtrzymane, to wystrzał jest murowany.

wyszczał
    kolego
    wyszczał się tu pisze
    proszę trzymać poziom tego forum
    i jeśli już piszesz jak w zdaniu, że Krótkoterminowo - brak jest pozytywnych impulsów
    to nie możesz pisać o wystrzałach
    Ja uważam, że będzie
    wyszczał
    rakieta
    dzida
    I to może już od poniedziałku
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.120.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Sytuacja fundamentalna Autor: ~djscr [89.64.7.*]
    Ja powiem inaczej. OFE i PPK maja czas. Długi czas. Więc zbierają powoli i konsekwentnie.
  • Re: Sytuacja fundamentalna Autor: ~Bruce-Lee [109.231.17.*]
    OFE schodzi z akcji, ppk jeszcze nie zaczęła skupować. Powolne i systematyczne skupowanie prowadzi do powolnego i systematycznego wzrostu. Wiec myśle, ze Twoja teoria nie do końca jest słuszna.
[x]
TAURONPE 1,14% 9,72 2026-05-26 10:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.