Mniej więcej co tydzień jest takie pytanie. Ja powiem krótko - moda i brak dywidendy, do tego dużo politycznych decyzji i centralnego sterowania. W każdej chwili energetyki mogą zacząć rosnąć i będzie to uzasadnione. Niemniej równie dobrze może być kiszka przez kolejny rok/dwa. Długoterminowo najlepsza inwestycja. Krótkoterminowo - brak jest pozytywnych impulsów na zdecydowana zmianę trendu. Za 2019 rok ma być wypłacana dywidenda. Jak to zostanie podtrzymane, to wystrzał jest murowany.
Dnia 2019-01-12 o godz. 19:26 ~Bruce-Lee napisał(a): > Mniej więcej co tydzień jest takie pytanie. Ja powiem krótko - moda i brak dywidendy, do tego dużo politycznych decyzji i centralnego sterowania. W każdej chwili energetyki mogą zacząć rosnąć i będzie to uzasadnione. Niemniej równie dobrze może być kiszka przez kolejny rok/dwa. Długoterminowo najlepsza inwestycja. Krótkoterminowo - brak jest pozytywnych impulsów na zdecydowana zmianę trendu. Za 2019 rok ma być wypłacana dywidenda. Jak to zostanie podtrzymane, to wystrzał jest murowany.
wyszczał kolego wyszczał się tu pisze proszę trzymać poziom tego forum i jeśli już piszesz jak w zdaniu, że Krótkoterminowo - brak jest pozytywnych impulsów to nie możesz pisać o wystrzałach Ja uważam, że będzie wyszczał rakieta dzida I to może już od poniedziałku
OFE schodzi z akcji, ppk jeszcze nie zaczęła skupować. Powolne i systematyczne skupowanie prowadzi do powolnego i systematycznego wzrostu. Wiec myśle, ze Twoja teoria nie do końca jest słuszna.