Mnie jedno dziwi ze po jego wejsciu zmiejszył sie free float z tego co pamietam było 26 % a teraz w najnowszym zestawieniu jest 18 .31 % wiec to daje do myslenia i jeszcze to info ze kupił pakiet akcji 59 tys po sredniej cenie 2.19 a co znowymi inwestorami co obejmowali akcjjie za 15 mln jest ich troje wiec jakiś z nich sie musi ujawnic mysle ze w tym miesiacu sie dowiemy
Myślałem że to teraz się pokazał bo objął akcje, jeśli Radwańska nie sprzedała pakietu to byłyby nieźle hocki klocki...a wiadomo zatem kiedy nowi inwestorzy się pojawia? Kiedy rejestracja akcji? Mnie to nie dziwi że pan B. kupił już po 2.2 bo tam ciężko cokolwiek jest już kupić, nie wiem czy widzieliście kupno 40 tys sztuk po 2.2 w piątek i cały czas pakiet stal a nikt nie oddał? Później zbiórka i w górę, jak tak będzie to w końcu może zobaczymy szybko 4 plnbo do 3 to już akcji nie ma. Ja dość dlugo z przerwami papier mam z przerwami, może coś się w końcu ruszy , każdy chce w końcu zarobić , mam nadzieję że teraz prezes długo nie będzie stolka trzymal
Potrzeba zmian w zarządzie a najlepiej prezesa chyba że w końcu obroni wynikami,jeśli będą zyski będzie dywidenda co może spowodować bardzo duże wzrosty,teraz sąd musi zarejestrować i będzie prawdopodobnie info o nowych akcjonariuszach,innej opcji nie ma
Zgadzam się choć uważam że miał już dość czasu żeby się wykazać a nowi inwestorzy mam nadzieję będą mu mocno patrzeć na ręce , wiadomo kiedy będzie rejestracja akcji?
Jestem otwarty i cierpliwy, i wierzę że ten skład nowy, panowie z larixa, bogdani , może jeszcze jacyś nowi będą się bacznie panu prezesowi przyglądać, nie mówię że wszystko co źle to jego wina, ale już minął rok a spółką wzięła 20 mln później 14 mln i pasuje żeby pokazała wyniki a nie straty , wtedy ceny akcji będą inne i wszyscy będą zadowoleni, choć niestety obrotów to tutaj nie ma....aż żal patrzeć jak karnet pusty. Gdzie się podziali inwestorzy? Niech kazdy kupi za 100 tys akcji i mamy 5 pln
Poziom kultury u Kolegi widzę wysoki, nie będę tego komentował, masz rację kupuje ale okazuje się że kupić dużo nie mogę bo pusto w karnecie, jak chcesz sprzedać to odkupie w poniedziałek od ciebie jaki masz biedny pakiecik
1. W spolke duze pieniadze inwestuje nowy Inwestor (Pan Bogdani) - osoba, ktora z sukcesami inwestowala juz na Gieldzie swoje srodki (Optopol/Canon) https://www.pb.pl/historia-optopolu-zatoczyla-kolo-781762 2. nie ma komunikatu od innych znaczacych inwestorow, aby pozbyli sie akcji i sprzedali je Panu Bogdaniemu, czyli raczej skupywal akcje z gieldy od dluzszego czasu 3. jestesmy w trakcie podwyzszenia kapitalu o 15 mln PLN (czekamy tylko na decyzje KRS o rejestracji podwyzszenia kapitalu) - kolejni lub obecni inwestorzy wierza i inwestuja bardzo duze srodki w Spolke 4. spolka bedzie miec nowe 15 mln kapitalu obrotowego, dzieki czemu na polkach w sklepach bedzie wiecej towarow
i teraz zobaczymy co z tego wyjdzie, ja osobiscie jestem wiecej niz umiarkowanym optymista
I tutaj mocno się zgadzam z Kolegą, pytanie podstawowe kiedy będą lepsze wyniki i kasa jakaś zostanie w spółce, akcjonariat co raz bardziej stabilny, tylko że spółka niedoceniona jeszcze przez fundusze a tyle w branży pozytywnie się dzieje, może i o nas też sobie w końcu ktoś przypomni
Niewiem czy wiecie o tym ale juz raz Marcin Bogdani zrobił dobry interes sprzedajac swoje akcjie Optopol Technology we wezwaniu kóre było dla niego i jego rozdziny po 19 zł a posiadał on osobiscie 2 020 200 spółce japonskiej Canon raz juz zrobił dobry interes teraz zaiwestował kolejne miliony w intersport wiec wie co robi mie tylko ciekawi czy on skupywał z rynku jak cena była ponizej 2zł czy moze on jest jednym z inwestorów co obejmowali nowa emisjie w tym miesiacu musza podac info o inwestorach co zaiwestowali kolejne miliony w spółke
jego ujawnienie to raczej nie efekt jego udzialu w obecnej emisji, bo biezaca emisja jeszcze nie jest zarejestrowana w Sadzie, a dopiero po tym fakcie, beda sie ewentualnie ujawniac inwestorzy, ktorzy wzieli w niej udzial (oczywiscie jesli przekrocza progi, ktore zobliguja ich do puszczania komunikatow na GPW) jakby nie patrzyc to mocno zainwestowal w Spolke, wiec ma to chyba dobrze przemyslane
Jesli piszesz tak jak jest to ile czasu musiało zajać Panu Marcinowi Bogdani zebrac z rynku 1 460 197 akcjii a moze ktos mu sprzedał swój pakiecik ale zmiejszyło sie free float z 26 % na 18.31% wiec albo zebrał z rynku albo ktos mu sprzedał z głownych swój pakiet ale zdrugiej strony nie było drugie inf o sprzedaży swoich udziałów wiec wygląda na to ze mógł zbierac papier długie miesiace jest oficialne inf ze kupił 59 tys akcji z rynku po 2.19 i to spowodowało ze przekroczył 5% ja mysle ze on jeszcze dokupi z rynku ale pewnie juz nie bedzie inf o tym bo juz sie pokazało o jego przekroczeniu no nic zobaczymy jak bedzie najwazniejsze ze kolejne 15 mln jest w spólce
A poprzednia emisja? Tam.tez ludzie obejmowali akcje. Larix bracia i kilku innych. On na oewno mial je z ubuegkej emisji. Teraz czekamy na 3 nowe postacie lub stare np. 2 braci larix i prezes? Albo ktos trzeci
jesli bedzie to ktos mocny kapitalowo, to moze byc ciekawie. patrzac co dzieje sie z kursem w ostatnich dniach, to rynek chyba w taki scenariusz zaczyna powoli wierzyc
No robi sie ciekawie inf o nowych inwestorach jest juz w drodze ale zawsze tak jest ze my niestety sie dowiemy na koncu ładna sesjia dzis wszystko idzie po cichu i bez pospiechu mysle ze wiecie o co mi chodzi pozdrawiam kumatych
Wszystko pięknie, ładnie tylko że w.karmecie tak trochę niewiele zleceń stoi, to martwi, z drugiej strony jak nowi, starzy i inwestorzy maja zarobione prawie 30 procent i nikt nie sprzedaje to gra pewnie rozchodzi się o dużo większe procenty, ciekaw jestem czy ktoś nowy będzie czy stara ekipa to objęła, i dlaczego panowie od larixa nie wprowadzają żadnych zmian w spolce
Czas na odpoczynek i jakas korekte bez pozytywnego info nie widze potencjalu,czy ktos z Was zauwazyl ze 4f z Wieliczki jest niedaleko siedziby Intersportu...?:)
A co to zmienia...i jakie to ma znaczenie bo nie rozumiem. Przecież 4f nie wejdzie w Inter bo po co? Gdyby tak miało się zdazyc to mamy z przodu 6 i to szybko , konsolidacja branży, ale scenariusz nieprawdopodony dla mnie, przeciez gdyby 4f chciał wejść na giełdę to w 3 dni się sprzedaje.