na poczatku myslalem , ze pomylilem sie co do trendu w ktorym pojdzie itm ale im blizej konca okazalo sie , ze to tylko ubieranie ... do konca tygodnia juz tylko nizej
wnioski sa proste od kilku lat spolka idzie mozolnie na dno , z malymi przerwami , kilkudniowe wzrosty czasami wieksze czasami mniejsze . Faktem jest , ze nazwa zostala zmieniona z jakiegos wzgledu . Po drugie czaruja obrotem kamykow juz od dluzszego czasu zeby ubierac . Zmiana prezesa tez czemus służy. Sprawa Vatu . Ta spolka ma duzo problemow a wzrosty sa niczym nie uzasadnione ktos chce podbic cene i rak robi , po kolei ubiera innych az wkoncu cena bedzie odpowiednia i znowu fala w dół tylko juz bardziej bolesna.
Wnioski, kompletnie błędne! Spółka świetnie prosperowała do momentu mocno naciąganego problemu z VAT. Wcześniej dosyć dokładnie zostało to wyjaśnione na forum. Po informacji o podpisaniu wstępnych uzgodnień o wznowieniu obrotem minerałami oficjalne komunikaty mówiły o dużym potencjale wzrostów, które mają miejsce i wszystko wskazuje na to, że będą kontynuowane! te Podważanie tego faktu to zaklinanie rzeczywistości albo zwykłe trolowanie ...!
naprawde do trollowania mi daleko nie mowie , ze nie jest tak jak piszesz jednak ja mam inne zdanie .Co do Vatu sprawa jeszcze nie wyjasniona do konca , wznowienie handlu słuchamy srednio co kwartal i nadal nic ... zmiana prezesa ? przed koncem roku troche dziwne ... Kazdy inwestuje jak uwaza ,jednak po to te forum jest zeby wymieniac sie pogladami
Ta firma to rodzinny biznes rządzony przez braci Piotrowskich, więc który z nich jest prezesem to nie ma wielkiego znaczenia! Większość członków zarządu to również członkowie rodzinny, co nie jest żadną tajemnicą. Spółka ma przyznany najwyższy wskaźnik Altmana "AAA" co świadczy o kondycji spółki i nie jest przyznawany bezpodstawnie! Oczywiście każdy kieruje się swoimi zasadami ale słabo to wygląda jak wyciąga wnioski z pogłosek ...
:) odchylenie od benchmarku jest znaczne i tu zadena rekomendacja nie zaprzeczy przecięcie swiecy w 3/4 swiecy na wykresie to tez prawda ! a to świadczy o trendzie spadkowym