TERAZ MI WPADŁO DO GŁOWY. LISIECKI MAJĄC PIÓRO LICZYŁ SIĘ ZE STRATĄ 2MLN ZE WZGLĘDU NA RUCH I OPYLIL SZYBKO TYLKO ZA 10 A NIE 12MLN.TERAZ JAK SIĘ OKAZAŁO ZE PAŃSTWO PRZEJMIE RUCH I DŁUG TE 2MLN BĘDĄ DO ODZYSKANIA ON CHCE JE ODZYSKAĆ OD PMPG STĄD TEN SKUP ZA 2MLN ZŁ. ...ON CZUJE SIĘ "POSZKODOWANY".TAKŻE SKUP PÓJDZIE DO NIEGO...CO O TYM SĄDZICIE?
To nie tak. Lisiecki liczył, że Orle Pióro kupi Zetkę i sprzeda całość PMPG za 300 baniek (gdzie jest moje 300 baniek?). Jednak kiedy D. Trump rozpoczął wojnę handlową z Chinami stało się jasne, że Fratria ma większe szanse i sprzedał tylko za 10 baniek. Wszystko się układa ;)
Dnia 2019-01-07 o godz. 18:05 ~ShanzuGPW napisał(a): > TERAZ MI WPADŁO DO GŁOWY. LISIECKI MAJĄC PIÓRO LICZYŁ SIĘ ZE STRATĄ 2MLN ZE WZGLĘDU NA RUCH I OPYLIL SZYBKO TYLKO ZA 10 A NIE 12MLN.TERAZ JAK SIĘ OKAZAŁO ZE PAŃSTWO PRZEJMIE RUCH I DŁUG TE 2MLN BĘDĄ DO ODZYSKANIA ON CHCE JE ODZYSKAĆ OD PMPG STĄD TEN SKUP ZA 2MLN ZŁ. ...ON CZUJE SIĘ "POSZKODOWANY".TAKŻE SKUP PÓJDZIE DO NIEGO...CO O TYM SĄDZICIE?
Skup na razie może być za 2 mln, gdyż taka gotówka została przekazana z zysku za 2017 rok na kapitał rezerwowy. "Środki przeznaczone na nabywanie akcji własnych pochodzić będą z kapitału rezerwowego, utworzonego w tym celu na mocy uchwały nr 17 z dnia 29 czerwca 2018 roku Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Emitenta w sprawie utworzenia kapitału rezerwowego. Na podstawie przedmiotowej uchwały kapitał rezerwowy na finansowanie nabywania akcji własnych wynosi 2.000.000,00 zł." Gdy będą zyski w kolejnych latach przekazywane na kapitał rezerwowy, to kwota ulegnie zwiększeniu. Program Skupu Akcji będzie trwał do dnia 3 listopada 2021 roku albo do chwili wyczerpania kwoty. (Raport bieżący nr 23/2018).
HGW...patrząć na kurs widać ciemność część forumowiczów twierdzi, że poufność rozmów jest zachowana i stad ta padaka na kursie ale pamiętajmy, że to banan w pl a nie wall street w usa... więc szanse na przejęcie oceniam na 1% w koncu nie bez powodu wzieli tego typa od funduszy do RN tzn jakiś tam pomysł był.