• Cieszę się że kupiłem :) Dobre perspektywy. Autor: ~Mario [176.113.207.*]
    Zgodnie z opublikowanymi szacunkami wyników finansowych za czwarty kwartał, skonsolidowane przychody wyniosły 740 mln zł i były wyższe o 12% w stosunku do analogicznego okresu 2017 roku, co wynika w znacznym stopniu z utrzymującego się na rynku wysokiego popytu na profile aluminiowe. Co jest istotne, Grupie Kapitałowej udaje się cały czas utrzymywać marże na wysokim poziomie, przez co zysk operacyjny wzrósł o 13% w stosunku do czwartego kwartału ubiegłego roku i wyniósł ok. 58 mln zł, a zysk EBITDA w analizowanym okresie zwiększył się o 9% do 89 mln zł. Ponadprzeciętny wzrost o 40% w porównaniu z ubiegłym rokiem zanotowany został na poziomie  zysku netto, co spowodowane było głównie spodziewanym utworzeniem aktywa na podatek dochodowy z tytułu działalności w strefie ekonomicznej przez spółkę Alupol Films Sp. z o.o. w kwocie 13 mln zł. To przełożyło się na wzrost skonsolidowanego zysku netto do 56 mln zł.
    Utrzymująca się cały czas dobra koniunktura w branży przetwórstwa aluminium oraz  opakowań giętkich pozwala z optymizmem patrzeć na nowy 2019 rok.
  • Re: Cieszę się że kupiłem :) Dobre perspektywy. Autor: ~Rola [37.47.43.*]
    Trzymaj akcje. 450 zł powinno pęknąć w tym roku.
  • Re: Cieszę się że kupiłem :) Dobre perspektywy. Autor: ~Rola [5.184.7.*]
    Znakomicie się sprawuje. Prawdziwa perła rynku.
  • Re: Cieszę się że kupiłem :) Dobre perspektywy. Autor: ~Rola [37.47.37.*]
    .
    Prezes powiedział, że Grupa Kęty nie odczuwa spowolnienia gospodarczego i portfel zamówień ma wypełniony do końca kwietnia, maja 2019 roku. (PAP Biznes)
[x]
KETY 0,27% 926,50 2025-10-24 17:02:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.