• Co tym razem kurs dyskontuje? Autor: ~paaulinka [178.37.152.*]
    Pewnie jakąś mega stratę która zje zyski z trzech kwartałów. . Czuję się jakbym się cofnęła w czasie do 2011 roku. Tylko że wtedy kupowanie się opłaciło, ale jak będzie teraz?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.114.178.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Co tym razem kurs dyskontuje? Autor: ~misia [37.47.75.*]
    To nie kurs dyskontuje, tylko kursuje dyskont
  • Re: Co tym razem kurs dyskontuje? Autor: ~xyz [77.114.178.*]
    ciekawe dlaczego mój post został usunięty ?
    - dlatego, że odwołałem się do historii i słów prezesa o 8 zł za akcję,
    - dlatego, że napisałem, że zarządzanie spółką jest beznadziejne i jedno z najgorszych na GPW

Obraziłem tym kogoś ?
    Spotka mnie jakaś kara ?

• Re: Co tym razem kurs dyskontuje? Autor: ~paaulika [87.205.83.*]
    Czytałam ten post, i też się dziwię że go skasowali. Domyślam się że ktoś ze spółki go czytał, i interweniował. Jeśli tak było to jest to raczej pozytywna informacja - spółce zależy na dobrym PR. Inna sprawa, że odrobine przesadziłeś gorzej zarządzanych spółek na rynku jest cała masa.
  • Re: Co tym razem kurs dyskontuje? Autor: ~Ergis [188.147.107.*]
    Szanowni Państwo, Drodzy Forumowicze,
    ta, potwierdzam, że ktoś ze spółki post przeczytał i interweniował u moderatora serwisu, który podzielił naszą opinię. Stawianie tezy, że zarządzanie spółką jest beznadziejne i jedno z nagorszych na GPW wydaje się być co najmniej nieuprawnione, a w dodatku niepoparte faktami. Jeden z głównych akcjonariuszy i zarazem Prezes Zarządu prowadzi Grupę Ergis od 1998 roku. Kiedy Grupa powstawała jej obrót wynosił 98 mln zł, w tej chwili sięga 800 mln zł i nie było w jej historii roku bez wzrostu. W 2018 roku otwarcie komunikowaliśmy o przyczynach spadku rentowności. Pozdrawiam Małgorzata Kot, Dyrektor Personelu i Komunikacji Grupy Ergis

• Re: Co tym razem kurs dyskontuje? Autor: ~paaulinka [87.205.83.*]
    Dziękuję. Jestem mile zaskoczona reakcją na bodź co bądź anonimowe wpisy.
  • Re: Co tym razem kurs dyskontuje? Autor: ~paaulinka [178.37.152.*]
    T co w nadchodzącym tygodniu można się spodziewać wstępnych wyników za czwarty kwartał. Jestem bardzo ciekawa i pełna obaw co takiego zaserwuje nam spółka.
  • Re: Co tym razem kurs dyskontuje? Autor: ~ktos [37.248.208.*]
    No właśnie - przy corocznych wzrostach obrotów kurs jest coraz niżej. Tylko w ciągu 1,5 roku spadek o 60% co daje nam wynik poniżej debiutu po 13 latach na GPW. To właśnie jest zarządzanie....
    Nic tylko siedzieć i paznokcie obgryzać w oczekiwaniu na kolejne spektakularne dane
  • Re: Co tym razem kurs dyskontuje? Autor: ~paaulinka [178.37.152.*]
    Takie jest niestety myślenie dysydentów w publicznych spółkach. Dla nich dobre zarządzanie jest wtedy, gdy spółka prowadzi działalność i ma na wypłaty dla pracowników. A akcjonariusze to tylko zło konieczne odziedziczone po IPO.
  • Re: Co tym razem kurs dyskontuje? Autor: ~Ktos [31.0.68.*]
    Lepiej tego podsumować się nie dało..., ale Pani Dyrektor uważa inaczej bo przecież obroty rosną :)))
    Kabaret
[x]
ERGIS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.