Według mnie załoga w Puławach jest dobra bo ile razy "walczą" z grupą azoty by nie być wykluczonym w grupie tylko mieć większe inwestycje by mieć na wiele rzeczy większy wpływ. Oczywiście walczą w sensie pozytywnym bo więcej inwestycji to większe zyski a mają z czego inwestować to niech inwestują - budowana jest piąta linia kwasu azotowego z mała instalacją nawozową , zwiększany wolumen produkcji saletrzaków i wielu innych nawozów. Ja tam jak na razie do Puław nie mam zastrzeżeń. A wasze polityczne wnioski na razie nie mają uzasadnienia. Ceny gazu spadły na TGE z około 140 na około 100 dzisiaj w okresie czerwiec sierpień podwyżki nawozów były o 100 zł na tonie a konkurencja podwyższyła o ponad 200 zł więc i pewnie teraz w 4 kw także były podwyżki więc wszystko idzie w dobrą stronę odbudowywania marż na nawozach. Jak nic się nie wydarzy "ala" luty 2018 roku ostre 3 tygodniowe mrozy kiedy ceny gazu walnęły do 300 zł to 1 kw 2019 roku powinien być lepszy aniżeli 2018 i cały rok zresztą zobaczymy aczkolwiek ja jestem pozytywnie nastawiony bo po tak ciężkim roku dla przemysłu nawozowego w Europie wszyscy chcą odbudowywać marże co dobrze wróży.
Tego nie wiem ale ja dołożyłem do portfela ostatni raz mi już starczy, co mogę powiedzieć gaz się osuwa na tge choć wolniej niż u naszych zachodnich sąsiadów pewnie nie długo wyrówna, ja sądzę że pierwszy kwartał zakończymy z ceną powyżej 100 zł.