Według mnie załoga w Puławach jest dobra bo ile razy "walczą" z grupą azoty by nie być wykluczonym w grupie tylko mieć większe inwestycje by mieć na wiele rzeczy większy wpływ. Oczywiście walczą w sensie pozytywnym bo więcej inwestycji to większe zyski a mają z czego inwestować to niech inwestują - budowana jest piąta linia kwasu azotowego z mała instalacją nawozową , zwiększany wolumen produkcji saletrzaków i wielu innych nawozów. Ja tam jak na razie do Puław nie mam zastrzeżeń. A wasze polityczne wnioski na razie nie mają uzasadnienia. Ceny gazu spadły na TGE z około 140 na około 100 dzisiaj w okresie czerwiec sierpień podwyżki nawozów były o 100 zł na tonie a konkurencja podwyższyła o ponad 200 zł więc i pewnie teraz w 4 kw także były podwyżki więc wszystko idzie w dobrą stronę odbudowywania marż na nawozach. Jak nic się nie wydarzy "ala" luty 2018 roku ostre 3 tygodniowe mrozy kiedy ceny gazu walnęły do 300 zł to 1 kw 2019 roku powinien być lepszy aniżeli 2018 i cały rok zresztą zobaczymy aczkolwiek ja jestem pozytywnie nastawiony bo po tak ciężkim roku dla przemysłu nawozowego w Europie wszyscy chcą odbudowywać marże co dobrze wróży.