Powiem ci tylko tyle, kiedyś dawno temu, jak byłem jeszcze w ogólniaku to składałem zlecenia na karteczce, były czerwone i niebieskie na zlecenie kupna i sprzedaży , aha i jeden fix dziennie, a notowania albo w parkiecie, ...... albo on line na telegazecie. Wyobraź sobie takie czasy były, a na początku notowane 5 spółek, aż ...... już nawet nie pamiętam jakie, chyba Tonsil, exbud, kable, próchnik i krosno.
P.S. Jak więc mam ci laiku tłumaczyć co to animator. Jakże miło wspominam czasy z OS czy OK oraz RK i RS.
Nerwy widzę na forum. A do połowy stycznia już tylko tydzień i weekend. :) ciekawe po co wydluzyli termin sprzedaży, skoro Fratria ma już wszystko zaklepane? Jakby ktoś nie śledzil Facebooka, to coś tam zaczęło się dziać z gierkami. A Alior przejmie Ruch, więc po układzie coś tam z tych 2,5 mln odzyskamy. Tylko kto tyle tu wytrzyma. :)
Termin wydłużyli, bo było z 12 zainteresowanych, a nuż ktoś złoży jeszcze lepszą ofertę. No popatrz już zaczęło się dziać coś z gierkami, będziemy mieć swojego wiedźmina, skomentuję to tak albo powtórzę co napisał MiB, "nie wiem czy się śmiać czy płakać". I od tergo momentu zamilkł na dobre a każde wybicie kursu akcji kończyło się większą podażą, czy to przypadek?
Ciągle powtarzacie, że animator przekłada z wora do wora, ale na pewno nie tymi zleceniami po 2800 szt. Ostatnio było takie przełożenie za 70 tys, to było z wora do wora przez.....nie będę wnikał ale na pewno w interesie właściciela pmpg, bo aby nie wylecieć z gpw to musi byś średni dzienny obrót 30 tys zł. I dlatego tak przepuszczam, z tym skupem własnym prezes tak czaruje i przekłada w nieskończoność aby przyciągnąć frajerów do jego akcji, bo obrót taki mizerny.
2,6/2,5 zł powinno być takie wsparcie i odbicie się kursu, zobaczymy, pożyjemy.
I na koniec coś jak zwykle z gospodarki dla trzeźwo myślących , czym kończy się uszczelnienie a zaczyna monopol. "olej napędowy po zachodniej stronie Odry można kupić już za 1,089 euro, czyli ok. 4,68 zł (kurs NBP z 03.01.2019 roku). Natomiast średnia cena oleju napędowego w województwie Wielkopolskim wynosi aktualnie 5,21 gr za litr. To daje ponad 50 gr różnicy!" Kto zarabia? Misiewicze, kto płaci, osioł i ciężko pracujący. Kto klaszcze z zachwytu, matoł.
Słuchaj, to ostatnie przełożenie z wora do wora na 70k to były transakcje optymalizujaca, które ja zrobiłem między rachunkami, którymi zarządzam. To było w moim interesie. Tydzień wczesniej zrobiłem podobna.
Za dużo tutaj tych teorii spiskowych.