Nie chce iść do góry i raczej zobaczymy do jutra 2,15 niż 2,25.
Może nawet dzisiaj...
Jest kilka czynników , które na to wskazują, np oslabiajaca się złotówka, a globalnie drozejace złoto i chf.
O reszcie za dużo pisania...
Zaraz badziwiak wyskoczy że swoimi ,,argumentami": ppk i ,,czy wiecie co będzie 1 lipca"
Eskimos Słowo klucz w Twojej wypowiedzi to "raczej" :)
Ja napiszę tak: Raczej nie ma sprzedających po tej cenie, co widać po obrotach więc przysłowiowy Grubas musi swoimi akcjami zaniżyć kurs. Kto się wystraszy lub kogo SL wywali to wpada w sieć rybaka.
Mogę się podpisać pod słowami lipy.
Dywidendy się nie spodziewam, bo państwo nie kradnie ale rozdaje, a ty kasa jest do zabrania w całości na jakiś zbozny cel.
A ppk oceniam jako meganiewypal.
Sprawa ucichcnie po krótkim czasie od jego wprowadzenia.
Może pójdzie w odstawkę jakiś kozioł ofiarny, pomyslodawca...
To tyle z mojej strony.
JEŚLI BĘDZIE WYPŁATA DYWIDENDY ZA 2019 TO CENA Z PEWNOŚCIĄ PÓJDZIE DO GÓRY. TEGO JESTEM PEWNY NA 100%. P.P.K. TO JEDNO ALE FUNDUSZE INWESTYCYJNE NIE ODPUSZCZĄ
Dnia 2019-01-03 o godz. 11:13 ~LESZCZ napisał(a): > JEŚLI BĘDZIE WYPŁATA DYWIDENDY ZA 2019 TO CENA Z PEWNOŚCIĄ PÓJDZIE DO GÓRY. TEGO JESTEM PEWNY NA 100%. P.P.K. TO JEDNO ALE FUNDUSZE INWESTYCYJNE NIE ODPUSZCZĄ
Pytanie czy aż tak bardzo dywidenda podniesie kurs? Czy np. 20gr dywidendy podniesie kurs do 3zł? Przecież teraz można podnieś kurs na 2,50zł i potraktować to jako dywidenda. Nie zapomnijmy, że kurs obniża się o wartość dywidendy.
PYTANIE ILU BĘDZIE CHĘTNYCH NA TĄ DYWIDENDĘ .DEPRECJONOWANIE P.P.K. TO MOIM ZDANIEM BŁĄD. NAWET JEŚLI BĘDZIE TO KILKA MILIARDÓW ROCZNIE TO I TAK 40 % Z TEGO ZAINWESTOWANE ZOSTANIE W WIG20 .
KOLEGO NIE WYSTARCZY ZNAĆ SIĘ NA GIEŁDZIE TAK JAK PEWNIE WIELU Z NAS . SKĄD Z WYLICZEŃ RZĄDOWYCH I EKONOMISTÓW .JA INTERESUJĘ SIĘ SPÓŁKĄ W KTÓRĄ ŁADUJĘ KASĘ ORAZ TYM CO JĄ DOTYKA-P.P.K
Dnia 2019-01-03 o godz. 11:48 ~LESZCZ napisał(a): > KOLEGO NIE WYSTARCZY ZNAĆ SIĘ NA GIEŁDZIE TAK JAK PEWNIE WIELU Z NAS . SKĄD Z WYLICZEŃ RZĄDOWYCH I EKONOMISTÓW .JA INTERESUJĘ SIĘ SPÓŁKĄ W KTÓRĄ ŁADUJĘ KASĘ ORAZ TYM CO JĄ DOTYKA-P.P.K
Jest pod co ladowac kase ,to nagorszy trypel w sektorze energetycznym , najwiecej spada dziad
Dnia 2019-01-03 o godz. 12:02 ~noo napisał(a): > Dnia 2019-01-03 o godz. 11:48 ~LESZCZ napisał(a): > > KOLEGO NIE WYSTARCZY ZNAĆ SIĘ NA GIEŁDZIE TAK JAK PEWNIE WIELU Z NAS . SKĄD Z WYLICZEŃ RZĄDOWYCH I EKONOMISTÓW .JA INTERESUJĘ SIĘ SPÓŁKĄ W KTÓRĄ ŁADUJĘ KASĘ ORAZ TYM CO JĄ DOTYKA-P.P.K > > Jest pod co ladowac kase ,to nagorszy trypel w sektorze energetycznym , najwiecej spada dziad
I po co te nerwy, kolego? Jak spółka jest dziadowska, to się nie kupuje jej akcji. Jak jest perspektywiczna, ale kupiło się na górce, to się uśrednia i czeka na zmianę trendu. Jak się kupiło bankruta, to trudno. Złość nie przyciąga pieniędzy, a wdzięczność owszem.
SUPER SPOLKA WSSYSTKO SUPER, BEDZUE JESZCZE BARDZIEJ SUPER...
Tak wygląda post 80% tutejszych dyskutantów.
To skąd ten kurs 2,15?
Może tak kupują, że aż spada?