• parę drobnych spraw :) Autor: ~Realista7201 [94.75.95.*]
    Cześć
    Cieszę się, że zarabiacie. Piszę ponieważ widzę paru niecierpliwych obniżających cenę.
    To nie ma żadnego sensu, a część opinii tutaj na forum to płatne naganianie.

1) Nie jest prawdą, że w interesie MCI nie jest obniżenie kursu. Jest i to jak najbardziej. Cena za którą Also odkupi od drobnych/funduszy nie musi mieć nic wspólnego z ceną po której MCI sprzeda swoje udziały. Nie sugeruję, że robią to celowo, ale nawet jest w interesie MCI, żeby cena od drobnych była jak najniższa- to zostawi im lepsze pole do negocjacji na cały deal.
    2) Jest w interesie Also (a także odkupujących) żeby cena była jak najniższa - ergo mogą się to pojawić (jak już nie ma) płatni naganiacze na sprzedaż.
    3) W tej chwili sprawa rozchodzi się o to, czy cena będzie 1,30 czy 1,50-170 - i jest to sprawa za grubą kasę.
    4) Sprzedaż po 1,27 zamiast po 1,30 - nie będę tego komentował, ale pamiętajcie, że nie kupowaliście za grosza. Zarobić 10 procent mniej czy więcej to duża różnica.
    5) Do 20 marca cena nie spadnie poniżej 1,30 a może wzrosnąć do 1,50-1,70 - różnica czy zarobicie kilka razy więcej niż dzisiaj.
    6) MCI wystawiło ABC DATA po zamknięciu roku finansowego na giełdzie (dokładnie na zamknięciu) żeby fundusze pokazały zysk za sprzedaż w 19 roku - tak ich zachęca żeby sprzedali taniej. Odbija się to kosztem drobnych (ale także i fundów) - to jest jasny dowód na to, że interes MCI nie jest zbieżny z nami drobnymi.
    7) Będzie dużo "batonów" poniżej 1,3 -ale jeśli parę milionów akcji odkupimy to szansa na 1,5-1,7 rośnie ekspotencjalnie.

Widzę jedno ryzyko - że UOKiK nie zatwierdzi zakupu - ale to ryzyko jest minimalne. Sprzedaż czegokolwiek poniżej 1,3 w takiej sytuacji to brak rozsądku (lub sytuacje losowe) - raczej większość tych sprzedaży to próba zastraszenia aby sprzedać poniżej i ktoś inny na tym zarobił.

Zysków życzę:).

• Re: parę drobnych spraw :) Autor: ~Łowca_idiotów [205.201.55.*]
    Gdyby MCI chciało zrobić wał to samo ogłosiłoby wezwanie i nie podawało informacji o inwestorze. Dopiero po wezwaniu sprzedalibu mu akcje to raz. Dwa to komunikat mówi wyraźnie o cenie za całą Datę + 35mln zł za Data marketing. Po trzecie: Wielu ludzi zarobiło po prawie 50% więc nie mają powodów by trzymać dla dodatkowych 2%
    Cztery: to jeśli uważasz, że naganianie (płatne czy nie) na forum bankiera ma wpływ na kurs to współczuję.
    No i piąte: mamy bessę od długiego już czasu na maluchach więc raczej ulicy tu jest niewiele bo to nie ten czas i nie ta pora.

Mam nadzieję, że PZU trochę powalczy o wyższą bo cenę.
  • Re: parę drobnych spraw :) Autor: ~Realista7201 [94.75.95.*]
    Brawo TY!
    Proponuje komentowac wiedzac o czym sie pisze. A twoj nick perfekcyjny.
    Wiec tak jak pisalem zastanowcie sie Panowie i Panie:)
  • Re: parę drobnych spraw :) Autor: ~mały [94.42.136.*]
    Panowie a kto kupował po 4 zł po 3 zł i 2 zł to są straty.zysks bardzo al ludzi
  • Re: parę drobnych spraw :) Autor: ~Łowca_idiotów [185.135.2.*]
    Realista7201 może coś ad rem zamiast ad personam. O ile potrafisz :)

@mały
    Zgoda dlatego ubrani po 3-4zł zaklinają, że cena za niska, że oszukali, okradli. Jest prokuratura to trzeba tam a nie na bankiera z płaczem.
  • Re: parę drobnych spraw :) Autor: ~Realista7201 [94.75.95.*]
    Ad Rem et ad personam - spójrz na swój nick …. uważam swoją odpowiedź za absolutnie

Co do MCI polecam stare posty. Ja akurat tu zarobiłem troszkę, ale pewnie jestem jednym z paru (jeszcze Mułek i parę osób).
    Nie był ten zarobek ani warty zysków ani nerwów. MCI traktuje akcjonariuszy jak plankton i dawców - nie tylko na tej spółce zresztą. Swoją drogą tłumaczenie się komuś kto poleca sprzedaż poniżej 1,30 w tej sytuacji - nie ma sensu. Zarabiaj swoje 30 PLN na godzinę. Ja swoje ostatnie 200k sztuk akcji ABC trzymam. Nie ma żadnego powodu żeby sprzedawać. Dla mnie każdy grosz to 2K PLN różnicy. Czekam na 1,5 albo przekroczenie 90% jeśli uda wam się przekonać ludzi żeby oddali swoje pieniądze MCI :(

[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.