... jest królem :-). Na miejscu zarządu dokonałbym rewizji planów inwestycyjnych pod kątem inwestycji alternatywnych (co raz ciekawsze wyceny producentów gier kuszą, można znaleźć już w tej chwili perełki mogące dać ogromny zwrot z kapitału). Co sądzicie o takim pomyśle? Pozdrawiam i życzę spokojnych świąt.
W obecnej sytuacji potrzebują odłożonej gotówki chyba na inne kwestie. Od dwóch kwartałów mają straty przy czym w ostatnim juz taka porządna. Jeżeli w kolejnym kwartale/łach nie wrócą zyski to już rozumiem dlaczego jest taki spadek kursu. Wcześniej tłumaczyłem to sobie wychodzeniem funduszu i postrzegałem spółkę jak ciekawą inwestycję (i nie twierdzę nadal że tak nie jest) ale jednak coś się zmieniło bo po kilku rewelacyjnych kwartałach nastąpiło załamanie po wprowadzeniu RODO.
... jeśli są alternatywne możliwości, zgodnie z logiką wybieram tę inwestycję, która daje większy zwrot z kapitału. Myślę jednak o nadwyżkach spółki powyżej środków zablokowanych pod inwestycje w znaczącej części dotowane :-). Pozdrawiam