Uczciwa, bo mało kto spodziewał się, że jeszcze będzie miał okazję oddać ze sporym zyskiem. Spółka zadłużona, z US na karku, z marną reputacją, trudno oczekiwać większej ceny.
Uczciwa? Mała statystyka: - tracą, którzy kupili akcje w okresie 17.06.2010-28.09.2018 (ponad 8 lat) oraz w ofercie publicznej (2,35) - zyskują, którzy kupili akcje w okresie 01.10.2018 do nadal (3 miesiące)
Jak widać na forum też się zaczęła walka o akcje. Jeśli dobrze pamiętam to średnia 6 miesięczna wynosi 1,26 zł. Cena w wezwaniu jest 4 grosze wyższa. To jest ta niezła cena? A gdzie premia ze zdjęcie spółki z parkietu? Myślę, że OFE powinny wynegocjować lepszą cenę... ale czy tak będzie to czas pokaże.
Będzie. To jest cena wstępna i zarazem najniższa. Teraz powinna się pojawić oferta sprzedaży podmiotów które posiadają akcje.
Naturalną koleją rzeczy było by jak się spotkają po środku.
No ale w Polsce to normalności nie ma. Układy i znajomości rządzą.
Wyjaśni się wszystko nie długo.
Nie Dajcie się podpuszczać Naganiaczom . !,30 i ewidentne dołowanie ceny to wina agentury spółki. Ja po 1,30 nie oddam. I zablokujmy skup tych cholernych 90 % !!!.
W stosunku do spółek z branży cena jest bardzo dobra. Z drugiej strony jak będą chcieli wycofać Date z GPW to być może będą musieli jś podnieść znaczni wyżej , w zależności od tego ile osób(w szczególności fundy) odpowie na wezwanie.
Realny zysk tej spółki na akcję to 30 gr rocznie (oczywiście bez wtop w zarządzaniu, które się przytrafiły niestety) Spółka ma ugruntowany model biznesowy i praktycznie stały udział w rynku po zakupach. Stąd wg mnie realnie jest warta 7-8 razy roczne zyski 2,0 - 2,2 zł za akcję i taka powinna być. Ustalając cenę 1,3 chcą kupić prawie 50% dyskontem co jest mega przesadą.
przeceiż drobni mamy powyżej 15 proc akcji wiec wystarczy że my wszyscy się sprzeciwimy to 90 proc nie będzie znajdą się dziady co oddadzą po 1,3 1,5, ale cena 2 zł jest minimalna według mnie. Ja z rana dokupie z 40k i będe dalej zbierał by pokazać im że nie oddamy tej społki