Jak zobaczyłem link do raportu i nagle wiadomość o zaakceptowaniu programu skupu akcji, to już wiedziałem, ze po ptokach. Wszedłem na forum i zobaczyłem Twój wpis. Skoro był wściekły,to jednak były szanse.
jak ktos czytał książkę "Wojna o pieniądz" to pamięta jak stary Rotszyld szedł z tępą miną na londyńskim parkiecie aby zasymulować porażkę, wszyscy wiedzą jak to się skończyło
nie siej zamętu bo te 2 bańki z kapitału pochodzą i nie podejmowali decyzji o skupie dzisiaj i to nie ma nic wspólnego z Zetką bo to są grosze do ceny zetki i muszą znaleźć inne finansowanie
Ależ ja chciałbym się mylić. Ale jaki zamęt mogę siać? Ktoś będzie sprzedawać? Tutaj nie ma żadnego handlu. Nie sadze,żeby miało spaść nawet jak nie przejmiemy radia, bo ilu to kupiło pod to info?
I co, makler pisze o tel a w tym samym czasie info o skupie? I to ma być przypadek?
a może skup jest pod przejęcie i inwestor chce np 51% udziałów w pmpg i prezes musi oddać sporo swoich akcji i jeszcze zrobić skup dla przyszłego współwłaściciela no i prezes się wkurzył, ze straci kontrolę nad firmą ja cały czas uważam, ze inwestor nie da, ot tak, prezesowi milionów. tu mogą być dwa równoległe przejęcia. pmpg przejmie zetkę, a inwestor pmpg.
przejęcia zetki może być wiele sposobów gotówkowy gotówkowo barterowy !!!!!!! odwrotne przejęcie skup akcji może być częścią przejęcia np prezes w pakiecie w styczniu puści 2 mln akcji po 1 zł, które obejmie inwestor
Dnia 2018-12-20 o godz. 16:04 ~xxx napisał(a): > przejęcia zetki może być wiele sposobów > np prezes w pakiecie w styczniu puści 2 mln akcji po 1 zł, które obejmie inwestor
Sprzedaż w pakiecie 2 mln akcji po 1 zł przy cenie około 3 zł oznacza strzał w swoją głowę. Wiązałoby się to ze spadkiem notowań do 1 zł i poważnymi problemami w KNF.