Czy można zablokować nową emisję bez prawa poboru, jako działanie na szkodę akcjonariuszy? Akcjonariusze zostaną ewidentnie obrobieni 20 000 000 x 0,13 zł = 2 600 000 zł. 12 808 500 x 0,10 zł = 1 280 850 zł. 2 600 000 zł + 1 280 850 zł = 3 880 850 zł.
Nie wiem o co to całe oburzenie. Od 26 sierpnia 2018 r. było wiadomo, że spółka planuje emisję i że jest ona skierowania do nowego podmiotu, tj. z wyłączeniem dotychczasowych akcjonariuszy, w tym: GNV, Kosińskiego i całego ff. Cieszę się, że ktoś chce zainwestować w spółkę ponad 1,2 mln zł (ma objąć akcje za gotówkę), bo chyba widzi w niej potencjał. Nie ma znaczenia,ile akcje będą kosztować - 0,1 zł, czy 1 zł, o ile nie będzie ich zbywał (przydałaby się umowa o zobowiązaniu akcjonariusza do niezbywania akcji przez określony czas - przykład Z. Solorz i zespół elektrowni PAK). Ciekawe, kto jest tym inwestorem? Może jednak ABB?
Z tym ABB to Ci powiem masz tupet. Sam w to nie wierzysz ale napisać można i może fartem ktos uwierzy i kupi gniota. Ubaw bym miał gdyby Kosiński objął cześć emisji5.najpierw gonił po zetalu a teraz może objąć dużo taniej . Znów pójdą infa i znów się zacznie
Jak Kosiński ma objąć, skoro jest akcjonariuszem? Chyba, że się wysprzedał do cna? A wierzysz, że prezio mu sprzeda akcje? Bajki opowiadasz. A dlaczego nie ABB? Fakt, wątpię w to, ale rożne cuda się zdarzają...
Ale Białołęce a emisja wyjdzie spółce na dobre spójrzcie jak taki Cloud po 1zl zrobił emisję a później poszedł na 100zl. Termo niedługo też będzie produkował urządzenia i zarabiał miliony co przełoży się mocno na kurs. Pozdro
trzymac sie ...bedzie DOBRZE ...WIEM ZE CIEZKO W TO WIERZYC bo same zapewnienia podczas rozmowy to malo ale czasami tak musi byc ..a zta emisja ...jeszcze wyjdzie szydlo z worka ...wasz leo....
Dnia 2018-12-19 o godz. 13:55 ~Inwestor napisał(a): > Ale Białołęce a emisja wyjdzie spółce na dobre spójrzcie jak taki Cloud po 1zl zrobił emisję a później poszedł na 100zl. Termo niedługo też będzie produkował urządzenia i zarabiał miliony co przełoży się mocno na kurs. Pozdro
ochlon kolego inwestorze,rozumiem ze jestes ubrany po 1zl 100tys akcji bo tak sie chwaliles ze ostatnie tanie akcje,rozumiem ze usredniales taniej jeszcze i dalej zaklinasz rzeczywistosc jak mozmna porownywac term do cloud czy cdprojekta,to mi powiedz kolego inwestor czym sie kierowales biorac po 1zl 100tys akcji dzis masz kurs 13gr ile bys mial akcji za 100tys zl po 13gr taki madry jestes acha zapomnialem w marcu 2018 mialy byc juz akcje 5zl potem w maju 2018 po 10zl za rok 100zl a tu kurs 13gr ;)))
I będzie tu grubo kiedyś cieszę się że tak nisko kurs jest i mam okazję w tych cenach dobierać jak dojdzie do 100 za x lat będę milionerem :) czas mam i środki by dobierać również sypkie bloku po 1gr mi jeszcze najlepiej razem z kosa
Już mam prawie 500tys akcji głównie po 15 i 16gr brane mój cel to mieć min 1mln akcji czekam na 10gr by mieć 1mln a jakby zanim, tli na 1gr to kupię 10mln akcji kupując calu FF ale byłoby super o cenę w przyszłości się nie martwię mam większą wiedzę od przeciętnie jak bolek i inni i nie takie rzeczy się widziało skok 10tys % w górę w pol roku zaden problem conajmniej kilka takich spółek było w ostatnich latach na naszym parkiecie i termo się też do nich zaliczy. Niebawem fajne Infa się posypia, boję się że więcej nie dokupienia w niskiej cenie, trudno i tak mam już dużo, ale chciałoby się jeszcze więcej :)
Weź sprawdź co to jest prawo poboru. To że emisja jest bez prawa poboru, nie oznacza, że obecni akcjonariusze nie mogą w niej wziąć udzialu! Jak tylko zaplaca, to może nawet Kosiński brać udział w emisji o ile zarząd mu zaproponuje.
Nie rozumiem jak to nie ma znaczenia, czy obejmie akcje po 1 zł lub 0,1 zł? Przecież gdyby wziął po złotówce za akcje, to wtedy mamy pewność, że nie zacznie walić w rynek ja Kosiński po 0,15 itd. Poza tym znaczyłoby to, że wierzy w spółkę i coś z tego jeszcze będzie. A po 0,1 no cóż, pewnie pójdą znowu jakieś infa, podbitka na 0,5 i jest 400% zysku.
Oprocz urządzenia które niebawem złoża jak tylko pozyskaja lepszy co byś tor to w 2019roku dojdą jeszcze2 nowe produkty które będą sprzedawać wszystko macie w starych raportach. Więcej rad nie będzie, bo mi zależy jeszcze na niskim kursie by dokupowac wciąż na dolkach. Jeden z tych produktów w przyszłych latach każdy Polak i na świecie może już mieć zamontowane i zwróci się energia w mniej jak w 5lat później już czysta oszczędność dla nas. Termo2power choć teraz ciężko wam w to uwierzyć to będzie miliardowa spółka za ok 5lat może szybciej. 100zl ostatni raz powtórzę :) CD Projekt miałem po 1zl a doszedł do 200 zł zobaczymy do ilu T2P..
Dnia 2018-12-20 o godz. 13:26 ~Inwestor napisał(a): > Oprocz urządzenia które niebawem złoża jak tylko pozyskaja lepszy co byś tor to w 2019roku dojdą jeszcze2 nowe produkty które będą sprzedawać wszystko macie w starych raportach. Więcej rad nie będzie, bo mi zależy jeszcze na niskim kursie by dokupowac wciąż na dolkach. Jeden z tych produktów w przyszłych latach każdy Polak i na świecie może już mieć zamontowane i zwróci się energia w mniej jak w 5lat później już czysta oszczędność dla nas. Termo2power choć teraz ciężko wam w to uwierzyć to będzie miliardowa spółka za ok 5lat może szybciej. 100zl ostatni raz powtórzę :) CD Projekt miałem po 1zl a doszedł do 200 zł zobaczymy do ilu T2P..
mysle kolego inwestorze ze powines sie udac do dobrego specjalisty od glowy,a potem wytapetowac pokoj tym1mln akcji:)))