Dziś piszą że Fratira jest faworytem bowiem najszybciej będzie wstanie zapłacić. W przypadku Agory do finalizacji przejęcia Eurozetu potrzebna będzie zgoda UOKiK, w przypadku PMPG - dodatkowy inwestor.
Jeśli Karnowskim dadzą radio, to będzie słabe... oni zrobią z tego propagandę. Ale jeśli złożyli najkorzystniejsza ofertę, to dlaczego wtedy nikt nie mówił o Fratrii? Myśle, ze prezes wiedział, ze złożył dobra ofertę i nie wierze, zeby rzucał ten tweet to tak sobie.
To jest przegięcie. Byłem pewien, ze prezes ma ułożone już wszystko z bankami. Jeśli mu wywiną taki numer, to nie sadze, żeby miał to puścić płazem. No dać Karnowskim radio...masakra! Spadnie im słuchalność o polowe, bo nikt ich poza PiS nie znosi. A Lis się tak z władza nie kojarzy.
Chciałem mieć w końcu radość po półtora roku trzymania tych akcji. Coś na Święta!
I wciąż wierze, ze to jednak my to weźmiemy.
Nadzieja jest w tym, ze Pekao to domena Ziobry. A prezes trzyma z premierem a ten ma dobrego przyjaciela w PKO i nie pozwoli sobie na taki finał. Premier pokaże kto rządzi a my dostaniemy radio, które wciąż będzie miało swoich słuchaczy. I się odwdzięcza za taśmy, bo prezes dużo ryzykował. I zasługuje na to radio. Duży Prezes tez chyba powinien wiedzieć, ze umiarkowany przekaz konserwatywny w ogólnopolskim radiu jest ważniejszy niż propaganda. Bo ta zniechęci słuchaczy nie tylko do radia.
Tylko, ze to nigdy nie bedzie Jego radio.. Nie podejmie nawet w sprawie ramowki sam decyzji.. Co za pierdy piszecie. Ludzie.. Pomyslcie chwile logicznie... A jak podskoczy to Go zniszcza albo poloza lape na calym dotychczasowyn dorobku zycia... My chcemy wolnych, niezaleznych od nikogo mediow!!
Ja jestem oszołom pisowski?:) I dlatego nie chce, żeby radio trafiło do Karnowskich?:)
A kolega Aquarius chce prawdziwych niezależnych mediów? Takich jak w Niemczech czy Francji? Czy może polskiego BBC szukasz? Bo to brytyjskie to takie niezależne. :)
Gdyby Agora przejęła, to by było niezależne radio. :)
Na pewno - niezależne od rzeczywistości. :) jak te sławne niezależne zachodnioeuropejskie. Agora i Fratria to są lustrzane odbicia. Dlatego kibicuje PMPG.
Agora to iście żydowskie interesy, kiedyś dojdą ich ludzie do władzy i przejmą kraj, to tylko kwestia czasu, wyjdziemy z unii i będzie powtórka z historii, nasze kamienice, wasze ulice. Czy PiS wypycha nas z unii ? Oczywiście że tak. Amerykanie zawsze mącą i jątrzą w unii , silne euro to słaby dolar, mają interes, jedna duża grupa, nie da się ot tak wcisnąć niekorzystnych umów, dlatego ten scenariusz się realizuje, jeszcze te wojsko, już po nas ale tego nie ogarniecie. A Karnowscy i ich media, jedno wielkie szambo dla betonu. Media to siła, to władza i czym większa jednostka tym bardziej się z nią trzeba liczyć. Ale silne media to telewizja a nie radio chyba że Maryja dla wybitnej jednostki ludzkiej najczęściej po wykształceniu podstawowym. Tam można śmiać się, że jak Tusk odda władzę, to my zaraz ściągniemy wrak hahha, serio oni w to wierzą . A już 3 lata minęły i tak jak w unii nasze interesy załatwiają tak tutaj ..........dobijają polski biznes hahaha
Mnie nie interesuja inni i ich etyka !!!.. Ja dobrze zycze PMPG.
Co mnie obchodxi reszta.. Ja radia i tak nie slucham.. Ktokoleiek kupi mam to gdzies. Jak polowa z nas.. Muzyke mam w spotify jaka chce i kiedy chce.
Zreszta co mnie to obchodxi, robta co chceta, kupcie se to radio..zet i juz... boszzzz.
Tylko powtorze diablu dusze mozna sprzedac tylko raz.. Z piekla sie juz nie wychodzi a Prezes jest jeszcze mlody i szkody by sie wiazac na reszte gownianych lat ale to Jego sprawa.
Nie wyobrazalne dotad tylko bylo, ze tak niezalezna i wolna osoba da sie ubrac w kaganiec i petle na szyje....
Wyrazam tylko jednorazowo swoja opinie.
Czesc i czolem z mojej strony
Koniec tematu. Znikam. Nie ma m czasu na dyskusje tu.. . Celem bylo jednorazowe wyrazenie opinii.. W dobrej wierze.
Wesolych Swiat wszystkim.
Na Twitterze pojawiło się wiele negatywnych komentarzy nt przejęcia Radia Zet przez Fratrie. Glownie przewija się wątek finansowania małej spółki kredytem z państwowego banku. Pisałem, ze oni się kojarzą jednoznacznie negatywnie, szczególnie, ze jest tam tez Bierecki. Kiedy była wzmianka, ze to PMPG ma przejąć Radio Zet, komentarzy nie było żadnych.
To daje nadzieje, ze jednak ktoś w PiS oprzytomnieje i nie pozwoli na realizacje dzisiejszego newsa. Z jednej Fratria, z drugiej Agora, wiec my ich powinnismy pogodzić. Nasza spółka kojarzy się głównie z umiarkowanym Wprost. I dlatego ewentualne przejęcie nie będzie wzbudzało tak jednoznacznie negatywnych komentarzy. Stad moja nadzieja.
Wizerunkowo dla PiS - kolejny strzał w stopę. Tylko proszę bez komentarzy, ze PiS to idioci, wiec nic nowego, bo mnie uwagi z piaskownicy nie interesują.
To jest dobry interes dla Fratrii jedynie. A dla PiS za friko kolejne napier...., ze w Polsce niszczy się wolność słowa. Za friko, bo przeciez bracia wśród słuchaczy nowych wyborców nie znajda.
Dedalus nie siej fermentu pamiętasz jak Solorz kupował komórki ? kredytował całość z banku, całe 16 mld złotych kiedy sam był wart jakieś 8 mld zł a kasy miał jakieś 500 mln złotych i jakoś nie pamiętam żeby był szum
Solorz miał Cyfrowy Polsat,który w przeciwieństwie do TVN generował pełno gotówki i nie był w ogóle zadłużony. A Polkomtel zarabiał. Ale chcieli go sprzedać, wiec dali temu o którym wiedzieli, ze to splaci. A tu Karnowscy?
Czytam, ze Fratria miała w zeszłym roku 3 mln zysku. Serio? To my mieliśmy ponad 10! I dwa silne aktywa, pojęcie o rynku medialnym, układy w środowisku artystycznym. A co maja Karnowscy?
Jeśli Komendant przemyśli sprawę ze swoim pupilem, to maja radio w rękach przychylnego właściciela , ale bez jazdy o zamachu na wolne media. Mówię Wam - tydzień temu my się podniecaliśmy myślą o radiu, na Twitterze kompletna cisza. A teraz nawet przychylni PiSowi komentatorzy śmieją się, ze z ich pieniędzy bracia kupią radio. Mam na myśli umiarkowanych sympatyków, jak ja, nie oszołomów. Fratria przejmująca radio to interes tylko dla braci. Wszyscy inni tracą, łącznie z partia. Dlatego liczę na pupila i Komendanta.
Jedno jeżeli transakcja zostanie prawie zaklepane zacznie się ruch na walorze parę dni wcześniej bo nie wierzę żeby nie było przecieku. Pytanie czy lepiej dokupić teraz czy poczekać i kupić drożej jak zrobi się ruch w interesie? W sumie jak nie kupią to wycena nadal niska ale przy tej płynności powrót na 2,5 pewny zwłaszcza że chyba idzie bessa choć ferdek twierdzi inaczej.
Niestety, tu nie ma tropu. To ja zrobiłem optymalizacje na dwóch rachunkach znajomych, którymi zarządzam. W przyszłym tygodniu nie będę miał czasu. I mam nadzieje, ze będzie dużo wyżej, wiec nie mógłbym jej zrobić.
Car, idzie? Na naszym rynku małe spółki spadały 20 miesięcy i listopad przyniósł w końcu jakieś odbicie. Myśle, ze ono potrwa, wiec nie sadze, żebyśmy szykowali się do dalszych spadków.
W USA dystrybucja już od roku. Myślałem że już w styczniu się zacznie po strojeniu okienek na koniec roku ale skoro nie ma rajdu św Mikołaja to liczę że jeszcze podciagna do marca. Narazie lewe ramię i głowa prawie już wykończona (potrzebny spadek 2550 na s&p) później widzę ostatnią fazę dystrybucji i prawe ramię 2850 po czym od marca-maja wykończenie formacj. Generalnie all rozstrzygnie się pewnie w marcu, albo zaneguja formację i nowy szczyt i dalsza hossa albo ratuj się kto może tzn kto ma akcje. Pozdrawiam
Ja nie zapominam o tym. Tylko kupno radia to wyjście ponad szczyt sprzed dwóch lat i wtedy możemy myśleć o tym ile sama podstawowa działalność jest warta. Bez tego będziemy się kisić jak wiele innych niedowartosciowanych spółek na naszej giełdzie.
W marcu przyszłego roku mam zamiar zacząć sprzedaz wszystkich swoich akcji. I pod taki scenariusz inwestuje. Chcę odpocząć. Ostatnie dwa lata zmeczyly mnie tak, że chce odpocząć. Od akcji. I zobaczyć co się będzie działo. Żółte kamizelki to kolejny sygnał przesilenia wśród zwykłych ludzi. EU pod rządami progresywnych lewicowcow się rozpadnie. Rządów odererwanych od rzeczywistości oszolomow nie da się utrzymać. I giełda musi to uwzględnić. Nie będzie wzrostow w przyszłym roku nigdzie. Taka jest moja optyka.
A na skup akcji nie czekasz, w marcu może prezes już 5 mln przeznaczyć na ten cel i obniżyć widełki skupu. Sprzedaż akcje i odpoczniesz od giełdy i będziesz je pomnażał na lokacie 1 % czy obligacjach. Prezes pmpg Ci zabrał trochę kapitału ale ci rządzący Polską no właśnie kim oni są, socjalistami, komunistami czy ....to dopiero czekają na twoje pieniądze, żeby ci je pomnożyć, ponoć Eryk Łon powiedział , że od nowego roku inflacja będzie spadać. Marchewka w biedronce 5 zł, nigdy bym nie przepuszczał, że ludzie będą marchewkę kupować na sztuki, poproszę dwie marchewki. A wkrótce wybory i każda kasa jest potrzebna ta z uszczelnienia na bezrobotny + i inne cuda na kiju. Oczywiście w wyborach ja będę głosował TYLKO na pis, już się nie mogę doczekać spowolnienia gospodarczego czy nawet krachu w 2020 r jak to zapowiedział JP Morgan, będę oczy przecierał ze zdumienia jak PiS-owi będzie VAT rósł i inne wskaźniki, przecież w gospodarce Polskiej nie ma czegoś takiego jak cykl koniunkturalny. Giełda przecież zawsze odzwierciedla gospodarkę, dlatego wierzę premierowi Morawieckiemu, że nie opowiada bajek, że to rzeczywisty wzrost, rozwijamy się najmocniej w Europie ze wszystkich gospodarek, to widać po polskich firmach na giełdzie i wkrótce jak powiedział Kaczyński, Podkarpacie będzie drugą Bawarią i dogonimy Włochy, Francję i Niemcy.
Wkrótce nikt już do tej sekty nie będzie się przyznawał oprócz leni i moherów. Mam kolegę, firma, zagorzały fan betonu PiS-owskiego swego czasu, dzisiaj na temat obecnej władzy nie odezwie się ani słowem, gdy coś się zapytam o rządzących od razu zmienia temat. Jedynie co mówi, że jego firma nie przetrwa, wykończył go PiS i nigdy by się tego nie spodziewał. A ja mu zawsze powtarzałem, żeby komuś dać to trzeba komuś zabrać a komu można zabrać? Przecież nie obibokowi tylko temu co ciężko pracuje, bo on coś jeszcze ma a dlaczego ma? Bo złodziej.
Ja wciąż będę stał jednak na stanowisku, ze lepsza sekta niż jakikolwiek donosiciel. Kabel to kabel, donosicielstwo jest obrzydliwe. A na własny kraj donosić obcym, to jest zwykła obrzydliwość. Demokracja jest jak karta menu w restauracji - można wybierać tylko spośród tego, co podają.
Widać, że jesteś młody i nie doświadczony, PiS też donosiło do Brukseli na peło ale mniejsza o to. Masz jeszcze wolny kraj, ale przypomnij sobie, Kaczyński czyli sekta PiS wraz z kościołem była przeciw wejściu Polski do Unii, do euro czy otwarcia granic. Dla nich najważniejsze aby wszystkie media były Polskie czyli rządowe jak za komuny, czy to jest dobre? To masz przykład: Do Sądu Okręgowego (SO) w Warszawie wpłynęło 6 wniosków Narodowego Banku Polskiego (NBP) o zabezpieczenie przed wszczęciem postępowania, w których NBP domaga się m.in. nakazania tymczasowego usunięcia artykułów prasowych w zw. z aferą wokół KNF. Jaka afera KNF, żadnej nie ma tylko dlaczego Chrzanowski siedzi w pierdlu? Jak zwykle trzeba wszystko wyciszyć oczywiście nic nie zostanie wyjaśnione. A co takiego zrobił Morawiecki i PiS dla gospodarki? Uprościli przepisy i zmniejszyli biurokrację? Obniżyli podatki? Przyciągnęli wielkie inwestycje zagraniczne? Nic z tych rzeczy. Nie mają nic do zaoferowania firmom oprócz podwyżek, prądu, vatu, zusu, kosztów pracy, paliwa. To tak to zaczyna wyglądać. Pieniądze nie są z gumy i wszystko ma swoje granice, podwyższanie cen i zmniejszanie marż. SpotData Research: Małe firmy rekordy niewypłacalności i bankructw. Rok 2019 podobnie lub nawet jeszcze gorzej
Każdy kraj, któremu nie podoba się wspólny rynek, może UE opuścić. Nie ma obowiązku funkcjonowania w Europie na jego zasadach. Jeżeli ktoś się na to zdecydował, to powinien być konsekwentny. Jak sądzisz, drogi w Polsce wybudowano w 99% w ramach partnerstwa religijno-partyjnego, jakie tworzą Kościół Katolicki i Spółka "Srebrna". Ktokolwiek twierdzi inaczej, jest lewakiem, chodzi na pasku Merkel i Putina i nienawidzi Polski oraz Polaków.