Czesc Czy kurs wystrzeli na poziomy 60-70 po informacji ze Asseco dostalo zlecenie od ZUS na nowy system ? To w koncu pewna i dobrze platna robota na lata.
Kiedyś napisała mądra kobieta, nie inwestuje się w prywatne spółki które stanowią własność polskich biznesmenów, bo tam zachodzą największe kombinatorstwo, bo polscy biznesmeni chcą się bardzo szybko dorobić. Wyjątkiem stał się Comarch, ta spółka dała akcjonariuszom dużo zarobić. Jeżeli prezes nie będzie za wszelką cenę kupował spółek, na razie jest ostrożny , a jak kupi to za cenę , która będzie korzystna dla akcjonariuszy Asseco i zakup zostanie zaakceptowany przez większość rynku , będziemy mieli te wzrosty. Kupić drogo to nie sztuka. Musi prezes liczyć się ze zdaniem większości rynku i stać się normalny.
Myślę, że Prezes jest bardzo zadowolony bo ACP to spółka dywidendowa. Gdy wpada Ci 3 zł/akcę x 8 mln szt praktycznie co roku, to takie odcinanie kuponów wynagradza wszelkie utyskiwania mniej silnych akcjonariuszy
Powiedz to tym którzy kupili akcje Asseco po 55zł , czy po wyższej cenie,, a nawet ci co teraz kupują czy do końca wiedza , czy akcje np. nie będą np. po ….. , nie pisze po jakiej , żeby ktoś nie pomyślał ze chcę żeby tak było. Jak już mędrcy od finansów krzyczą ze czeka w 2019 roku duża korekta, czy Asseco oprze się korekcie? Naprawdę uważasz ze akcjonariusze są zadowoleni ze ich kapitał topnieje z roku na rok i dywidenda nie pokrywa ich strat. Zadowoleni mogą być tylko prezes i fundusze. Napisz ze przecież mogli trafić gorzej i kupić spółki , które poszły na dno, też ich pocieszysz? Oblicz ile czasu trzeba żeby trzymać akcje , żeby dywidenda zwróciła im zainwestowany kapitał, 200lat czy więcej? Po wpisach widać że puszczają już nerwy niektórym i psioczą na fundusze, a to jest gra, jak grają to zależy od spółki i prezesa danej spółki , jak spółka jest coś warta to gra ta się odbywa na wyższych poziomach.
Rocznica Stanu Wojennego to dobry dzień na zakupy ..jestem na boisku Panie Ferdku !!
Znowu chcą komuś prezent zrobić pod choinkę to się dołączyłem ;))
Panie Ferdku co pisałem przez cały rok !!! Comarch w pułapce ZUS !! Tam Zarząd do wymiany za ofertę 50% za niską od realiów rynkowych a teraz i następne 3 lata (wzrost kosztów własnych itp ) ... Są w Czarnej Du....
a ZuS zarobi podwójnie będzie miał system za frico oraz kasę " za karę"
"44" masz rację ;) dokładnie tak było w tamtym roku ...jest takie ( ryzyko lub szansa) na wejście w większym zakresie . Aura wokół spółki jest bardzo pozytywna i za bardzo nie długo KSI2 i dywidenda ....
Juz coraz blizej wygranego przetargu na zus. Dywidenda w maju na poziomie 3,50 zl na akcje.
Zaraz beda poziomy 55+
Moze jeszcze w starym roku uda sie przelamac opor na 48. Tak wychodzi z AT.