Jakie fakty?
Za to właśnie lubię Bruce'a bo się nie nakręca gdy kupi akcje, tylko patrzy spokojnie na rozwój sytuacji.
Podziwiam jego spokój, bo ja działam bardziej nerwowo.
I przy okazji się uczę, no bo od kogo mam się uczyć może od Poloneza, który jest g jak but, a nadyma się jak profesor sorbony....
Brakuje zdecydowania- na rosnącym rynku energetyki na czerwono.
Ponad rok czasu cały czas sprzedawali ...dlaczego ? głównie pewnie czynnik polityczny który nie ma żadnego przełożenia na Fundamenty...Spółka jest w świetnej kondycji finansowej a już bardzo blisko powrót do dywidendy ...dlatego rok 2019 będzie bardzo ciekawy bo zaczną wracać do spółki inwestorzy dywidendowi ....moim zadaniem to są ostatnie miesiące promocyjnej ceny za Taurona ...
Ps. Politycy u władzy się zmieniają a spółka dalej się będzie rozwijała i zarabiała mld zł rocznie bez względu czy rządzić będzie PIS ,PO, SLD itd....
Dlatego zapewne ci sami inwestorzy którzy doprowadzili do tak śmiesznej wyceny Taurona przyczynią się do wzrostów ...powoli się rozpędza ...:)
Wystarczy spojrzeć na bieżący raport i porównać z danymi okresu analogicznego Był w poprzednim znaczny zysk teraz JEST POTĘŻNA STRATA Nie ma w ewidencji spłaty zobowiązań żadnych ani krótkoter. i długoterminowych. Poprzednio byłd duży zysk a teraz jest potężns strata Zobowiązania bez zmian czyli nie spłacają.
ta spolka nie jest w swietnej kondycji finansowej; ta spolka mi miliardowe dlugi i brak szansy na rozwoj gdyz to, co w polsce mogla osiagnac, juz osiagnela; ta spolka todrugie jsw, ale bez naglego wzrostu, hossy z 2016; ten wzrost tu nigdy nie nastapi; zobacz na spolki energetyczne z usa i zach. europy - wszystkie spadaja od lat i zadna nigdy sie nie odbila
Dlatego zapytałem, bo największym problemem taurona jest wadliwy system finansowania dzialalnosci.
Kolega chciał dobrze, tylko myślał, że bajer przejdzie.
Niestety nie spłacają, może to i dobrze, bo zawsze mogą powiedzieć gdy przyjdzie zrzucać się na szalonego ministra że są zombie, działają ale lepiej ich nie uśmiercać....
Nic NIE SPŁACAJĄ!
Dnia 2018-11-29 o godz. 16:30 ~Fakty napisał(a): > Ładnie to wygląda im dłużej w tym przedziale to potrwa tym silniejsze wybicie nastąpi ...nawet na 2,40
Jak przebije 2,40 to na jakim poziomie teraz nastąpi Akumulacja ?
Akumulacja cd... teraz między 2,30-2,40 ile to potrwa nie wiem potem będzie jeszcze większe wybicie ..nawet 2,70 :)...Dzisiaj Stopy puściły i Kolarze posprzedawały ...Bardzo ciekawie to wszystko wygląda :)
Fakty po co piszesz o czyms o czym nie masz pojecia nie wiesz co bedzie i wprowadzasz ludzi w blad. Sprawia ci to jakas radosc cos chcesz sobie czy komus udowodnic?
Wzrosty czas zacząć ale te prawdziwe ...przybiera na sile Akumulacja coraz szybciej i mocniej .....będzie się działo w 2019 roku ...wracają Fundy i inwestorzy dywidendowi do spółki ..Ci sami co zdołowali kurs przyczynią się do dużych wzrostów ...Wahadełko zaczyna się przechylać w drugą stronę ...:)