Na dacie masz rację, choć po piątkowej wyprzedaży nie było żadnego infa a dzisiaj rośnie jak na drożdżach. Wg mnie czysta spekulacja ale szukam dalej jakiś informacji, żeby się nie obudzić z ręką w nocniku
Coś może w tym być :
"Będą nowe przejęcia, możliwe, że na wschodzie Europy - zapowiada Gustavo Möller-Hergt, CEO ALSO Holding."
Pytanie czy teraz spekulują, że może chodzić o datę czy Also faktycznie może wraca do tematu daty zachęcony ceną ?
Tak na zdrowy rozum, tam jest tyle trupów w szafie które co raz wypadją ze trzeba się zastaowić czy normalny inwestor a nie spekulant chciałby mieć te akcje w porfelu. Ile ABC bedzie zarabiała przy swojej rentownosci na te wszystkie kary? Rok, dwa? Generalnie sytuacje niepewna. Bessa w toku. Jakie info jest spodziewane? Że US umorzy kary, Że ci od praw autoeskich czy tam uj wie czego darują? Zarzad z Panią Prezes...hmm, nie wiem kiedy ona objęła stołek ale nie ma reki do biznesu, i na wykresie równia pochyła. Teraz w branży teoretycznie żniwa ale czy q4 zmieni radykalnie wynik. I teraz należałoby się zastanowić jaka powinna być wartość giełdowa - hm zważywszy na otoczenie (bessa), trupy, zarzad to faktycznie może zejść poniżej 0,50 i za rok może będzie mozna zajmować długą pozycję. Aha, nawet powaxnego korekcyjnego odbicia nie byl jak się denko urwało we wrzesniu. Sytuację zmieniłby zapewne jakiś duży inwetor branżowy, jesli by chciał kupić. Ale jest jeszcze Pan Cz. - on może chciać za abc jak za zboże. A to przeciez jest tylko dystrybutor co miliony przewala na tyci marży. No i jescze jest szansa że bedą scemniac że w jakaś super technoligie wejdą np komory teleportacyjne - inowacjyjne i jesli byłoby mozliwe mega zyskowne. Rozmażyłem się...bądzmy szczerzy ta firma to tylko spora hurtownia.
czekasz na spekulacyjny odpał żeby zmniejszyć stratę? Kto wie, może się wybije. Ja jestem czysta spekulantka silne ruchy spory wolumen coś mozna wyciagnac dla siebie, ale fundamentalnie to to słabo wyglada, ale skoro chcesz się oszukiwać...
I myslisz ze jak mi udowodniłeś że piszę pod imie niem mojej córci to zmieni to fundamenty firmy. A kolejne górki coraz niżej - trend jest widoczny nawet dla jełopa. Zimna głowa!
tak masz rację jestem zaklamany, w wielu sprawach, ale jak to ma sie do moich wątpliwości co do kondycji firmy i jej kursu. Możesz nie podzielać mojego sceptycyzmu ale bądź swiadom jak firma jest postrzegana.
co ty człowieku bredzisz? kolejny wpadł na 2 dni i o fundamentach prawi. podaj kilka konkretów braków tych fundamentów. generowanie 5mld przychodów, to jest spora hurtownia, 60% telefonów w Polsce przechodzi przez ABC data. Wzrost efektywności, wzrost marż, spadek zadłużenia.poprawa wyników , to są słabe fundamenty?
ale były czasy gdzie mieli 3 miliardy przychodów i 60mio zysków, poprawcie jesli się mylę. Ja wiem że rynek jest teraz inny. Ale... tak niska rentownośc nie daje bezpieczeństwa. I jeszcze jedno mi przysło do głowy - ciekawe czy ubezpieczyciel pozmiejszał limity handlującym z ABC? Jesli tak to i spredaż w q4 bedzie slabsza bo dostawcy będą się bali ryzyka. Będą cashu wymagali by się ABC zatowarowała w goracym okresie sprzedazowym. Dlatedo pewnie dadzą jakieś bodżce klientom żeby płacili szybciej. Te upusty mogą zniwelować te "wypracowaną" lepsza marże wczesniej. No zobaczymy. Jajuz sentymentu do abc nie mam od dawna.
Nie widzę komunkatu ze społki ale jest w akcjinariacie Ilona Weiss z 300k akcji ( ostatnia zmiana 14 listopada) Pamietacie jak to sie zmieniało u Pani Prezes? Czy sama kupiła i obdarował ją Czechowicz jakimiś opcjami na akcje?