• Moim zdaniem się dogadali. Autor: ~John [185.135.2.*]
    W październiku dogadali się co do ceny, ale są jeszcze punkty, które wyszły w audycie i Sferanet musi je spełnić, żeby Netia dała kasę. A kasa będzie niemała.
    Może jestem optymistą, ale niezmiennie czekam na pozytywne rozstrzygnięcie.
  • Re: Moim zdaniem się dogadali. Autor: ~Inwestor [37.47.95.*]
    Niemałe będzie też rozwodnienie akcji. Jak to wpłynie na wycenę i zysk na akcji wiesz.
  • Re: Moim zdaniem się dogadali. Autor: ~John [185.135.2.*]
    Niekoniecznie rozwodnienie będzie duże. Może 2 mln akcji. Biorąc pod uwagę że nie będą obejmowała niżej niż 1 zł to tutaj nie jestem problem.
    Zauważ że kurs jest bardzo nisko. Właśnie ze względu na niepewność co do obsługę nią kontraktu. Wejście Netii rozwiązuje kwestie kapitału. Wówczas nic już nie stoi na przeszkodzie. W przyszłym roku powinni mieć 1 mln zł zysku netto minimum.
  • Re: Moim zdaniem się dogadali. Autor: ~Inwestor [77.253.164.*]
    Poczekamy zobaczymy. Imho i tak dzielicie skóre na niedzwiedziu.
  • Re: Moim zdaniem się dogadali. Autor: ~john [86.111.110.*]
    Dnia 2018-11-23 o godz. 18:24 ~Inwestor napisał(a):
    > Poczekamy zobaczymy. Imho i tak dzielicie skóre na niedzwiedziu.

Trochę tak jest jak mówisz. Moja opinia jest naturalnie bardzo subiektywna, ponieważ mam akcje. Chciałbym, żeby było dobrze.

Due diligence tak małego podmiotu trwa chwilę, a tutaj już 2 miesiące. Wygląda na to, że dogrywają szczegóły vide ten cholerny certyfikat. Przez x lat tego nie mieli i nagle po miesiącu od due diligence ogarniają to. To może o czymś świadczyć, ale oczywiście nie musi. Mam nadzieję, że nie mylę się co do przyszłości spółki.
    Życzę Tobie samych trafnych inwestycji gdziekolwiek inwestujesz. Spokojnego weekendu.
  • Re: Moim zdaniem się dogadali. Autor: ~Inwestor [77.253.164.*]
    Dnia 2018-11-23 o godz. 18:43 ~john napisał(a):

> Wygląda na to, że dogrywają szczegóły vide ten cholerny certyfikat. Przez x lat tego nie mieli i nagle po miesiącu od due diligence ogarniają to. To może o czymś świadczyć, ale oczywiście nie musi. Mam nadzieję, że nie mylę się co do przyszłości spółki.

Raczysz zartować? To juz zakrawa na wishful thinking. Certyfikat i mapke poprawili po komentarzu na tym forum. I wpisuje sie to w caloksztalt ich dzialanosci. W skrócie - byle jak. Dobrze ze zareagowali na komentarz na forum i cos z tym zrobili.
    Popatrz na ich stronę internetową - byle jak. Gdy wchodze na ich strone i widze ze za podlaczenie mam placic 9 stówek to mi sie odechciewa nawet dzwonic do 'przedstawiciela firmy' który to czesto jest sołtysem albo innym prostym czlowiekiem oderwanym siłą od pluga, majacym zerową wiedzę na temat tego co firma oferuje - jest tani, owszem ale to takie 'byle jakie' rozwiazanie tylko zniechecajace do dalszego kontaktu.

Proste pytanie do Ciebie - wejdz na ich stronę i powiedz mi jakie kanały telewizyjne otrzymam w kolejnych pakietach. Serio chcialbys byc klientem takiej firmy? Twoja odpowiedz na to pytanie jest jednoczesnie odpowiedzia na pytanie dlaczego mają mało klientów i dlaczego nie potrafią ich zdobyc,

Popatrz na polityke informacyjną - byle jak - a jak można ? Konkurent https://www.beskidmedia.pl/aktualnosci/ plus preznie dzialajacy profil na FB.

Udalo sie im pozyskac srodki z UE, fakt ale cala reszta to przyklad tego jak biznesu sie NIE ROBI.

• Re: Moim zdaniem się dogadali. Autor: ~john [86.111.110.*]
    Dnia 2018-11-23 o godz. 19:26 ~Inwestor napisał(a):
    > Dnia 2018-11-23 o godz. 18:43 ~john napisał(a):
    >
    > > Wygląda na to, że dogrywają szczegóły vide ten cholerny certyfikat. Przez x lat tego nie mieli i nagle po miesiącu od due diligence ogarniają to. To może o czymś świadczyć, ale oczywiście nie musi. Mam nadzieję, że nie mylę się co do przyszłości spółki.
    >
    > Raczysz zartować? To juz zakrawa na wishful thinking. Certyfikat i mapke poprawili po komentarzu na tym forum. I wpisuje sie to w caloksztalt ich dzialanosci. W skrócie - byle jak. Dobrze ze zareagowali na komentarz na forum i cos z tym zrobili.
    > Popatrz na ich stronę internetową - byle jak. Gdy wchodze na ich strone i widze ze za podlaczenie mam placic 9 stówek to mi sie odechciewa nawet dzwonic do 'przedstawiciela firmy' który to czesto jest sołtysem albo innym prostym czlowiekiem oderwanym siłą od pluga, majacym zerową wiedzę na temat tego co firma oferuje - jest tani, owszem ale to takie 'byle jakie' rozwiazanie tylko zniechecajace do dalszego kontaktu.
    >
    > Proste pytanie do Ciebie - wejdz na ich stronę i powiedz mi jakie kanały telewizyjne otrzymam w kolejnych pakietach. Serio chcialbys byc klientem takiej firmy? Twoja odpowiedz na to pytanie jest jednoczesnie odpowiedzia na pytanie dlaczego mają mało klientów i dlaczego nie potrafią ich zdobyc,
    >
    > Popatrz na polityke informacyjną - byle jak - a jak można ? Konkurent https://www.beskidmedia.pl/aktualnosci/ plus preznie dzialajacy profil na FB.
    >
    > Udalo sie im pozyskac srodki z UE, fakt ale cala reszta to przyklad tego jak biznesu sie NIE ROBI.
    >

Oczywiście masz dużo racji w tym co piszesz. Nie sposób się z Tobą nie zgodzić. Masz rację. Nie przeceniaj jednak bankier.pl. Poza tym zauważ, że Twój post jest z 20 listopada, a certyfikat jest z 14 listopada...
  • Re: Moim zdaniem się dogadali. Autor: ~Inwestor [77.253.167.*]
    Dnia 2018-11-23 o godz. 19:55 ~john napisał(a):

> Oczywiście masz dużo racji w tym co piszesz. Nie sposób się z Tobą nie zgodzić. Masz rację. Nie przeceniaj jednak bankier.pl. Poza tym zauważ, że Twój post jest z 20 listopada, a certyfikat jest z 14 listopada...

I jest wildcardem wiec uzywaja go wszedzie - nikt go nie generował tylko dla strony internetowej. Tak jakos tylko kolejny rok z rzedu zapomnieli nim zabezpieczyć strone internetową. Ups.

Tak wiec nie przeceniam bankiera - to Tobie wlacza sie zyczenie mysleniowe. Tym bardziej ze dzialania sfn idealnie sie zsynchronizowały z komentarzami tutaj. Pierwszy spowodowal dodanie certyfikatu i wylaczenie mapki, drugi o tym ze mapka nadal nie dziala dał tyle ze ja calkowicie ukryli. To Cie juz przekonuje?

To teraz czas na odrobine zabawy:

"– Gdybyśmy musieli skondensować w jednym wyrazie podsumowanie trzeciego kwartału 2017 r. w spółce Sferanet, należałoby użyć słowa – zmiana. Przechodzimy w kolejny etap rozwoju organizacji, który charakteryzuje się delegowaniem uprawnień. Wyłonienie kierowników dla poszczególnych działów w spółce oraz nadanie im kompetencji decyzyjnych, przełoży się wkrótce na bardziej dynamiczny rozwój. To oznacza również wycofywanie zaangażowania zarządu z zadań operacyjnych i skupieniu się na strategicznych kierunkach – podkreśla Bogusław Sromek, prezes Sferanet."

wg. ostatniego raportu jest tam 12 ludzi na etacie, wtedy było bodajze 8. Kto i czym sie zajmuje znajdziesz w sieci. Pytanie brzmi: "o co chodzi z kierownikami dla poszczegolnych działów".

Rozumiesz?

• Re: Moim zdaniem się dogadali. Autor: ~inwestor [88.135.172.*]
    Widzisz John, tydzień ciezkiej pracy i nawet konfigurator pakietów udało im sie odpalić na stronie.

Brawo Panie Prezesie. Super robota. Tak trzymać.

Buahahhaa, zeby to czlowiek z ulicy musiał takie rzeczy wytykać.

WSTYD!
  • Re: Moim zdaniem się dogadali. Autor: ~sem [83.28.163.*]
    No to dzisiaj jazdunia na2 zł. minimum;
  • Jednak się myliłem... Autor: ~John [185.135.2.*]
    https://m.bankier.pl/wiadomosc/SFERANET-S-A-Odstapienie-od-negocjacji-przez-inwestora-branzowego-7630890.html
  • Re: Jednak się myliłem... Autor: ~Inwestor [46.134.106.*]
    Przecież mówiłem że nic z tego nie będzie. Teraz czekamy na upadłość bo ten projekt ich zezre.
[x]
SFERANET 0,00% 4,42 2023-07-07 09:02:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.