Zaraz po komunikacie o sprzedaży przez Trigona zostaje ustawiony baton S na 34,80. Zwróćcie uwagę, że podczas sprzedaży ( 13.11) obecność batona nie została zauważona na forum, a przynajmniej nie informowano o niej.
Biorąc powyższe pod uwagę zdecydowałem się kupić dzisiaj 1100 sztuk.
Dnia 2018-11-22 o godz. 17:34 ~DobryWieczor napisał(a): > Nie wziales 1100 sztuk na dogrywce na bank bo czesc zebrałem ja więc pozostała pula jest niższa niż 1100 :D
Słabo dociekasz i na dodatek nie dopuszczasz wątpliwości. To niebezpieczna mieszanka.
[15:12:32] Zawarto transakcję BLOOBER-NC K 1100*34,8 (nr 107112458) godz. 15:12:31 [15:12:30] Zarejestrowano zlecenie BLOOBER-NC K 1100*34,8 (nr 107112458)
Nie pisałem o dogrywce:
Dnia 2018-11-22 o godz. 17:06 ~mroczneśredniowiecz napisał(a): > Zaraz po komunikacie o sprzedaży przez Trigona zostaje ustawiony baton S na 34,80. > Zwróćcie uwagę, że podczas sprzedaży ( 13.11) obecność batona nie została zauważona na forum, a przynajmniej nie informowano o niej. > > Biorąc powyższe pod uwagę zdecydowałem się kupić dzisiaj 1100 sztuk. >
Czy teraz jest okazja do kupna to będzie wiadomo za jakiś czas. Przy czterdziestu paru też wydawało się że jest okazją. Jak ogłosili umowę z lionsgate to poniżej 50 zł to była okazja ( tak przynajmniej wtedy się wydawało). A baton prawdopodobnie oznacza że ktoś chce sprzedać. Nie daj się omamić zaniżaniem przed odpaleniem i zbieraniem od leszczy.
Dnia 2018-11-22 o godz. 21:27 ~Noooo napisał(a): > Czy teraz jest okazja do kupna to będzie wiadomo za jakiś czas. Przy czterdziestu paru też wydawało się że jest okazją. Jak ogłosili umowę z lionsgate to poniżej 50 zł to była okazja ( tak przynajmniej wtedy się wydawało). A baton prawdopodobnie oznacza że ktoś chce sprzedać. Nie daj się omamić zaniżaniem przed odpaleniem i zbieraniem od leszczy.
Odpowiedź na pytanie "kiedy była okazja" jest w sam raz na akademicką dyskusję. Interesująca jest tylko odpowiedź na pytanie "kiedy jest okazja".
Często nie tak dokładna jak ta pierwsza, ale dużo praktyczniejsza. :)
Za miesiąc, dwa pojawia się nowe Nicki na forum które albo będą naganiać i twierdzić że 70 zł to okazja albo będą kupować poniżej 30 i będą śmiać się z nas że braliśmy dużo drożej. Najważniejsze żeby spolka w KONCU pokazala jakąś grę i faktycznie zmienilo sie podejście do akcjonariuszy. Chociaż wiem że z tym drugim to naiwne życzenia
Myślę, że przytomna część tego forum rozumie też przyczyny takiej, a nie innej komunikacji z rynkiem. Ty z pewnością tak. EEX od roku epatuje każdą możliwą informacją. Komputronik jest jak niemowa. EEX wyemitował akcje, a KOM chciał skupić. BLO nie śpieszy się z przejściem na główny między innymi dlatego, że z pewnych powodów docenia niewygórowane obowiązki informacyjne na NC, a jednocześnie nie czuje potrzeby ściągania najtańszego na rynku kapitału czyli akcyjnego. Tak to widzę i znajduję w tym jasne punkty. Dobranoc.
MroczneSredniwiecze kupuje akcje, Trump zakłada temat - coś się święci. Chyba jednak czas odkupić trochę akcji. Pełen pakiet kupię kiedy Noooo przestanie naganiać na spadki i przyzna się ile ma akcji bo widzę, że i on już mięknie
> > Odpowiedź na pytanie "kiedy była okazja" jest w sam raz na akademicką dyskusję. > Interesująca jest tylko odpowiedź na pytanie "kiedy jest okazja". > > Często nie tak dokładna jak ta pierwsza, ale dużo praktyczniejsza. :) > @MS W przypadku BLO akurat odpowiedź na powyższe pytanie -nie wymaga- aż akademickiej dyskusji...ponieważ okazja na BLO była dokładnie 5 września 2012r.:D jeżeli ktoś kupił wtedy, lub w okolicach -i- sprzedał (co ciekawe nawet wczoraj), to jest zarobiony. Choć są na giełdzie zdarzenia, które się nie przyśniły nawet prawdziwym weteranom, to jednak - moim skromnym zdaniem - aż takiej okazji na BLO akurat nie zobaczymy...ale nic nie jest pewne i nie ma rzeczy niezmiennych.
Znając gamedev, to w przyszłym roku będzie jakaś podbitka nawet spekulacyjna pod te produkcję pod warunkiem, że je w końcu ujawnią. Pytanie tylko czy start będzie z poziomu 35 czy 20 zł i kto w jakiej cenie będzie miał akcję. Kwestia wyczucia "dołku".
Paradoksalnie kapitalizacja jest tak niska, że przy umiarkowanym sukcesie akcje mogą wzrosnąć z 10 razy i kapitalizacja nie będzie wcale przepompowana w stosunku do konkurencji, ale muszą zarobić z 10-20 milionów
Sęk w tym Panowie, że obecnie rynek słabo reaguje na "umiarkowane sukcesy" (to nie ślepa hossa), a silnie na niespełnienie (wygórowanych) oczekiwań. Patrz USA. W przypadku BLO natomiast prawdopodobieństwo sukcesu lub znacznego sukcesu zwiększają 2-3 duże premiery w 2019 (kiedy Więksi Bracia z PLdevu nie mają specjalnych planów).
A ja to widzę tak. Wypuszczą LOF2 pod to urośnie do poziomu 60-80 złotych. Gra sprzeda się bardzo dobrze, patrząc na bazę klientów i brak większych premier na początku 1 kwartału. Po 1 wynikach akcję poszybują, od poziomu 60-80 mogą pójść nawet i 100-150%. Należy pamiętać że na horyzoncie będą jeszcze dwie duże produkcje + film. Więc akcje mają pod co rosnąć co moim zdaniem może nas znacząco zbliżyć do wyceny 11bit studio. Takie moje zdanie i pod to gram. Fundamentalnie najmocniejsza spółka z gamedev. aktualnie.
Oby nie było tak że ogłasza premierę przy kursie 30 zł, wzrośnie do 40 i fundusze będą to wykorzystywać do dalszego sypania. Pożyjemy, zobaczymy. Grudniowe spotkanie powinno sporo wyjaśnić. Zobaczymy jakie gry pokażą, czy są to produkcje na wysokim poziomie i na jakim etapie.
Dnia 2018-11-23 o godz. 11:44 ~Noooo napisał(a): > Oby nie było tak że ogłasza premierę przy kursie 30 zł, wzrośnie do 40 i fundusze będą to wykorzystywać do dalszego sypania. Pożyjemy, zobaczymy. Grudniowe spotkanie powinno sporo wyjaśnić. Zobaczymy jakie gry pokażą, czy są to produkcje na wysokim poziomie i na jakim etapie.
Jestem zachwycony starannością z jaką przygotowujesz od ponad roku swoją wizytę na tym grudniowym spotkaniu.
Dnia 2021-06-22 o godz. 18:13 ~pik napisał(a): > Widać że wtedy obaj mieliśmy rację > > https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=7073507&strona=1
BW miało przecenę na starcie - dyskutowaliśmy już to.
Dnia 2021-06-22 o godz. 18:22 ~mroczneśredniowiecz napisał(a): > Dnia 2021-06-22 o godz. 18:13 ~pik napisał(a): > > Widać że wtedy obaj mieliśmy rację > > > > https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=7073507&strona=1 > > BW miało przecenę na starcie - dyskutowaliśmy już to.
Wracając jednak do kwestii batona, to jest niezwykle odmienny kontekst obu sytuacji. Na tyle odmienny, że uznałbym go za podstawowy dla oceny bieżącej sytuacji. Do tego postu na pewno wrócimy - albo Ty, albo ja.
Dnia 2021-06-22 o godz. 19:19 ~mroczneśredniowiecz napisał(a): > Dnia 2021-06-22 o godz. 18:22 ~mroczneśredniowiecz napisał(a): > > Dnia 2021-06-22 o godz. 18:13 ~pik napisał(a): > > > Widać że wtedy obaj mieliśmy rację > > > > > > https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=7073507&strona=1 > > > > BW miało przecenę na starcie - dyskutowaliśmy już to. > > Wracając jednak do kwestii batona, to jest niezwykle odmienny kontekst obu sytuacji. > Na tyle odmienny, że uznałbym go za podstawowy dla oceny bieżącej sytuacji. > Do tego postu na pewno wrócimy - albo Ty, albo ja. >
Odmienność oceny sytuacji jest osadzona na tym że wtedy miałeś akcje a teraz nie masz
Dnia 2021-06-22 o godz. 22:17 ~mroczneśredniowiecz napisał(a): > Dnia 2021-06-22 o godz. 22:00 ~pik napisał(a): > > > > Odmienność oceny sytuacji jest osadzona na tym że wtedy miałeś akcje a teraz nie masz > > > > Tak i mam tego świadomość. > Ale ty nie wspomniałeś, że masz teraz i miałeś wtedy. > > Dlatego nie widzę sensu dyskusji z tobą. >
Do tego postu na pewno wrócimy - albo Ty, albo ja.
Dnia 2021-06-22 o godz. 19:19 ~mroczneśredniowiecz napisał(a): > Dnia 2021-06-22 o godz. 18:22 ~mroczneśredniowiecz napisał(a): > > Dnia 2021-06-22 o godz. 18:13 ~pik napisał(a): > > > Widać że wtedy obaj mieliśmy rację > > > > > > https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=7073507&strona=1 > > > > BW miało przecenę na starcie - dyskutowaliśmy już to. > > Wracając jednak do kwestii batona, to jest niezwykle odmienny kontekst obu sytuacji. > Na tyle odmienny, że uznałbym go za podstawowy dla oceny bieżącej sytuacji. > Do tego postu na pewno wrócimy - albo Ty, albo ja. >
Kolega hejter twierdził się, że dzisiejszy baton został wystawiony by "wywołać euforię poprzez autorską konsumpcję tego batona, bo wówczas opiatowcy potwierdzą swoje fantazje". Do konsumpcji nie doszło, koparka zgarnęła 25k akcji, a każdy wnioski może wyciągnąć sam (pewna jest jedynie dalsza aktywność kolegi)
Dnia 2024-06-07 o godz. 16:54 ~Trixi napisał(a): > Gratulacje zakupu. Wreszcie znalazłeś Medium i kupiłeś od razu 333 tys akcji.
Bardzo proszę o przesłanie wniosków o uwzględnienie bankier.pl w rankingu "citations" Doktora mam z marszu wtedy i naprawdę będę mógł Wam wtedy pomóc legalnie.