• ciekawostka z raportu Autor: ~MiB [89.64.40.*]
    Wchodzimy w branżę GameDev, nie wiem czy śmiać się czy płakać...

"W dniu 15 listopada 2018 roku, Spółka zbyła 25 udziałów o wartości nominalnej 50 zł każdy w spółce New Media Point Group Sp. z o.o. Zbyte udziały stanowią 25% kapitału zakładowego i dają 25% udziału w ogóle głosów na zgromadzeniu wspólników Spółki New Media Point Group Sp. z o.o. Zbycie udziałów nastąpiło na rzecz osoby fizycznej w związku z rozpoczęciem działań zmierzających do uruchomienia nowej działalności, której przedmiotem będzie produkcja gier na platformy do gier."
  • Re: ciekawostka z raportu Autor: ~student [89.64.38.*]
    MiB jak zwykle w roli adwokata
    i pisze, ze coś będzie....
    a prezesik zauważył, że CDProjekt wyjechał wysoko to teraz za gry się weźmie a z jakim skutkiem ?
    jak zwykle...
    przychody spadają
    kurs jest w de
    i gier też nie będzie
    wystarczy, że z nami gra w .....
  • Re: ciekawostka z raportu Autor: ~MiB [89.64.40.*]
    jakiego adwokata?? napisałem na początku - Wchodzimy w branżę GameDev, nie wiem czy śmiać się czy płakać...
  • Re: ciekawostka z raportu Autor: ~student [89.64.38.*]
    wiem co pisałeś wcześniej
    i teraz mogę zapytać - zatkało kakao ?
    a pan prezesik obiecał rok temu przedstawić strategię (między pierwszym a drugim kwartałem roku 2018)
    rozwoju spółki i co ? przedstawił
    pozostaje zgodzić się z niejakim Grześkiem, że mamy do czynienia z oszustem
    oszukiwał do tej pory , wszyscy poważni inwestorzy nawet nie myślą o jakichkolwiek dilach z tym typem
    dobranoc a ostatni niech nie zapomni zgasić światła
  • Re: ciekawostka z raportu Autor: ~Sławek [94.254.248.*]
    Wynik za III kw zdecydowanie poniżej oczekiwań.
    Prezes rok temu deklarował że będzie w kontakcie i ..... olał inwestorów.

Poza tym nawet przy tak słabym III kw to i tak kurs nie powinien spadać.
    Nawet gdyby IV kw był na mięsne 1,5-2.5 mln. To zysk na akcje wynosi 60-70 gr . Wyceną więc 2,8 zł to i tak śmiech na sali.
    P S. Jak Lisiecki sam nie podniesie kursu to będzie dryfowal przy tych 3 zł i nie ma zmiłuj.
    Żeby Ty jakiś fund wszedł to wiele prezes musi zmienić.
    Od transparentności począwszy.
  • Re: ciekawostka z raportu Autor: ~Ziuta [37.47.63.*]
    Czego juz nie bylo.. Agencja reklamowa, spolka gieldowa, projekty rzadowe, wydawnictwo, telewizja, EUROWIZJA:-), rynek muzyczny, produkcja filmow, nieruchomosci, kosmos, teraz czas na gry.. Pewnie cos na poziomie "mario" hehe... Sorry, ze sie smieje ale nadal trzymam kciuki przez sympatie.. Powodzenia!
  • Sławku Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    to tak po tym wspaniałym raporcie Ci się hromoli
    mają zysku 4,6 a piszesz o minusie w IV kw i jeszcze wychodzi Ci 0,6 - 0,7 zysku na akcje ............................. chyba raczej 0,2 no chyba że był split :-)
  • Sławku Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    to tak po tym wspaniałym raporcie Ci się hromoli
    mają zysku 4,6 a piszesz o minusie w IV kw i jeszcze wychodzi Ci 0,6 - 0,7 zysku na akcje ............................. chyba raczej 0,2 no chyba że był split :-)
  • Re: ciekawostka z raportu Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    ma 2 bańki na skup ale on najpierw wykończy wszystkich nerwowo ........................... za 1250 zeta nabył jakieś udziały a potem np. w 2019 roku opchnie za 10 baniek dla PMPG ................................ co jak co ale ma gość łeb do interesów , z głodu nie zginie a kurs .............................. najwyraźniej mu wisi
  • Re: ciekawostka z raportu Autor: ~Dedalus [94.254.169.*]
    No tak. Ale widać też jaka tu jest podaż. Ktoś musi sprzedać swoje nędzne 10k akcji i spuścic kurs. Słaby to jest tutaj też akcjonariat.
  • Re: ciekawostka z raportu Autor: ~Dedalus [94.254.169.*]
    Napisali o tym na Twitterze. Słabe to jest...
[x]
PMPG 1,18% 1,72 2026-01-07 16:12:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.