Wchodzimy w branżę GameDev, nie wiem czy śmiać się czy płakać...
"W dniu 15 listopada 2018 roku, Spółka zbyła 25 udziałów o wartości nominalnej 50 zł każdy w spółce New Media Point Group Sp. z o.o. Zbyte udziały stanowią 25% kapitału zakładowego i dają 25% udziału w ogóle głosów na zgromadzeniu wspólników Spółki New Media Point Group Sp. z o.o. Zbycie udziałów nastąpiło na rzecz osoby fizycznej w związku z rozpoczęciem działań zmierzających do uruchomienia nowej działalności, której przedmiotem będzie produkcja gier na platformy do gier."
MiB jak zwykle w roli adwokata i pisze, ze coś będzie.... a prezesik zauważył, że CDProjekt wyjechał wysoko to teraz za gry się weźmie a z jakim skutkiem ? jak zwykle... przychody spadają kurs jest w de i gier też nie będzie wystarczy, że z nami gra w .....
wiem co pisałeś wcześniej i teraz mogę zapytać - zatkało kakao ? a pan prezesik obiecał rok temu przedstawić strategię (między pierwszym a drugim kwartałem roku 2018) rozwoju spółki i co ? przedstawił pozostaje zgodzić się z niejakim Grześkiem, że mamy do czynienia z oszustem oszukiwał do tej pory , wszyscy poważni inwestorzy nawet nie myślą o jakichkolwiek dilach z tym typem dobranoc a ostatni niech nie zapomni zgasić światła
Wynik za III kw zdecydowanie poniżej oczekiwań.
Prezes rok temu deklarował że będzie w kontakcie i ..... olał inwestorów.
Poza tym nawet przy tak słabym III kw to i tak kurs nie powinien spadać.
Nawet gdyby IV kw był na mięsne 1,5-2.5 mln. To zysk na akcje wynosi 60-70 gr . Wyceną więc 2,8 zł to i tak śmiech na sali.
P S. Jak Lisiecki sam nie podniesie kursu to będzie dryfowal przy tych 3 zł i nie ma zmiłuj.
Żeby Ty jakiś fund wszedł to wiele prezes musi zmienić.
Od transparentności począwszy.
Czego juz nie bylo.. Agencja reklamowa, spolka gieldowa, projekty rzadowe, wydawnictwo, telewizja, EUROWIZJA:-), rynek muzyczny, produkcja filmow, nieruchomosci, kosmos, teraz czas na gry.. Pewnie cos na poziomie "mario" hehe... Sorry, ze sie smieje ale nadal trzymam kciuki przez sympatie.. Powodzenia!
to tak po tym wspaniałym raporcie Ci się hromoli mają zysku 4,6 a piszesz o minusie w IV kw i jeszcze wychodzi Ci 0,6 - 0,7 zysku na akcje ............................. chyba raczej 0,2 no chyba że był split :-)
to tak po tym wspaniałym raporcie Ci się hromoli mają zysku 4,6 a piszesz o minusie w IV kw i jeszcze wychodzi Ci 0,6 - 0,7 zysku na akcje ............................. chyba raczej 0,2 no chyba że był split :-)
ma 2 bańki na skup ale on najpierw wykończy wszystkich nerwowo ........................... za 1250 zeta nabył jakieś udziały a potem np. w 2019 roku opchnie za 10 baniek dla PMPG ................................ co jak co ale ma gość łeb do interesów , z głodu nie zginie a kurs .............................. najwyraźniej mu wisi