• TERAZ WSZYTSKO JASNE DLACZEGO GNB MIAŁ KŁOPOTY Autor: ~tren [31.179.50.*]
    Teraz zaczyna to być jasne. Grupa osób postanowiła zagarnąć GNB dla siebie. Chcieli to zrobić za pomocą KNF i BFG.

GNB zajmuje mocną pozycję wśród banków detalicznych. I to jest prawda, którą od lat widać. W oddziałach zawsze kolejki.

Grupa osób postanowiła ogarnąć ten biznes w prosty sposób. Po przez zwiększenie wymagań kapitałowych do takiego poziomu aby obecni akcjonariusze GNB nie wytrzymali tego.

Rozmawiałem dzisiaj z dr ekonomii, który wyjaśnił mi, że ten mechanizm został teoretycznie sprawdzony i jest wykonalny.
    Odbywa się to właśnie w ten sposób jak to opisują media. Tutaj dochodzi jeszcze jedna sytuacja obecna w Polsce od niedawna, to jest podatek bankowy oraz wciągnięcie skoków w system BFG. GNB wyłożył z powodu BFG bardzo dużą kwotę pieniędzy. Następnie zwiększa się getinowi wymogi kapitałowe pod jakimkolwiek pretekstem. W ten sposób akcjonariusze stają się bezbronni. Po takim przygotowaniu można przeprowadzić atak na przejęcie banku. Najpierw składa się propozycję wprowadzenia "swojego" człowieka a następnie wysysa się z ofiary wszystkie informacje, które pozwalają krok po kroku w ciszy i spokoju zabrać WAM akcje !

To jest akcja zamierzona na odebranie majątku Wam czyli akcjonariuszom i obligatariuszom GNB.

Z raportów finansowych jasno wynika, że GNB jest bankiem wypłacalnym. Spłata zobowiązań jest rozłożona na wiele lat i nie wymaga obecnie dużych nakładów. Dodatkowo warto wiedzieć, że obligacje GNB sprzedawał na różnych warunkach i w różnych terminach. Np. obligacje sprzedawane w latach 2012 do 2014 podlegają innym zasadom i tam ludzie dostaną zwrot pieniędzy w każdym możliwym wariancie NAWET jak bank upadnie ponieważ wynika to ze struktury kapitału własnego, wielkości depozytów i kredytów. Dlatego przecena wszystkie co jest związane z getinem to obecnie jedna z ciekawszych okazji narynku aby bacznie sprawdzić co warto kupić. O tym, że GNB może upaść wie każdy tak samo jak to , że Polska jako kraj może stać się niewypłacalna. Wystarczy, że zagranica zażąda spłaty i jesteśmy w d. Ale o tym , że getin może upaść to najpierw musi wiedzieć i poinformować Polaków Narodowy Bank Polski. Jeśli tego do teraz nie uczynił to oznacza, że nie upadnie w najbliższym czasie. Najpierw powinna być delegacja z NBP. Poczytajcie artykuły archiwalne o tym jak to było w innych bankach. Np. wołomińskim.
  • Re: TERAZ WSZYTSKO JASNE DLACZEGO GNB MIAŁ KŁOPOTY Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    Hm KNF do wymiany, dymisje w rządzie i rozluźnienie polityki wobec GNB..To powinno nastąpić...Duda też sie chyba będzie tłumaczył....
  • Re: TERAZ WSZYTSKO JASNE DLACZEGO GNB MIAŁ KŁOPOTY Autor: ~ZnanyAnalityk [109.95.113.*]
    Tak
  • Re: TERAZ WSZYTSKO JASNE DLACZEGO GNB MIAŁ KŁOPOTY Autor: ~JB [81.190.165.*]
    A w Rosji, na Ukrainie tez Czarneckiemu PIS przeszkadzał, przejmował banki?
  • Re: TERAZ WSZYTSKO JASNE DLACZEGO GNB MIAŁ KŁOPOTY Autor: ~karol [37.248.152.*]
    a co z tą Rosją i Ukrainą? zbankrutowali tam?
  • Re: TERAZ WSZYTSKO JASNE DLACZEGO GNB MIAŁ KŁOPOTY Autor: ~JB [81.190.165.*]
    https://prnews.pl/leszek-czarnecki-szuka-banku-w-rosji-i-na-ukrainie-79442

https://www.se.pl/wiadomosci/polska/miliarder-ktory-wstrzasnal-polska-aa-TkT8-UceM-YVmV.html
  • Re: TERAZ WSZYTSKO JASNE DLACZEGO GNB MIAŁ KŁOPOTY Autor: ~tren [31.179.50.*]
    wklej jeszcze linki z pudelka i playboya....

Grupa osób próbuje ukraść akcje drobnym udziałowcom i o tym tu piszemy a nie o pierdach sprzed 40 lat.

A może już mafia zaczyna działać i zaciemniać obraz sytuacji?

Nagrania są i b ę d ą kolejne, hahaha.

Będą kolejne nagrania i sobie Polacy pooglądają jak to się porobiło.

Próbujecie okraść miliony klientów GNB a tutaj zonk. Gazeta Wyborcza zrobiła pokaz i się porobiło co?

Ale spoko będzie lepiej, gwarantuję. hahahhahahahha
  • Re: TERAZ WSZYTSKO JASNE DLACZEGO GNB MIAŁ KŁOPOTY Autor: jo41 [91.194.198.*]
    Grupa osób próbuje ukraść akcje drobnym udziałowcom i o tym tu piszemy a nie o pierdach sprzed 40 lat.

Tak jak mówisz - reszta to zasłona dymna. Dla depozytariuszy jest BGF a co dla rynku kapitałowego? Pisordelcy w bambalona dymani!!!!
    mam lepszy link, kolejny cwaniak w aferze i do tego kłamczuch...hahaha

link 
  • Re: TERAZ WSZYTSKO JASNE DLACZEGO GNB MIAŁ KŁOPOTY Autor: ~bolek [5.173.24.*]
    To jest dopiero prawo i sprawiedliwość. Po prostu chcieli mnie jako akcjonariusza okraść
  • Re: TERAZ WSZYTSKO JASNE DLACZEGO GNB MIAŁ KŁOPOTY Autor: ~zet [5.173.144.*]
    To prawdziwe złodziejstwo!!!!!!!
  • Re: TERAZ WSZYTSKO JASNE DLACZEGO GNB MIAŁ KŁOPOTY Autor: ~typ [83.29.197.*]
    Za czasów PO-PSL GNB stracił najwięcej na giełdzie. Wyniki finansowe były marne od wielu kwartałów.
  • Re: TERAZ WSZYTSKO JASNE DLACZEGO GNB MIAŁ KŁOPOTY Autor: ~Ed [82.132.217.*]
    Wystarczylo rydzolowi przeslac ze 20 baniek na Maybacha i jakies imprezy i nie byloby problemu Ojciec chrzestny by to zalatwil
    No właśnie media o tym trąbią, że wyniki finansowe getina były celowo niszczone przez działania administracyjne urzędników.

Nakładanie kolejnych zaleceń dla getina było na wyższym poziomie niż dla innych banków i stąd zarzynały wynik.

Wszystko się zgadza. Układ skorumpowanych urzędników przy pomocy decyzji administracyjnych zniszczył wyniki finansowe i kurs akcji na giełdzie był tego wynikiem.

Wielu zastanawiało się od dawna dlaczego getin ma takie reygory od knf? No to teraz już wiemy dlaczego.

Akcjonariusze jak się czujecie? Teraz gdy wiecie że nie mieliście szans wygrać z takim układem powinno wam być lżej na sercu i rozumie aby pojąć dlaczego żadne analizy nie dawały odpowiedzi.

Patrzmy na to pod kontem własnych interesów.

Oddamy im naszą kasę? O takiego zobaczą...............
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.24.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: TERAZ WSZYTSKO JASNE DLACZEGO GNB MIAŁ KŁOPOTY Autor: ~śmieć [87.205.143.*]
    Panowie i Panie to jak ustawka MY vs złodzieje z PIS
    maczety, krótkie noże, miecze samurajskie
    jedziemy z nimi!!
    nie przesadzaj, nie zniżamy się tak.

Najlepsza kontra to prawda prosto w oczy !

Niech tłumaczą się.

Jak oni wytłumaczą to wszystko swoim rodzinom? przyjaciołom? kolegom? znajomym? co na to partia? co obywatele pomyślą?

Takiego poniżenia nie przeżył w Polsce chyba jeszcze nikt ! Do tej pory była filmowa fikcja a od listopada 2018 r. mamy nową rzeczywistość.

Dranie robią to w stulecie niepodległości. Jakie to cholernie przykre dla nas wszystkich. Nieważne czy ktoś jest z pisu, po, czy innej opcji. To jest upokorzenie dla całego narodu. Osoba obdarzona najwyższym możliwym zaufaniem w naszym kraju i taki cios dla całego kraju to najgorszy koszmar. Kto jeszcze nas zaskoczy? Kto następny? Premier ? Prezydent? Czy wszyscy zwariowali?
  • Re: TERAZ WSZYTSKO JASNE DLACZEGO GNB MIAŁ KŁOPOTY Autor: ~śmieć [87.205.143.*]
    a nie lepsza rozwiązaniem będzie rzucenie kilka atomówek na ciemne województwa ze wschodu? tam ciemnicy zawsze będą głosować na idiotów/złodziei/nieudaczników
    O nie to by było za szybko, na zbawienie trzeba zasłużyć ciężką pracą tu na ziemi.
  • Re: TERAZ WSZYTSKO JASNE DLACZEGO GNB MIAŁ KŁOPOTY Autor: ~long [46.45.96.*]
    PiSo bolszewia wspierana przez TVPiS przedstawia aferę inaczej. Podają informację w taki sposób aby oglądający odnieśli wrażenie, że pieniądze Polaków ulokowane w bankach Czarneckiego są w niebezpieczeństwie. Taki przekaz jest od kilku dni obecny w programach informacyjnych. Biorąc pod uwagę oglądalność TVP PiS istnieje duże ryzyko, że dużo ludzi uwierzy i zaczną masowo wycofywać pieniądze z banków LC, a wiadomo że tego nie wytrzyma żaden bank. Co nastąpi dalej to chyba jest oczywiste.
    Tak czy inaczej nie jest dobrze.
    czy ja wiem ja tam lokate założyłem wczoraj ;) inni znajomi też
    a stare baby i dziady niech spadają z kilkoma tysiakami
  • Re: TERAZ WSZYTSKO JASNE DLACZEGO GNB MIAŁ KŁOPOTY Autor: ~Badziewiak [95.108.47.*]
    Dnia 2018-11-17 o godz. 22:01 ~śmieć napisał(a):
    > czy ja wiem ja tam lokate założyłem wczoraj ;) inni znajomi też
    > a stare baby i dziady niech spadają z kilkoma tysiakami

to wcześniej nie miałeś ?
  • Re: TERAZ WSZYTSKO JASNE DLACZEGO GNB MIAŁ KŁOPOTY Autor: ~obserwator [78.11.180.*]
    Leszek to dobry człowiek rocznik 1962,rozpoczął współpracę mając 18 lat w roku 1980 r,no ale kto nie popełnia błędów.Gdy rodziła się solidarność i wprowadzano stan wojenny,sądze ,że już wtedy wiedział jak będzie nazywał się bedzie jego bank -GNB.Człowiek godny zaufania wg.mnie.Można w ciemno wystawić się z każdą kwotą .
    a kaczyński dostał wille w warszawie trzydzieści lat wcześniej. od kogo i za co?

Takim tanim syfem można każdego obsmarować.

Tutaj jest dramat całego państwa. Każdy Polak ma problem jeśli nad finansami w tym państwie czuwają tacy ludzie jak ci urzędnicy nagrani w tej aferze!

To jest sedno tej sprawy.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.26.239.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: TERAZ WSZYTSKO JASNE DLACZEGO GNB MIAŁ KŁOPOTY Autor: ~mir [5.173.216.*]
    nie rozpędzajcie się z tymi pochwałami dla Leszka , ja mam akcje GNB i obligacje getbaka i kłopoty tych drugich to w dużej mierze wina LESZKA
    @mir

właśnie się przekonamy czyja to wina. może leszka a może nie tylko?

Media już zaczęły się prześcigać w szukaniu sensacji.

Dzisiaj dokopali się już do pracy naukowej chrzanowskiego i jego powiązań z bardzo znanym panem.

Faktem jest, że wszyscy zajmujący się analizowaniem getina, już od dawna dziwili się tej sytuacji związanej z KNF !

I odpowiedź okazała się szokująca. Takiego chamstwa nie spodziewał się nikt.

Tutaj już nikt nie ma nic do gadania. Każdy dzień czy tydzień przyniesienie nowe informacje o wyłudzeniach ze strony urzędników.

Mają to pewne jak w banku! ;) hahahahahaha
[x]
GETINOBLE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.