• Wszystko wydaje się być proste Autor: ~muł_roboczy [77.255.127.*]
    Cały biznes dość przewidywalny i tylko wydarzenia jednorazowe mają na niego wpływ. Przychody generowane cały czas na podobnym poziomie, marża również , zmniejszenie zobowiązań.
    A to oznacza wg mnie, że tylko strach przed negatywnymi zdarzeniami jednorazowymi spowodował taką przecenę i jest przyczyną obecnej wyceny
  • Re: Wszystko wydaje się być proste Autor: ~qwerty [185.153.35.*]
    nie do końca takie proste, spółka zalicz stratę przez co drożeją kredyty i uezpieczenia, faktoring też robi się droższy dla spółki - spółka jest ryzykowna. Wyższe kosty mniejsze zyski których i tak już nie ma, spirala powoli się nakręca, a do tego kolejne zobowiązania (patrz zdarzenia jednorazowe) zwizane z VATem i procesami.

Przeciez strata byłaby znacznie większa gdyby nie wygrany jakiś proces!!!

ABC nie umie zarobić pieniędzy pomimo tych miliardowych przychodów, sam dobrze widzisz jak wyglądają sesje, jednego dnia obroty i pompowania a póxniej nic, kompletnie nic się nie dzieje... faktem jest, drobni zawsze wychodzą na końcu, no bo przeciez musi się odbic, i wychodzą przeważnie z najwiekszą stratę obwiniają tzw grubych którzy tez zaliczyli stratę tylko zdecydowanie mniejszą bo faktom ciężko jest czasem zaprzeczyć

abc można kupić ale za rok, dwa jak sytuacja się wyklaruje, lepiej mieć mniejszy zysk niż utopić się w stracie
  • Re: Wszystko wydaje się być proste Autor: ~muł_roboczy [77.255.127.*]
    Moim zdaniem ustanie zagrożeń związanych z wydarzeniami jednorazowymi spowoduje odbicie. Na razie są tylko zapewnienia zarządu, który zawiódł i rozczarował ostatnio . Myślę że dwa lata to zdecydowanie za długo chyba że będziemy mieć bessę w USA. Wszystko rozchodzi się o to żeby się wstrzelić w odpowiednim momencie :)
  • Re: Wszystko wydaje się być proste Autor: ~muł_roboczy [77.255.127.*]
    Reasumując cena będzie promocyjna jak zagrożenia ustaną a 4 kwartał wstrzeli się z zyskiem do którego data nas przyzwyczaiła. Dlatego ja obstawiam odbicie w przyszłym roku
  • Re: Wszystko wydaje się być proste Autor: ~qwerty [185.153.35.*]
    muł, zobacz co się dzieje z ABC przy takim wsroście gospodarczym (Polska jest jednak dominującym rynkiem dla abc) i takiej hossie na swiecie jak jest teraz, teraz jest super i reelacyjnie dla biznesu i dla ludzi a co tutaj jest - STRATA!!!
    to co bedzie z ABC jak będzie bessa, jak ludzie będą mieć mniej pieniędzy, przecież zachcianki na elaktronikę jedne z pierwszych idą do odstrzału z koszyka zakupów.
  • Re: Wszystko wydaje się być proste Autor: ~muł_roboczy [5.173.72.*]
    qwerty jaja sobie robisz ? :) super dla biznesu ??? Ty chyba nie czytasz sprawozdań finansowych z innych firm i nie prowadzisz własnej działalności:) Ja zdania nie zmieniam bo data i tak wyjątkowo dobrze się trzyma mając na karku rozpychającą się konkurencję w postaci Also i Ingrama. Powinni zyskać na upadku Actiona jednak tego nie widać jeszcze w sprawozdaniach. Poczekam bo już dwa razy straciłem na panice i wyprzedaży ale nie tyle co proponujesz bo zmiany mogą być już po jakiś wstępnych informacjach dotyczących 4kw
[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.