MIRACULUM - notowania spółki Kurs odniesienia: 1,85 zł Kurs odniesienia: 202,50 zł (07-02-13) Data początkowa: 2007-02-13 Data końcowa: 2018-11-09 Zmiana: -99,08% Zmiana: -200,64 zł Minimum: 1,27 zł (18-05-29) Maksimum: 358,50 zł (07-06-20) Średni: 37,47 zł Wolumen obrotu: 43 783 197 szt Średni wolumen: 15 061 szt Obroty: 1 130,048 mln Średnie obroty: 0,389 mln Kurs otwarcia: 1,88 zł Max 1D: 1,88 zł Min 1D: 1,84 zł Wolumen obrotu: 15 581 szt. Wartość obrotu: 28 968 zł Liczba transakcji: 15 Stopa zwrotu 1R: -31,23%
Biorąc po uwagę historyczne wyceny ( 358,50 zł -07-06-20 ), to 3,50 to śmiech na sali :) Powinno być minimum 10 zł. Ok , może akcji jest teraz 3 razy więcej niż wtedy,ale mimo wszystko..., to niech będzie chociaż 25,00 zł za akcje :) Było duże ryzyko na tej spółce ,ale to też wiąże się z dużym zyskiem :) Nie ma nic za darmo :)
Nie pisz głupot, w międzyczasie był split i duży dodruk akcji..... Atakujcie 2 zł a ja chętnie oddam wam akcje, to są tylko listy intencyjne. Jak rzeczywiście zaczną sprzedawać duże ilości CHOPINA i poprawią wyniki to wtedy można mówić o wzrostach. Obawiam się, że końcówka roku będzie słaba bo spółka skoncentrowała się na perfumach Chopin i w sklepach na gwiazdkę może być mało produktów Miraculum.
Ok, to na Twoj móżdzek Enigma....Kiedys akcje byly po 7,20 a dzisiaj mamy 0,03 grosze... Oby bylo chociaz 0,25 za akcje :) Przed splitem :)
http://sklep.miraculum.pl/wszystkie/zestawy,2,2500
Widac, ze zestawy sa lepsze niz lat temu x i firma pomyslala o tym duzo wczesniej, sa juz w sklepach. Glupoty to piszesz Ty. Pozdrawiam.
Enigma, poza tym giełda wyprzedza rzeczywistość , jak dobrze pewnie wiesz :) I jak już Chopin będzie się dobrze sprzedawał , umowy będą podpisane , to akcje będą po 5,00 zł. Czas na kupowanie jest teraz.
Ps. Rozumiem Cię , bo pewnie chcesz dokupić po 1,50 ,ale to już niestety się nie stanie :)
Po 1,5 zł to kupowałem w emisji i może jutro wam je oddam. W jakich sklepach są zestawy? bo na razie to nie spotkałem ale oczywiście nie chodzę po wszystkich drogeriach.
Wkurzają mnie jako akcjonariusza słabe wyniki i postawienie na jedną kartę czyli na perfumy CHOPIN kosztem innym fajnych produktów. A tak w ogóle to poczytaliście sobie o tej chińskiej firmie, coś podejrzewam, że nie........
Wydaje mi sie że nie lekceważą innych marek po prostu teraz są skupieni na Chopin, ale w planach jest rebranding całej reszty. Jeśli chodzi o tę firmę to coś czytałem i jakoś nic mnie nie zaniepokoiło, co masz na myśli ? Zapraszam do normalnej rozmowy a nie jechania po tych co myślą inaczej jak to tu niektórzy robia :)
do Chopina - proszę bardzo rzeczowo: kosmetyki marka JOKO - list intencyjny z firmą LALAMI, LALAMI to liczący się dystrybutor kosmetyków na rynku chińskim. I tu widzę duży plus. perfumy CHOPIN - list intencyjny z SHANGHAI JIARUI BUSINESS TRADING Ltd. z siedzibą w Szanghaju, firma zajmuje się handlem wieloma produktami, niekoniecznie kosmetykami.
Masz rację, tez to zauważyłem z tym, ze produkt Premium moze faktycznie nie powinien byc sprzedawany w kanale jak produkty Joko czy Ziaja(ktorej dystrybucja zajmuje się właśnie lalami) moze stad szukanie innego kanału sprzedaży. Jeśli chodzi o tę firmę znalazłem na linkeid Pana który jest tam CEO (teraz mowie o tej firmie od Chopina) Ma bardzo duża aktywność w aplikacji, bardzo dobre opinie od osób z UK czy bliskiego wschodu. Na linkedin takie opinie nie mogę zostać zamieszczone bez potwierdzenia, sama firma istnieje od 2007 roku a biorąc pod uwagę krótka historie importu do Chin jest to długi czas. No cóż czas pokaże Co z tego będzie ale zapraszam do dyskusji :)
Targi rozpoczęły się 5 listopada, stawiam na to, że nie było chętnych do dystrybucji Chopina i dlatego 9 listopada (przedostatni dzień targów) list intencyjny z firmą handlową a nie z działającą w branży kosmetyków. Powiedz szczerze co byś wybrał dla siebie: perfumy Giorgio Armani, HUGO BOSS czy Chopin z Polski. Bazując na własnym doświadczeniu to 9 listopada to już koniec targów, ostatniego dnia już się nic nie dzieje.
A dleczego nie Chopin, wybralbym wlasnie to. Weź rowniez pod uwage, ze produkt ma byc dystrybuowany w Azji gdzie Chopin to marka bardziej rozpoznawana niz w Polsce, europie.
Pewnie masz rację, sam pisałem o tym czemu ktoś mial by wybrać Chopina zamiast Diora to moje słowa, ale jednak jakos wierzę w spółkę nie tylko konkretnie w Chopina, a jeśli chodzi o datę podpisania to na początku, z tego co zauważyłem również jeśli chodzi o inne kraje i informacje ze strony to tylko wielkie spółki najczęściej państwowe podpisywały między sobą kontrakty, mniejsze firmy raczej nie robiły tego w pierwszych dniach. Trudno powiedzieć jaka byla przyczyna, bo nie ma dokładnych informacji kto kiedy co podpisuje albo by trzeba bardzo dokładnie szukać.
Chopin jest wszędzie rozpoznawalny... i w Azji i w Europie... co z tego wynika ? Nic.. gdyby to było takie proste to międzynarodowe firmy nie przeznaczałyby milionów USD na kampanie reklamowe perfum sygnowanych znanymi nazwiskami.
Ale oczywistym jest, ze to nie jest proste, bo gdyby bylo to Miraculum juz dzisiaj chodziłoby po 30 zl za akcje. Spolka nadal stoi nad przepaścią, ale jak projekty wypala, to zysk nie bedzie w kilku procentach, a kilkuset. Kto nie ryzykuje...
dokladnie jestem tego samego zdania, jakny było wiadomo że CDR odniesie sukces od początku nigdy nie był by po złotówce. Na tym polega szukanie okazji, ale myślę że miraculum najgorsze ma już ze sobą nie poto poradzili sobie z wielkimi problemami i stworzyli tak ambitne plany zeby teraz to wszystko zmarnować. Mam nadzieję że będzie już tylko lepiej :). Szkoda by bylo firmy z tak wspaniałymi tradycjami
do Chopina -z Tobą można chociaż konkretnie porozmawiać. Jak ktoś pisze na forum, że Chopin jest bardziej rozpoznawalny w Chinach niż w Polsce to tylko załamać ręce. Od samego początku miałem duże wątpliwości odnośnie samego pomysłu - perfumy miały odnieś sukces ze względu na swoją nazwę. Słabo to wygląda. Wolałbyś kupić/dostać perfumy Diora czy rosyjskie perfumy RASPUTIN/ caryca KATARZYNA itp. ....... Firma nie upadnie ale akcji coraz więcej a sprzedaż mizerna. Osobiście to najpierw zwiększyłbym sprzedaż w Polsce i poprawiłbym wyniki finansowe a dopiero potem eksperymentował z nową marką. Wszedłem już wcześniej w emisję po 1,50 zł i byłem optymistą ale zaskoczyło mnie, że dodruk goni dodruk.
Bylem w Chinach jakis czas i widziale, jak bardzo na kazdym kroku wielbia Chopina. Marzeniem kazdego dziecka, rodzica jest, aby grac na fortepianie itp. w Polsce tego nie widze..., wiec smiem twierdzic, ze popularniejszy jest w Azji.
Kamola zrobil bardzo dobry ruch, ze skupil sie na marce PREMIUM, jakiej do tej pory w portfolio Miraculum nie bylo. No i w strzelil sie w odpowiedni moment, kiedy gospodarka Chin otwiera sie na import. Marka Premium to dobra marża, wiec dlatego Chopin, wiec dlatego Azja.
Prawda jest taka, że sypacz przestał sypać. Drobni zrealizują zysk 50 gr na akcji, a grubasy będą czekać do 5 zł. Jest mało akcji w obrocie więc kurs systematycznie będzie piął się do góry.
Nie da się tego czytać - mało akcji w obrocie ...... Szkoda gadać, wystarczy, żeby sypnął swoimi akcjami Code i zatopi popyt. Code dostał akcje za tabelki i wykresy po 1,50 zł. Code jest największym wygranym. Żeby nie było, też mi zależy na wzroście kursu ale raczej pożegnam się ze spółką. Ktoś pisał, że widział zestawy Miraculum w drogeriach, możecie podać w jakich sieciach są dostępne.
Szanowni, Wydaje mi się, że wszyscy chcą wyniku tu i teraz. Wprowadzenie takiego Chopina na rynek to nie jest kwestia kilku dniu, a raczej miesięcy. Moim zdaniem należy cieszyć się z tego, że ten Chopin wreszcie jest, albo będzie w ciągu najbliższych dni. Na aktualnych produktach spółka nie będzie robić dobrego wyniku. Teraz jest tylko kwestia jak je dobrze sprzedać. Wszyscy, którzy pracowali w handlu wiedzą, że wprowadzenie nowego wysokomarżowego produktu na rynek wymaga czasu. Ja stawiam, że wyniki ze sprzedaży Chopina będą dopiero w I-II kwartale 2019 r. Ponadto będąc konsumentem jest pytanie, czy kupiłbym po raz 20 Gucciego czy po raz pierwszy Chopina, szczególnie patrząc na wizualizacje to nie ma się czego wstydzić. Jeszcze kwestia zapachu, ale dałbym szansę czemuś nowemu. No i apel do spółki, zróbcie jakąś profesjonalną reklamę, bo narazie nawet Chopin Perfumes na Facebooku wygląda mocno chałupniczo, a strona główna jest w trakcie testu.
Nie wiem dlaczego ktoś zakłada że Code będzie sypać akcjami po 1,50 zł. Po co? To jakby nie wierzyli w to co robią. Do końca roku podadzą na jaką swartosc są zawarte umowy z chińskimi dystrybutorami i będzie wiadomo o jakich pieniądzach tu rozmawiamy