że jest dokładnie tak jak mówił zyga_1. Kurs jest pilnowany i drobni raczej nic nie mogą (kto podskoczy do batona 150k ?). Dochodzi do tego brak chęci na jakąkolwiek zmianę sytuacji ze strony zarządu Daty. Niestety wyrobili drobnych a szkoda. Zostały zagrania tylko spekulacyjne jak na Krezusie, którego kiedyś nie śmiałem porównywać do daty .
Ja mimo wszystko poczekam z boku. Algorytmy robią co chcą ogrywając obecnie drobnych. Jak skoczyło na 0,81 to się zaciął i zrobił chyba 20 transakcji po 1 szt. akcji
już na Krezusie idzie prędzej coś ugrać przy mocnym trendzie spadkowym jednak z zastosowaniem AT i dt. Sam wiem, że sprzedaż daty przy takich wartościach to nieporozumienie ale ...
MCI jest zbyt oczywiste,żeby było prawdziwe. Jeśli to oni to jedynie przez jakieś słupy bo wg mnie to byłaby manipulacja kursem. Z drugiej strony patrząc na Krezusa gdzie manipuluje się kursem wg własnego widzi mi się i KNF tego nie dostrzega.... To tylko potwierdza tezę, że trzeba się z tego syfu jakim jest GPW zawijać
i to chyba od dłuższego czasu ;) Ty pewnie nie pamiętasz zagrań 1 akcją tutaj na open i close (podniecał się tym ongiś wykres). Zapewne algorytm działał wyliczając dokładnie poziomy otwarcia lub zamknięcia. Ciekawe kiedy go przestawią - patrzę może się czegoś nowego nauczę ;)
wydaje mi sie, ze działa inaczej niż kiedyś. Wcześniej miał za zadanie podbijanie kursu i upychanie - obecnie ciężko określić - na pierwszy rzut oka wydaje się, że teraz ma za zadanie ubijanie kursu ale czy przy tym jest akumulacja czy wywalanie to nie wiem, papier jest niby sprzedawany po coraz niższych wartościach a nikt nie bierze z postawionych batonów
Tylko tu tak jest to rozgrywane, że nie widać żadnego popytu a obroty to prawie 0,5 mln. Normalnie powiedziałbym, że upychanie w rynek ale te dziwne zabawy na kursie i stawianie batonów ... Hmm sam nie wiem
Na zdrowy rozsądek wypadałoby czekać na ruch w górę. Brak odpowiedzi z zarządu daje możliwość dalszego zjazdu kursu. Co innego to możliwość zebrania w prosty sposób odpowiedniej ilości akcji przez MCI (obroty jakby nie było są sporo większe od tych do których byliśmy przyzwyczajeni) i wyciśnięcie drobnych-wszystko na to wskazuje, że mają na to duże szanse. GPW zrobiła się spekulacyjnym śmietnikiem w którym wysysa się drobnych z ostatniej krwi.