Zatem czarny scenariusz się sprawdza. Ruchy cenowe, które tu występują, charakterystyczne są dla spółki bankrutującej. Tak długotrwałe i coraz mocniejsze spadki, w końcu przybierające formę wodospadu.
fox przesłanki do dalszych spadków mają prawdopodobnie w chwili obecnej taką samą wartość jak i do wzrostów ;) Sam czekam na jakieś ruchy bo spada cały czas jakby była bankrutem a po tym co dzisiaj zacząłem sprawdzać to już sam zgłupiałem . WTF ??
W tak ostrym i długotrwałym trendzie spadkowym , raczej większe są przesłanki do spadków. Imho szansa na stabilizację byłby dobre wyniki za 3q >10mil , tylko do nich jeszcze daleko . I oby nie kazało się ze zapowiedź "płaskiego" 3qw (czyli zysk w okolicy 8mil) zarząd interpretuje tak samo jak "pozytywną kontrola VAT" ;)
Nie zaprzeczam i nie potwierdzam. Trend spadkowy bardzo silny a wyniki daty w 3 kw. co najwyżej przeciętne - jednak trzymanie się fundamentów może dać w odpowiednim momencie sporo zarobić . Jak na razie poparzyłem się dwa razy i staram się być ostrożniejszy. Pozdrawiam
Po drugie, warunki prowadzenia biznesu w Polsce teraz i w 2019r.
I najważniejsze, brak, ucieczka, bezsensowna alokacja kapitału w Polsce na skutek powyższego i inflacji. Zamiast inwestować w produkcję, technologię, wysokodochodowy interes, pieniądze lokowane są w lokale mieszkalne do wynajęcia i podobne.
Skoro lokata w banku daje co najwyżej -2% oszczędności a zakup mieszkania na wynajem 8%, przy opodatkowaniu 19% i 8,5%, to kapitał jest tak lokowany.
O jajcach na GPW, funduszach i podobnych, to nawet szkoda gadać. Widzimy co jest, a reakcji KNFu do dziś brak.
Dlatego w najbliższym czasie zapowiada się mi im zdaniem zmiana. Inwestycje w lokale będą coraz mniej atrakcyjne a kapitał wróci na GPW . Ppk mogą w tym pomóc
Ps jeżeli na dacie jest faktycznie prowadzona rozgrywka opisana przez zyga_1 to z wykorzystaniem najlepszych technik perswazji :)
Jak to wykres pisał "nie ma chętnych na datę" bo boją się być skarmieni i stąd kurs się tylko pogrąża lub też pogrążał. Zobaczymy co tu będzie a ja sobie posprawdzam tym razem MCI :)