• Otwarcie 0,81 zł. Autor: ~fox [83.20.6.*]
    I z tendencją do spadku.

Zatem czarny scenariusz się sprawdza.
    Ruchy cenowe, które tu występują, charakterystyczne są dla spółki bankrutującej.
    Tak długotrwałe i coraz mocniejsze spadki, w końcu przybierające formę wodospadu.
  • Re: Otwarcie 0,81 zł. Autor: ~Średni_Inwestor [188.146.40.*]
    Wystarczy jedna zła informacja np kolejna kontrola albo słabsze wyniki za 3q niż rok temu i pewnie spółka zaliczy kolejna przecenę.

Średni
  • Re: Otwarcie 0,81 zł. Autor: ~mul_roboczy [159.205.18.*]
    0,79 zejście po stopy czy dalszy spadek ?
  • Re: Otwarcie 0,81 zł. Autor: ~Anakin [37.47.169.*]
    stopy na 0.77 i odwrot
  • Re: Otwarcie 0,81 zł. Autor: ~fox [83.20.6.*]
    Na podstawie czego to 0,77 i odwrót?

Nie ma żadnych przesłanek do odwrócenia trendu.
    fox przesłanki do dalszych spadków mają prawdopodobnie w chwili obecnej taką samą wartość jak i do wzrostów ;)
    Sam czekam na jakieś ruchy bo spada cały czas jakby była bankrutem a po tym co dzisiaj zacząłem sprawdzać to już sam zgłupiałem . WTF ??
  • Re: Otwarcie 0,81 zł. Autor: ~Średni_Inwestor [188.146.40.*]
    W tak ostrym i długotrwałym trendzie spadkowym , raczej większe są przesłanki do spadków.
    Imho szansa na stabilizację byłby dobre wyniki za 3q >10mil , tylko do nich jeszcze daleko .
    I oby nie kazało się ze zapowiedź "płaskiego" 3qw (czyli zysk w okolicy 8mil) zarząd interpretuje tak samo jak "pozytywną kontrola VAT" ;)

Średni
    Nie zaprzeczam i nie potwierdzam. Trend spadkowy bardzo silny a wyniki daty w 3 kw. co najwyżej przeciętne - jednak trzymanie się fundamentów może dać w odpowiednim momencie sporo zarobić . Jak na razie poparzyłem się dwa razy i staram się być ostrożniejszy.
    Pozdrawiam
  • Re: Otwarcie 0,81 zł. Autor: ~fox [83.20.6.*]
    @mul

Przede wszystkim kontynuacja trendu.

Po drugie, warunki prowadzenia biznesu w Polsce teraz i w 2019r.

I najważniejsze, brak, ucieczka, bezsensowna alokacja kapitału w Polsce na skutek powyższego
    i inflacji.
    Zamiast inwestować w produkcję, technologię, wysokodochodowy interes, pieniądze lokowane są w
    lokale mieszkalne do wynajęcia i podobne.

Skoro lokata w banku daje co najwyżej -2% oszczędności a zakup mieszkania na wynajem 8%,
    przy opodatkowaniu 19% i 8,5%, to kapitał jest tak lokowany.

O jajcach na GPW, funduszach i podobnych, to nawet szkoda gadać.
    Widzimy co jest, a reakcji KNFu do dziś brak.
  • Re: Otwarcie 0,81 zł. Autor: mul_roboczy [5.173.40.*]
    Dlatego w najbliższym czasie zapowiada się mi im zdaniem zmiana. Inwestycje w lokale będą coraz mniej atrakcyjne a kapitał wróci na GPW . Ppk mogą w tym pomóc
  • Re: Otwarcie 0,81 zł. Autor: mul_roboczy [5.173.40.*]
    Ps jeżeli na dacie jest faktycznie prowadzona rozgrywka opisana przez zyga_1 to z wykorzystaniem najlepszych technik perswazji :)
    Jak to wykres pisał "nie ma chętnych na datę" bo boją się być skarmieni i stąd kurs się tylko pogrąża lub też pogrążał. Zobaczymy co tu będzie a ja sobie posprawdzam tym razem MCI :)
[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.