• @Białoczerwony mam pytanie Autor: mul_roboczy [159.205.18.*]
    Możesz przybliżyć jak i gdzie MCI zrobiło zastaw na akcjach daty ? Zastanawiam się, czy nie mogłoby to być powiązane z krótką sprzedażą , o której dzisiaj rozmawialiśmy.
  • Re: @Białoczerwony mam pytanie Autor: mul_roboczy [159.205.18.*]
    Czy wartość zastawu nie jest przypadkiem większa niż obecna wartość wszystkich posiadanych przez MCI akcji ? Zapomnieliśmy o zastawie a wygląda na to, że jednak MCI tu kręci lody !
    2018-09-26
    "Zarząd ABC Data S.A. (dalej „Spółka”) informuje, iż w dniu dzisiejszym otrzymał od MCI Venture Projects Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością VI Spółka komandytowo-akcyjna, osoby blisko związanej z członkami Rady Nadzorczej Spółki, powiadomienie o transakcji zastawu na 26.000.000 akcji ABC Data S.A. o wartości 40.820.000,00 PLN."
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [159.205.18.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    2017-04-17
    "https://m.bankier.pl/wiadomosc/ABC-DATA-S-A-Informacja-o-transakcji-ustanowienia-zastawu-na-akcjach-ABC-Data-S-A-przez-MCI-Venture-Projects-Sp-z-o-o-VI-S-K-A-7511520.html"
  • Re: @Białoczerwony mam pytanie Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Myślę, ze to jest błędny kierunek.
    MCI Capital robi zastawy na akcjach jako zabezpieczenie obligacji...
    Podobnie zastawia akcje np ATM, zresztą o ile pamiętam zastawy na akcjach Daty były wcześniej robione i jakoś takich wodospadów nie było....

Jedyne co mi przychodzi do głowy to niewielka pożyczka gotówkowa na zakup akcji na rynku i sypanie potem nimi bez tołku i odkupowanie i znowu sypanie.... ( Przy aktywach MCI netto ponad 1mld zł pożyczka rzędu skromnych 5mln zł być może nie wymagałby informacji)

Ale ja w to nie wierzę i uważam, że MCI być może na tym chwilowo korzysta bo dzięki Dacie wyniki chu...e, a tu za rogiem bb ale w dłuższej mierze to stracą ( bozaufanie a to podstawa przy działalności PEMu. MCI czy nawet Daty)....

[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.