Ciekawe. Dlatego też rynek konsol jest dużą niewiadomą w sprawie ilości sprzedanych kopii. Może nas zaskoczyć w listopadzie. Wprawdzie nie jest to gatunek który się kojarzy z konsolami i przez to może być niszowy, ale sama gra posiada bardzo dobre oceny i mogła odciąć większy kawałek tortu
Przyszlo mi do glowy ze moze CFG nie dogaduje sie tak dobrze z GS jak nam sie wydaje i moze to jest przyczyna braku informacji z wynikamii?
W koncu to chyba GS byl odpowiedzialny za testowanie i lokaliacje a te aspekty byly totalnie skopane przy premierze PD, ale moge sie mylic oczywiscie. Pozatym wszystkie informacje splywaja chyba najpierw do wydawcy a pozniej do producenta.
Jestem ciekaw czy pojda z tym samym wydawca pod reke przy nastepnej produkcji.
- maja kase na nowa gre z IPO - sprzedali gre w calkiem niezlym nakladzie - zapowiada sie niezla sprzedaz pod promocje, dlc, ktora zapewne doprowadzi wreszcie do zwrotu nakładów. - zapowiada sie dobrze odbierana przez spolecznosc portacja gry Hard West na Switch
To czego tu sie obawiać ? Czym bliżej promocji i wyników, tym więcej obaw ?
Dnia 2018-10-24 o godz. 10:11 ~kadim napisał(a): > - maja kase na nowa gre z IPO > - sprzedali gre w calkiem niezlym nakladzie > - zapowiada sie niezla sprzedaz pod promocje, dlc, ktora zapewne doprowadzi wreszcie do zwrotu nakładów. > - zapowiada sie dobrze odbierana przez spolecznosc portacja gry Hard West na Switch > > To czego tu sie obawiać ? Czym bliżej promocji i wyników, tym więcej obaw ? >
przed premierą PD też niby nie było się czego obawiać, produkt dobry, oceny specjalistów bardzo dobre, wszystko szło dobrze tylko kurs jakoś spadł o przeszło 60%, Aktualnie sytuacja podobna, więc tak, jest się bardzo cholernie czego obawiać
Spadki uzasadnione zbyt duzymi oczekiwaniami w stosunku do rzeczywistości i podażą umoczonych fundów.
Nastroje na gieldzie jezeli chodzi o gejmdev w ostatnich 2 msc jakie są widać. Nasdaq i SP500 dolewa tylko oliwy.
Dno gdzieś być musi, ale obecna wycena spółki, z 50os zespołem tworzącym gry na wszystkie platformy, zgranym, mającym świeże podejście, szybko reagującym na bugi w grze jest smieszna... Tylko ogólny krach może ją jeszcze obniżyć.
Jedyne logiczne wytlumaczenie moze byc takie:
Wynik sprzedazy moze sa slabsze niz sie zaklada, mozliwe ze pozwola tylko 4mln przychodow za 3q z czego polowe moze pochlonac PLW. Co za tym idzie wykazany zysk wypadnie marnie.
Inaczej nie wiem co moze tlumaczyc tak niski kurs.
Niezaleznie od tego jaka jest przyczyna tych spadkow to CFG dostaje 0/10 za komunikacje z rynkiem. Na tle branzy sa beznadziejni pod tym wzgledem.
Myślę, że właśnie ze względu na niewielką dostępność gier strategicznych i taktycznych na konsole, jeżeli już jakaś się pojawi, może się dobrze przyjąć i równie dobrze sprzedać.