• Lekka przesada Autor: ~Ben [89.66.238.*]
    W długoterminowym pięcioletnim trendzie spadkowym z małymi przerwami to jakaś heca/. Czyli jak się firma rozwija i zdobywa rynki zbytu to jej akcje spadają . Będę musiał umysł zresetować bo nie wiem czy rynek akcji jest paranoiczny czy ja już nic nie rozumiem i teraz białe to czarne a czarne to białe. Na szczęście jest jeszcze szarość a ona jest zawsze szarością bez względu w która stronę to się kalkuluje.
  • Re: Lekka przesada Autor: ~Średni_Inwestor [188.146.40.*]
    Błędne założenie już na początku . skąd wiesz ze firma się rozwija? Sprawdź sobie wyniki 5-4 lata temu i zobacz czy się rozwija. sprawdź sobie zadłużenie 5 lat temu i teraz odpowiedz sobie na pytanie czy firma się rozwija :)? . Do tego wszystko co spółka zarobiła zostało zabrane w postaci dywidend(niektóre przekraczały nawet roczny zysk netto) zamiast np spożytkowane na np: ograniczenie zadłużenia.

Średni
  • Re: Lekka przesada Autor: ~Turtys [85.11.106.*]
    Wyplacali dywudendy bo bali sie ze wyjdzie zwrot vat? Czy ktos tez to tak widzi ? Teraz upadlosc, umozenie dlugow I uklad, a dywidendy juz nie oddadza ?
  • Re: Lekka przesada Autor: ~fox [83.20.4.*]
    Ten zwrot VAT to tylko mała część problemu, w zasadzie pikuś.
    To podobno tylko trzy roczne pensje głównego prezesa.
  • Re: Lekka przesada Autor: ~Realista7201 [94.75.95.*]
    Nie zgodze sie. Ten zwrot VAT to wlasnie jest problem. Ta firma po raz pierwszy ma realna szanse upasc. Skarbowka badala tylko jeden kwartal. Zobaczcie jak sie ma Action. Wycena firmy w tej chwili nie odzwierciedla jej pozycji tylko prosty fakt ze mozna stracic wszystkie pieniadze. Ja zmniejszylem zaangazowanie. Ona moze wrocic i na 3 pln ale jest niezerowa szansa ze upadnie nawet przy super wynikach jesli beda musieli oddac np jeszcze 100 mln? Spirala kredytowa pewnie juz sie kreci. Ja bede patrzyl na obroty nie na zysk. Jesli drastycznie spadna to znaczy ze wypowiadaja im kredyty.
  • Re: Lekka przesada Autor: ~ZrobionyNaABC [188.146.160.*]
    Dnia 2018-10-23 o godz. 16:47 ~Średni_Inwestor napisał(a):
    > Błędne założenie już na początku . skąd wiesz ze firma się rozwija? Sprawdź sobie wyniki 5-4 lata temu i zobacz czy się rozwija. sprawdź sobie zadłużenie 5 lat temu i teraz odpowiedz sobie na pytanie czy firma się rozwija :)? . Do tego wszystko co spółka zarobiła zostało zabrane w postaci dywidend(niektóre przekraczały nawet roczny zysk netto) zamiast np spożytkowane na np: ograniczenie zadłużenia.
    >
    > Średni

- przez te wszystkie lata to się rozwinął ino zarząd z panią prezes na czele
[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.