Widziałem na arkuszu kilkadziesiąt tysięcy do sprzedania, dla przykładu na seco warwick poprawa wyników była okazją do sprzedaży akcji a przez to kurs spadł, tak może być na zuk
Jeśli masz jeszcze akcje tamtej spółki to bierz ile Tobie zostało i przychodź tu! Tu niebawem szczęściarze będą mogli sprzedać drożej. W arkuszu spore dziury i nie obstawione limity cen, więc potencjał na zmienność ceny jest!
Trend ma nowy, natomiast na polskiej giełdzie panuje bessa, w usa robi się korekta a może coś gorszego. Kwestia przeczekania. Cena akcji jes bardzo atrakcyjna do wypacowanego zysku.
Dla tej spółki to mniej ważne co dzieje się w otoczeniu rynkowym. Gdy na giełdach działo się lepiej spółę ominęły wzrosty. Nie doszło w związku z tym do wykupienia wówczas gdy miało dojść, a wyprzedanie osiągnęło niezwykle niski poziom i trwało cały poprzedni okres .. to sugeruje, że spółka może być dobra właśnie na te czasy ..
Zapomniałe dopisać, że nie zgadzam się z opinią dotyczącą bessy na GPW, mamy do czynienia zaledwie z korektą i to dość płytką, która zresztą dobiega już końca. Jest bardzo dobry wskaźnik koniunktury na giełdzie, on wskazuje wyraźnie, że korekta zbliża się ku końcowi, a liderami wzrostu będą raczej mniejsze spółki ta kie ja_k t a W USA jeśli napiszą, że znieśli wizy dla Polaków, to wówczas można się będzie sugerować co u nich, a tak szkoda czasu. Eksport do USA nie duży, więc polskie firmy nie cierpią.
Trochę w tym racji jest Morfeuszu. Teoretyczny model mógłby tak wyglądać, ale tylko teoretyczny. W praktyce w USA mamy do czynienia jedynie z korektą notowań, a ta nie ma wpływu na gospodarkę. Korekty trwają niedługo, ich zasięg jest niezbyt głęboki i dotyka zazwyczaj akcji wybranych spółek. Zatem ten łańcuszek pośrednich zależności nie ma w praktyce szans realizacji w najbliższych miesiącach, a o latach nie ma co pisać dopóki ten rok się nie skończył.
Według mnie jest bessa od dłużego czasu, szczgólnie na małych spółkach, natomiast dl cierpliwych opłaca się mieć tę spółk. Zuk daje już teraz duży zysk na akcję
Ciekawe co na to Konrad K (Nick Gizmo) członek zarządu, którego wujek to jeden z wielkiej czwórki oraz Robert J (Nick Antoni 009) kiedyś główny rozgrywający tej spółki?
Odpowiadając na: "Według mnie jest bessa od dłużego czasu, szczgólnie na małych spółkach, natomiast dl cierpliwych opłaca się mieć tę spółk. Zuk daje już teraz duży zysk na akcję"
Nadal uważam, że to korekta. Natomiast jeśli spojrzeć na indeks WIG80 faktycznie można się zastanawiać, czy nie mamy do czynienia z czymś poważniejszym. Na szczęście ZUK Stąporków nie jest w tym indeksie i ze swoją obecną kapitalizacją nie może być przyrównywany do spółek "małych" z tamtego indeksu. Zysk na akcje już bardziej normalny - tu racja.
Cd 2018-10-25 17:42 napisał: "Według mnie jest bessa od dłużego czasu, szczgólnie na małych spółkach, natomiast dl cierpliwych opłaca się mieć tę spółk. Zuk daje już teraz duży zysk na akcję"
Jeżeli tak jest, jak napisałeś, że na rynku jest bessa to nawet lepiej. Stąporków nie zdrożał podczas ostatniej hossy. Jego cena jes obecnie atrakcyjna, ta spółka to naljepsze rozwiązanie zarówno na lepsze jak i na gorsze czasy. Szczegolnie gdy na rynku jest ciężko atrakcyjność Stąporkowa w porównaniu do innych spółek wzrasta, bo cena niska. Planowany na ten rok zysk netto to 2,90 mln zł.