20 minut po podbitce, nawet dołożenie na kupnie po 0,92 zł, a i tak się nikt nie dał zrobić w konia. ZERO obrotu.
Ciekawe, czy wpisy na forum mają na to jakiś wpływ. Pewnie jakiś tak. Ktoś nie wtopił kasy, bo ostrzeżony nie dał się podpuścić. Ale mniejsza o. Bo tu nie o zbawianie świata chodzi. Przynajmniej mi.
No proszę. Po 25 minutach sypacz nie wytrzymał. Kupił po 0,93 zł.
Na otwarciu było 33 166 szt. po 0,93 zł. a teraz po przełożeniu z ręki do ręki jest 33 xxx po 0,94 zł.
Ale nic nie dało. Już mamy linię 0,91 - 0,92 zł. I już 100 tys. na sprzedaży 0,92 zł i kurs 0,91 zł.
Faktycznie rozrywka to obserwować. A na arkuszy szykuje się obrona 0,90 zł. Po takim otwarciu mało prawdopodobne, że skuteczna, nie przesądzając o zamknięciu oczywiście.
Braw dla zarządu. W normalnej firmie już by nie pracował.
O - szybciej spada, niż jestem w stanie pisać - rekord historyczny 0,90 zł.
Dnia 2018-10-19 o godz. 09:42 ~fox napisał(a): > Na arkuszu szykuje się pierwsza linia obrony 0,85 zł na poziomie 0,87 zł. > > Zakładałem, że 0,35 zł będzie pod koniec 2019r., tak żeby można było wykup uskutecznić po 0,60 zł. > Ale to idzie już bardzo szybko. > Za szybko. > > Teraz powinno wahadło odbić na chwilę zdechłym kotem po otwarciu. > A jak nie odbije?? > > Odbiło szybciej niż opublikowałem.
tak, teraz juz obrona 85 gr... prognoza średniego_inwestora spełnia się...
obawiam się, że chyba jednak ktoś wywala resztówkę i już mu wisi strata na kilku groszach - czeka tylko, by po lewej nazbierało się dość dużo i byc może na close sypnie znowu mocniej
Jakby końcu sypacz się skończył, to i kurs zachowywałby się inaczej. Może jednak nie końcówka, ale po prostu stwierdził, że dobrze, jak sprzeda nie niżej niż po 0,90 zł. Nadziei na końcówkę sypania było już trochę.
Cóż, ta w ogóle, to banan giełda. Jedna z większych spółek z miejscem w WIG 20 leci o 25%. Przy normalnym inwestowaniu świadomych uczestników rynku, takie rzeczy zdarzają się bardzo rzadko. Na GPW nagminnie.
Kto to kupił po 200 zł?
Z drugiej strony, polskie kopalnie złota i srebra - kghm - też nurkują.
Tu podtrzymuję wszystko co pisałem o sytuacji ogólnej, otoczeniu giełdy. Ale dodać trzeba jeszcze świadomość i umiejętności inwestorów. Sam widzę, jak mało wiem i rozumiem.
Dnia 2018-10-19 o godz. 10:01 ~fox napisał(a): > Cóż, ta w ogóle, to banan giełda. > Jedna z większych spółek z miejscem w WIG 20 leci o 25%. > Przy normalnym inwestowaniu świadomych uczestników rynku, takie rzeczy zdarzają się bardzo rzadko. > Na GPW nagminnie. > > Kto to kupił po 200 zł? > > Z drugiej strony, polskie kopalnie złota i srebra - kghm - też nurkują. > > Tu podtrzymuję wszystko co pisałem o sytuacji ogólnej, otoczeniu giełdy. > Ale dodać trzeba jeszcze świadomość i umiejętności inwestorów. > Sam widzę, jak mało wiem i rozumiem. >
ja też wciąż uczę się rozumieć to i owo na naszym bananie, a wnioski z obserwacji daty dały mi wiele korzyści na innych walorach :D
jak jednak zauważyłeś ( i nie tylko ty) - jest tu wielu, co wszystko wiedzą lepiej, tylko rynek ich nie rozumie i nie podziela ich opinii :D
Dnia 2018-10-19 o godz. 09:54 ~fox napisał(a): > Jakby końcu sypacz się skończył, to i kurs zachowywałby się inaczej. > Może jednak nie końcówka, ale po prostu stwierdził, że dobrze, jak sprzeda nie niżej niż po 0,90 zł. > Nadziei na końcówkę sypania było już trochę.
możliwe... problem w tym, co jesli to tylko jeden pogrywa z kilku kompów pod zwabianie innych? brak info o zmianach w akcjonariacie po tak sporych wolumenach wskazuje, iż nie ulica bawi się, ale z naiwną i chciwą ulicą pogrążoną w giełdowej katatymii i pareidolii..
też czekam, kiedy skończy sypać i kurs ustabilizuje się na małym wolumenie (kolejny filtr 7 sesji to potwierdziłby)
ale możesz mieć rację - ma już niewiele (np. 300-400 K) i bawi sie z drobnicą usiłując wysypać się nie mniej niż te 90 gr...
Ale się panowie uaktywnili. Fiu fiu fiu. Ciekawe czy dobrze sypiają jak wypłoszą drobnicę a zamknięcie będzie na plusie, przepraszam jak ostrzegną drobnicę (przejęzyczenie)
Dnia 2018-10-19 o godz. 10:08 mul_roboczy napisał(a): > Ale się panowie uaktywnili. Fiu fiu fiu. Ciekawe czy dobrze sypiają jak wypłoszą drobnicę a zamknięcie będzie na plusie, przepraszam jak ostrzegną drobnicę (przejęzyczenie)
o, forumowy cykor wylazł z norki... :D mocny w pisaniu o innych, ale uciekający przed merytorycznym pytaniem olka... :D