"Mówiąc wprost: firmy najpierw wpłacają daninę, a później żądają stwierdzenia nadpłaty podatku (to inny tryb postępowania) i idą do sądu. Jeśli wygrają, fiskus musi im zapłacić odsetki. Nie bez znaczenia jest też to, że nie wisi nad nimi miecz sankcji karnoskarbowych"
A ty myślisz, że stado prawników i doradców finansowych MCI mogłoby pozwolić sobie na wtopę ? Już po wypowiedzi w SII można było zauważyć, że data wyjdzie obronną ręką z zarzutów:)
Jak to było "spółka ma nadzieję, że wyniki kontroli nie wpłyną na wyniki?" Albo wyniki miałyby być bdb albo opcja 2 czyli żądanie stwierdzenia nadpłaty podatku
Mul gołąbeczku, zostaw prawników w spokoju, mamy się trzymać faktów, więc proszę odpowiedz na moje pierwsze pytanie bo mam ich jeszcze kilka Panie Super Lepiej Wiedzący
Ależ Mul, czy ja się obrażam? Absolutnie mamy trzymać się faktów więc się trzymajmy, odpowiedz na moje pytanie wiedziałeś o wygranym sporze sądowym w 2 kwartale 2017 czy nie?
Widzisz drobnicą myśli tak jak w przytoczonym przez ciebie cytacie a prawda jest zazwyczaj zupełnie inna.
PS
Czy Tomek nie radzi sobie w biznesie ? Jakoś tego nie zauważyłem po ostatnich inwestycjach i transakcjach MCI
Dobrze Mul, w takim razie wiemy już jedn,o że Ty jesteś Grubas, a nie drobnica, ale nie zachowuj się jak dziecko z podstawówki które jest nieprzygotowane do lekcji i kręci bo nie wie co ma powiedzieć, tylko trzymaj się faktów, wiedziałem o wygranym sporze w 2017 czy nie?
Siedzę tu i czytam wypowiedzi takich jak ty, którzy zaklinają rzeczywistość, i myślą że są mądrzejsi niż wszyscy dookoła ale ok, trzymajmy się faktów skoro jesteś taki pewny swoich racji: Pierwsze pytanie na początek: Czy wiedziałeś że na wysokie wyniki za 2 kwartał 2017 roku wpływ miała wygrana sprawa sądowa? Wiedziałeś o tym w 2017 czy nie?
Dnia 2018-10-17 o godz. 10:02 ~Olek napisał(a): > Wykres, On pewnie dojrzy w tych wynikach i komentarzu do nich czegoś, czego inni nie rozumieją, a już na pewno nie widzą :)
no cóż, ten typ tak ma - to taki besserwisser, który wie wszystko najlepiej o dacie... :)
ale czekam, by zobaczyć, czy podkuli ogonek, czy podejmie twe merytoryczne wyzwanie... :)
Dobre, a apropo krypotwalut, to przecież Pani Wiess mówiła że w zeszłym roku wyniki były wyśmienite ponieważ ludzie kupowali dużo kart graficznych służących do kopania bitcoinów, więc skoro sprzęt do ich pozykania się zmienił to może ABC zacznie sprzedawać łopaty, to chyba poprawi wyniki?
prezeska wiele już mówiła różnych rzeczy, np. o miliardowej kapitalizacji, a teraz jaka jest... :D ale handel łopatami do kopania bitcoinów mogą teraz rozwinąć na handel łopatami do przekopania mierzei... :D i nie pisz "apropo", tylko a propos - bo mułek zaraz cię poprawi, już go tego nauczyłem :)
Wykres przepraszam że tak późno odpisuję, nie mam żadnych informacji, sugeruję się tym co zostało przedstawione w raporcie, czyli zapłata podatku, postępowania skarbowe o których wcześniej nie było mowy a wręcz Pani Ilonka przekonywała że już żadne kolejne się nie toczą, jakiś wygrany proces we wcześniejszym półroczu który miał wpływ na wyniki, a nie najwyższa marża w branży, to wszystko daje bardzo jasny obraz tej spółki, ich biznes jak dla mnie oczywiście, jest po prostu nierentowny, a ta Pani Prezes zrobiła z ludzi durniów,poza jednym wyjątkiem jest nim nasz Mul, który w tym wszystkim widzi tylko specjalna zagrywkę, żeby drobnicę wydymać z pieniędzy, bo On oczywiście trzyma się faktów.
Dnia 2018-10-17 o godz. 14:56 ~Olek napisał(a): > Wykres przepraszam że tak późno odpisuję, nie mam żadnych informacji, sugeruję się tym co zostało przedstawione w raporcie, czyli zapłata podatku, postępowania skarbowe o których wcześniej nie było mowy a wręcz Pani Ilonka przekonywała że już żadne kolejne się nie toczą, jakiś wygrany proces we wcześniejszym półroczu który miał wpływ na wyniki, a nie najwyższa marża w branży, to wszystko daje bardzo jasny obraz tej spółki, ich biznes jak dla mnie oczywiście, jest po prostu nierentowny, a ta Pani Prezes zrobiła z ludzi durniów,poza jednym wyjątkiem jest nim nasz Mul, który w tym wszystkim widzi tylko specjalna zagrywkę, żeby drobnicę wydymać z pieniędzy, bo On oczywiście trzyma się faktów.
dzięki, ja też wciąż nic nie znalazłem, by Tomek zajął stanowisko...
ciekawe, czy po dzisiejszej sesji będzie info o zmianach w akcjonariacie...
a mułkowi i mułkopodobnym rynek tylko robi na przekór :D
Pani prezes przekonywała że nie toczą się postępowania w SPÓŁCE MATCE nikt nie wie ile może być postępowań w spółkach zależnych poza tymi gdzie już są decyzje.
Dnia 2018-10-17 o godz. 15:27 ~Średni_Inwestor napisał(a): > Pani prezes przekonywała że nie toczą się postępowania w SPÓŁCE MATCE nikt nie wie ile może być postępowań w spółkach zależnych poza tymi gdzie już są decyzje. > > Średni
być może pod to zaczyna się kolejna ewakuacja z waloru (i może pod kolejne zaliczkowe "nadpłaty" w spółkach córciach)...