• Dlaczego ? Autor: ~Ben [89.66.238.*]
    Od pięciu lat akcje są w długoterminowym trendzie spadkowym. Pytanie brzmi dlaczego ?
  • Re: Dlaczego ? Autor: ~Średni_Inwestor [176.107.169.*]
    Bo od pięciu lat pogarsza się sytuacja na rynku IT, spadają zyski , rośnie zadłużenie , spada wartość księgowa spółki , rośnie mocno ryzyko (np związane z kontrolami VAT) + brak transparentności w spółce daje ten efekt.
    Rynek nigdy się nie myli i skoro tak wysoko wycenia spółkę to znaczy, że jest tyle warta - choć ja bym powiedział że sporo mniej mniej ;)

Średni
  • Re: Dlaczego ? Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Rynek zawsze się myli, bo rynek to większość. Dlatego ta większość nigdy nie zarabia, A w niej każdy jeden podąża za tłumem gdy jest coś modne to kupują, gdy cos jest bee to się boją tknąć. Tak był z CD i z 11 Bit gdy latały po kilka/kilkanaście złotych, tak było z Lotosem i KGHM gdy pierwszy chodził poniżej 10zł a drugi poniżej 40zł, tak było z JSW gdy go zdołowali strasznie, tak teraz jest z energetyką.... Czy tak będzie z Datą nie wiem? Dziś wszystko wskazuje że nie...

Ale to dziś, a jutro wszystko może wyglądać zupełnie inaczej...

• Re: Dlaczego ? Autor: ~ZrobionyNaABC [188.147.37.*]
    moderator usuwa zgodne z regulaminem wątki?
    - chyba pani Ilona jest naprawdę wpływową kobietą, szkoda tylko, że tak fatalnie zarządza
  • Re: Dlaczego ? Autor: ~pol [83.26.251.*]
    Bo na tej spolce jest WYKRES który cały czas nagania na spadki ,a niektórzy nie mają swojego rozumu i wysprzedawają
  • Re: Dlaczego ? Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    Dnia 2018-10-14 o godz. 09:23 ~pol napisał(a):
    > Bo na tej spolce jest WYKRES który cały czas nagania na spadki ,a niektórzy nie mają swojego rozumu i wysprzedawają

jak dobrze, że ty niby masz i niby swój rozum, skoro tak widzisz przyczynę spadków daty... :D

naganiam na spadki?! - a to dobre :D
    przecież ja cały czas ostrzegam przed zwiększonym prawdopodobieństwem spadków, co niemal nieustannie ma miejsce... :D

i twierdzisz, że ty i wszyscy mnie czytający tak boją sie moich wpisów i swe inwestycje opierają na tym, co piszę?! :D

eh, niektórzy to wciąż mnie rozbawiają... :D

ale tu masz ode mnie prezent ode mnie - może cię rozbawi i zrozumiesz związek tej dowcipnej reklamy ze swoim postem :D

https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news-toyota-tacoma-pokonala-chucka-norrisa,nId,2621709

• Re: Dlaczego ? Autor: ~ZrobionyNaABC [188.147.39.*]
    Ano dlatego, że podstawowym narzędziem pracy zarządu jest kłamstwo, a przecież Akcjonariusze mają prawo do rzetelnej informacji i prawdy, gdy dokonują wyborów. Akcjonariusze nie mogą być poddawani manipulacji i oszustwu!
    -niestety, prezesi spółek giełdowych -póki co... cały czas pozostają bezkarni.
    Wykres-prezeska tez nas ostrzegala ze kontrola dobrze wypadła i td - dziękujemy za takie ostrzezenia, myslałem ze po tych spadkach cię na tej społce nie będzie ,a ty ciągle probojesz ostrzecac
    Dnia 2018-10-14 o godz. 13:12 ~pol napisał(a):
    > Wykres-prezeska tez nas ostrzegala ze kontrola dobrze wypadła i td - dziękujemy za takie ostrzezenia, myslałem ze po tych spadkach cię na tej społce nie będzie ,a ty ciągle probojesz ostrzecac

a kto ci kazał ufać prezesce?... :D
    jej podziekuj? :D
    ja byłem zawsze nieufny wobec jej opowieści, jak jest dobrze... :D
    masz do mnie pretensje, ze nie uwierzyłeś w moje zastrzeżenia wobec spółki i prezeski? - miej je do siebie, bo trzeba było moje wpisy potraktować poważniej :D
    zgubiła cię (tak jak wielu innych) chciwość, naiwność i katatymia... :D

myślałeś?!... - więc nie męcz się dalej myśleniem, bo myślenie to nie jest twoja najmocniejsza strona :D

i zainwestuje w korepetycje z ortografii, bo nawet wyrazu "próbujesz" nie potrafisz napisać poprawnie... :D
    Nie ma żadnych lepszych wyników z tytułu zwrotu 58 mln vatu za 2 kwa 2014 r,normalne obroty ,zysk nie za duży,może ja żle rozumuje,może ta kasa jest gdzieś schowana gdzie malutki akcjonarjusz nie ma pojęcia ,tak jak o akcjach CD PROJEKT,a może już wyparowała,może ktoś z was poszuka lepiej,
    Dnia 2018-10-14 o godz. 13:40 ~pol napisał(a):
    > Nie ma żadnych lepszych wyników z tytułu zwrotu 58 mln vatu za 2 kwa 2014 r,normalne obroty ,zysk nie za duży,może ja żle rozumuje,może ta kasa jest gdzieś schowana gdzie malutki akcjonarjusz nie ma pojęcia ,tak jak o akcjach CD PROJEKT,a może już wyparowała,może ktoś z was poszuka lepiej,

fantazjuj i pocieszaj się dalej... :D
    może napisz maila do prezeski?... :D
    tylko pokaż mi wcześniej, bym poprawił ci błędy ortograficzne... :D
  • Re: Dlaczego ? Autor: ~Ben [89.66.238.*]
    A gdzie przecinek w tej kwocie z kosmosu ?
    Przeczytaj wpis czat na razie bezbarwny [końcówkę]
[x]
ABCDATA 0,00% 1,43 2019-07-22 13:14:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.