Inwestycje w PIP i w BaćPol kompletnie nie trafione obydwie Spółki pewnie niedługo upadną , sporo kasy zainwestowane w PIP a chętnych na zakup sieci brak , straty najprawdopodobniej bedą ogromne zarówno wizerunkowe jak i w kasie.Panowie z Capital dali się nabrać na szybki zysk ze sprzedaży PIP niestety tym razy chyba się nie uda
Nie dziel skóry na niedźwiedziu. Co do straty wizerunkowej to nawet jak Capital straci na PiP to jednak ta spółka po to istnieje aby wspierać kapitałowo takie firmy i według mnie zobiła to co powinna. Nie zawsze jest tak jak zakładamy i czasem się przegrywa to raczej jest normalne. Z drugiej strony, jeżeli uda się doprowadzić do układu i uratować PiP co wydaje się oczywiście w tym momencie bardzo trudne, będzie to ogromnym sukcesem nie tylko Capitala ale ogólnie rynku w Polsce. Ja jestem z założenia optymistą i pomimo tego, że czasem płacę za to wysoką cene, preferuję taką postawę bo malkontentów w tym kraju jest i tak za dużo.
Dobrze ze jestes optymista, ale lepiej nie lacz tej zalety z gielda.
Z psychologicznego punktu widzenia, byc optymista to miec nadzieje na lepsze jutro.Jest takie przyslowie, ktore nie chce teraz cytowac. Na gieldzie trrzeba trzezwo myslec, byc realista i reagowac na to co sie dzieje, to nie totolotek gdzie mozesz stracic 20pln i miec nadzieje na miliony.
Jestem optymistą w kontekście postawy życiowej a czy ta cecha wpływa negatywnie na wyniki gry na giełdzie to nie wiem bo czasem zarabiam a czasem tracę. Jakbym był pesymistą to zapewne w ogóle bym na tej giełdzie nie był obecny. Moja postawa wynika przede wszystkim z tego, że samo nastawienie ma wpływ na końcowy wyniki jakiegoś działania. Ludzie też nie są zazwyczaj realistami a ceny na giełdzie ustalane są między innymi przez emocje. Realistą można być do czasu zajęcia pozycji na rynku a po zaangażowaniu siebie i kapitału przestaje się nim być. Jest jeszcze system ale on też często przestaje dawać radę i trzeba go modyfikować. Zlecenia stop np na mało płynnym rynku nie mają sensu. Każdy ma jaką osobowość i do tego powinien dopasować swój styl. Ja szukam wartości i AT ma dla mnie obecnie małe znaczenie szczególnie w przypadku CPA.
bacpol napewno tez sie reformuje i dobre ruchy w piotrze beda powielane w backu walka o rynek idzie w obu spolkach skoro jtst po czesci ten sam wlasciciel Dadza rade