Miło Cię widzieć elemelku. Mam nadzieję, że u Ciebie ok. Całe to forum jest reżyserowane i zapewne działa tylko na nowych. Grają pożyczonymi akcjami stąd taka wytrwałość pana wykresa
Popatrz jak szybko realizuje się plan pana foxa i na jakim obrocie. Wczoraj jak na zawołanie zjawił się pan devilek o którym ciut wcześniej wykresik wspominał a wątek o grze pożyczonymi akcjami prowadzony przeze mnie i niejakiego Pana Zygę został totalnie wykasowany
Dnia 2018-10-10 o godz. 09:17 mul_roboczy napisał(a): > Miło Cię widzieć elemelku. Mam nadzieję, że u Ciebie ok. Całe to forum jest reżyserowane i zapewne działa tylko na nowych. Grają pożyczonymi akcjami stąd taka wytrwałość pana wykresa
ale wazelinka skapuje mułkowi na klawiaturkę... a katatymia i pareidolia mułka pogłębia się... :D
Widzę, że nie czytał Pan ze zrozumieniem, tego co napisałem.
Przypomnę - wał widzę (oczywiście możliwy i z pewnym prawdopodobieństwem). Cena emisyjna 2,35 zł. Cena wczoraj, gdy pisałem 0,96 zł chyba. Pobrane dywidendy nominalnie wszystkie i zsumowane 1,86 zł. W 2019 wezwanie z ceną 0,60 zł. Żeby tak, to musi zejść na jakieś 0,35 zł, a wezwanie gdzieś pod koniec 2019.
Proszę policzyć to wszystko. Pododawać, poodejmować, pomnożyć przez 125 000 000, przez FF, podzielić, i przemyśleć pozostałe okoliczności. 5 lat w dół z 4,4x zł, spadek po dywidendach co najmniej im równy, 1,6 grosza rocznie na prezesa od akcji, minimalny zysk, ostatnio straty, dywidenda czasem bez pokrycia w zysku, 6 mln dobrowolnej wpłaty do US, 5 mln pętające się w Czechach, proces o 25 mln (bodajże) o przepłacenie za spółkę przeciw firmie doradczej, 16 mln z odsetkami VAT nabytej genialnie spółki, brak komunikatu o cenie ostatecznej S4E (5 mln wchodzi w rachubę). A i jeszcze jakaś poważna wtopa w Rumunii po drodze na 8 mln była - o ile pamiętam.
Do tego chwalą się 25% rynku.
Co się Panu nasuwa?
Owszem. Może kosztem kapitału, zysku, notowań, chcą zgarnąć 30-50% rynku w bantustanie. I nawet coś o tym bąkają, ale ja w to nie wchodziłbym, bo są kapitałowo za słabi. Wejdzie ktoś z grubym portfelem, którego stać na ceny dumpingowe i wyczyści ich z rynku niemal całkowicie w pół roku. Nie ten kapitał, nie te warunki kredytowe.
Panie Fox proszę mówić jak inni @mule . Co do reszty wypowiedzi sam kiedyś bardzo szczegółowo orientowałem się jak można wyprowadzać zyski ze spółki i widzę, że pan Tomasz robił to bardzo konsekwentnie od lat. Wszystko o czym pan pisze włącznie z pensjami zarządu dokładnie to potwierdza.
Teraz pozostaje zdrowy rozsądek - czy zabiłby pan kurę znoszącą złote jajka ?
Tak se patrzę na arkusz i zapodany przez @wykres'a schemat skarmiania. Zgodnie ze schematem teraz powinna być garść karmy dochodząca do 0,99 zł. A później druga dochodząca do 0,95/0,96 zł.
Frustratów proszę o nie przejmowanie się tym co tutaj piszę. Chodzi mi o rozpoznanie schematu w warunkach bojowych
@wykres
Czy dobrze na to patrzę? Uwagi mile widziane i doceniane będą. Nie tylko @wykresa, byle były merytoryczne.
Był drugi dołek z dnem wyższym, niż pierwszy i mniejszymi obrotami. Ale między tym był jeszcze jeden dołek, tak że można obecny też traktować jako trzeci z dnem na poziomie drugiego.
Fakt - dziękuję za uwagę. Pewnie zasugerowany jestem tym schematem skarmiania.
- na sts podwójny dołek i tego się trzymam;) - na macd godzinowym mamy/mieliśmy:) dywergencję 3 dołków. - ciekawa cykliczność: 12h z 3.10 14h z 5.10 16h z wczoraj prawie dokładnie odstępy 20 godzin (co za dokładność; podziwiam;) rzadko wykres okazuje się tak precyzyjny ;) Komputer?, czy programista;)?
Podwójny dołek (jest potrójny) z drugim dnem wyższym niż pierwszy, sugerowałby zmianę trendu. Tylko czy godzinowego?, dziennego?, tygodniowego?, miesięcznego?, czy na trwałe? To jest liczonego w godzinach, dniach, itd.
Przy pięcioletnim trendzie spadkowym, trwałe odwrócenie trendu, jest mało prawdopodobne. Jeśli już, to najpierw byłby raczej dłuższy trend boczny. To tyle wróżenia z obrazków.
A ja sobie dalej szukam schematu skarmiania w warunkach bojowych. Wiadomo, że w warunkach bojowych schematy często nie przystają, np. cosinus kąta może dochodzić do dwóch.
Dnia 2018-10-10 o godz. 09:24 ~fox napisał(a): > Tak se patrzę na arkusz i zapodany przez @wykres'a schemat skarmiania. > Zgodnie ze schematem teraz powinna być garść karmy dochodząca do 0,99 zł. > A później druga dochodząca do 0,95/0,96 zł. > > Frustratów proszę o nie przejmowanie się tym co tutaj piszę. > Chodzi mi o rozpoznanie schematu w warunkach bojowych > > @wykres > > Czy dobrze na to patrzę? > Uwagi mile widziane i doceniane będą. > Nie tylko @wykresa, byle były merytoryczne. >
owszem, też podobnie na to patrzę - teraz powinno być kontynuowane odbicie zdechłego kota, póki nie ma żadnego niusa, a wiec przynajmniej do piątku
opcjonalnie: jakiś gruby moze zechcieć nadmuchać mocniej balonik pod kolejne sypanie...
może jacyś DT poszaleją, a może jakiś umoczony w dacie gracz spróbuje zminimalizować choć trochę swa stratę
po tylu sesjach spadkowych jakaś korekta należy się, a o dalszym losie kursu zadecyduje trochę czat (zapewne chwilowo), dalsza aktywność SII oraz decyzja KNF
dzisiejsza i jutrzejsza sesja na razie to tylko przetrwanie do czatu - ostrożniejsi moze wyjdą z walory, a ryzykanci i naiwni beda kupować, bo "może tym razem będzie inaczej", a umoczeni będą unikać udzielenia sobie odpowiedzi na pytani "dlaczego tym razem przegrałem?"
Dnia 2018-10-10 o godz. 09:24 ~fox napisał(a): > Tak se patrzę na arkusz i zapodany przez @wykres'a schemat skarmiania. > Zgodnie ze schematem teraz powinna być garść karmy dochodząca do 0,99 zł. > A później druga dochodząca do 0,95/0,96 zł. > > Frustratów proszę o nie przejmowanie się tym co tutaj piszę./.../
na razie wrócił inny schemat - od wczoraj widać, że ten sam gracz stosuje dawna taktykę podbitki na open i na close, zaś sama sesja jako taka jest mniej ważna i służy jedynie mieleniu walorem dla pozorowania zwiększonego wolumenu i popytu...
pośrednio potwierdzają to też zwiększone zlecenia obronne na kupnie zdywersyfikowane na większej ilości półek niż dotychczas...
tu wciąż jest tylko ucieczka od groszówek na podbitkach za kieszonkowe, tak jak była niedawno ucieczka przed dywidendą - taktyka działania wręcz identyczna...
i nie ulica tak się bawi...
ten tydzień to przeczekanie - przyszły tydzień powinien być bardziej ciekawy po występie Długiego Noska :)
Dnia 2018-10-10 o godz. 09:18 ~fox napisał(a): > A schemat skarmiania leszcza? > Czas pokaże. > > Może w końcu jakieś odbicie od dna, choć byłbym zdziwiony. > Bo nie o fundamenty, ani o normalną rynkową grę podaży i popytu tu chodzi, na mój gust. > > Może krótka sprzedaż z odpowiednimi działaniami, co byłoby podejściem optymistycznym. > Raczej gra pod czat, niezależnie od jego treści. > > Niemniej. > Wszystkie dotychczasowe spadki do między 1,1x 1.20 miały pełne uzasadnienie w fundamentach, jak się okazało po fakcie.
i kolejne niusy pokażą, jak z tymi fundamentami jest dalej...
Ktoś tu kiedyś pisał, że nie jest zainteresowany cudzymi inwestycjami:) i żeby nie interesować się jego. Widać, że wścibski "emeryt" nie umie powstrzymać swojej ciekawości; (mała sugestia: poduszeczka i do okienka; można pooglądać co sąsiedzi robią, oczywiście wszyscy robią źle, to wiemy ....... :). albo przyleić się do minotora na 24/24 i oglądać arkusz na "gra giełdowa" ;)
Dnia 2018-10-10 o godz. 10:21 ~elemelek napisał(a): > Do Muła, Fox'a i innych uczciwych;) > > Ktoś tu kiedyś pisał, że nie jest zainteresowany cudzymi inwestycjami:) > i żeby nie interesować się jego. > Widać, że wścibski "emeryt" nie umie powstrzymać swojej ciekawości; > (mała sugestia: > poduszeczka i do okienka; można pooglądać co sąsiedzi robią, oczywiście wszyscy robią źle, to wiemy ....... :). > albo przyleić się do minotora na 24/24 i oglądać arkusz na "gra giełdowa" ;) >
ćwirkot, aż tak boisz sie moich wpisów?.. :D a pokaż mi choć jeden post, gdzie jestem zainteresowany czyimiś inwestycjami... :D teraz uważasz mnie za emeryta?... :D raz małolat, więc teraz może być i emeryt :D
lubię twe bajania o mnie :D
ależ ty zmieniasz zdanie - nowych bajek o misiach sie naczytałeś? czy frustracja z wtopy na dacie i polimku tak cię nakręca... :D
na razie oglądanie arkusza daje mi więcej wiedzy o strategiach i taktyce stosowanej na dacie niz twój amibruk, który cie nie ostrzegł przed zjazdem na groszówki - pij więcej kawy z rana, bo czytanie bajek o misiach i sroczkach cię uśpiło i zjechałeś na groszówki - tak mi przykro... :D
mała sugestia: poduszeczka i do książeczek o misiach i sroczkach...:D można pooglądać cowykres pisze, oczywiście robi na przekór mułko- i elemelkopodobnym, to wiemy ....... :).
albo przyleić się do monitora na 24/24 i oglądać kreskówki o misiach i sroczkach, ciesząc sie powrotem do bezgiełdowego dzieciństwa ;)