• Zawarcie nastepnej umowy znaczacej Autor: ~SWISS [194.230.127.*]
    a w pl. kupuje sie strzelanki.typowe
    jasne ze cwaniaki czteroakcyjne probuja wyrolowac ulice.

• Re: Zawarcie nastepnej umowy znaczacej Autor: ~panda [213.238.127.*]
    tyle lat, a dalej nie ogarniasz giełdy.
  • Re: Zawarcie nastepnej umowy znaczacej Autor: ~Ciułacz [185.75.36.*]
    Trochę zastanawiające, że kurs nie poszedł w góre po krotkim info o dobrych przychodach po Q3. Czekają na pełny raport? Czy na co?
  • Re: Zawarcie nastepnej umowy znaczacej Autor: ~panda [31.11.214.*]
    na nic nie czekają. Ta spółka nikogo nie obchodzi. Aby coś rosło musi być zainteresowanie. Jeżeli fundusz wykreuje sztuczne wzrosty, to będzie zainteresowanie i ulica przyleci, ale oni mają swoje problemy z umorzeniami to komu robić pompkę? Dodatkowo wystarczy sprawdzić wskaźniki. Po co to brac, skoro jest pełno tańszych spółek? Tak mysli ulica, stąd też bida z nędza na kursie. Jak na wielu innych. Tak działa polska giełda, na której brakuje kapitału. Jest moda, to się zarabia, nie ma mody to boczniak.
  • Re: Zawarcie nastepnej umowy znaczacej Autor: ~meritumek [77.95.49.*]
    Spółka o 40% zwiększa przychody i zyski. Za 1,5 roku uruchomi fabrykę zwiększającą produkcję 10X i co z tego? To miód dla tych, którzy mogą potrzymać 2 - 3 lata, czyli fundusze i strategiczni inwestorzy. Zwykły ciułacz na tym nie zrobi, bo nawet dywidendy nie są pewne. Ci słabsi muszą sprzedać za pół ceny i uciekać z giełdy. Grubsi jeszcze utyją.
  • Re: Zawarcie nastepnej umowy znaczacej Autor: ~Ciułacz [185.75.36.*]
    Chyba, że właśnie chce się trzymać <10 akcji na 1-2-3 lata. Tylko, czy jest sens?
  • Re: Zawarcie nastepnej umowy znaczacej Autor: ~meritumek [77.95.49.*]
    Dla młodych tak. Wielu sie zdziwiło, ile zarobili po wielu latach kupując lub dostając w prezencie akcje GE, AT&T lub choćby IBM, Apple itp. Cóż, ja poczekam, mimo ze czasu nie tak wiele. Moze choć dzieci sie ucieszą :-)
  • Re: Zawarcie nastepnej umowy znaczacej Autor: ~panda [84.40.210.*]
    Moje zdanie jest takie, że nie mozna mieć tylko spółki jak ta. Akurat vigo nie mam, mam mabion i celon (oprócz innych), czyli spółki które wymagają cierpliwości liczonej w latach, ale nie mogę mieć tylko ich. Jest zawsze na coś moda, od kilku lat każdy wie, co jest modne na GPW to po co się ograniczać i mędrkować niepotrzebnie. Kupuje się też coś innego, cześć kapitału czeka na lepsze czasy np vigo, a na reszcie się zarabia, bo nigdy nie wiadomo kiedy ta spółka od cierpliwości odpali to i pakiecik zawsze warto mieć. A nuż będzie szybciej niż się zakładało. Za kilka lat prognozuje modę na medycynę, bo zaczną się pierwsze duże sukcesu. Zakładam sukces, czyli celon z kilkoma lekami, Mabion, Selvita, może też glgpharma czy inne. Jak im wyjdzie to kapitał poleci strumieniem. Czy vigo będzie modne? Takim spółkom przydałoby się wejście na Nasdaq i dualisting.
[x]
VIGOPHOTN 0,37% 536,00 2025-10-07 15:35:36
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.