• 16,80 :) Autor: ~Elbikos [83.25.236.*]
    Dziękuję za spadki
    zatankowałem za wszystko co miałem i czekam na lepsze jutro
  • Re: 16,80 :) Autor: ~moby_dick [89.64.54.*]
    Nic głupszego nie można było zrobić, jeśli chodzi o strategię inwestycyjną.
    Nie mniej jednak, życzę powodzenia.
  • czy strata Pesy bedzie zyskiem Newagu Autor: ~diana [89.68.128.*]
    Ogromna strata Pesy w minionym roku. zbieraja wszystkie kontrakty liczac potem na renegocjacje umow. mam nadzieje ze Newag cos na tym zyska i akcje w końcu podskoczą. w ekonomi nadal sie nie podciagnelam wiec licze ........ ,choć ostatnio patrzac na kursy akcji sama nie wiem na co.
  • Re: czy strata Pesy bedzie zyskiem Newagu Autor: ~Ech [77.113.35.*]
    @diana za chwilę NEWAG pokaże swoje wyniki i będzie bardzo ciekawe porównanie. Firma prywatna kontra firma z układu. I jeszcze oni w PESIE mają czelność narzekać na agresywna politykę cenową konkurencji... Rwa ich nać. Robi się ciekawie dla NEWAGU. Szkoda, że na szerokim leje się krew.
  • Re: czy strata Pesy bedzie zyskiem Newagu Autor: ~ToMike [5.60.202.*]
    To już wiadomo czemu bankom przystawiono pistolet do skroni aby pożyczyły pieniadze Pesie. Nawet państwowe z prezesami "politycznymi" nie miały zbytniej ochoty. A przed Pesą jeszcze rozliczenie kontraktu dla DB. Dlatego tez Jakubas nie bardzo sie garnął do wejscia do Pesy...
  • Re: czy strata Pesy bedzie zyskiem Newagu Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    I niech nie wchodzi. Mam w nosie Pesę, bo nie po to kupowałem NEWAG, aby po latach bezsensownej walki cenowej teraz tracić płacąc za długi i fatalne zarządzanie megalomanów z Pesy.
    NEWAG powinien czekać, patrząc jak konkurent się wykrwawia i zbierać zlecenia, do których nie stanie PESA, lub/i wykazywać w przetargach, że PESA nie jest w sytuacji finansowej gwarantującej realizację zamówienia przed gruntowną restrukturyzacją.
    NEWAG przeciwnie, potrafi produkować nawet przed terminem!!!
    Teraz rozumiem, dlaczego Jakubas się usztywnił. I bardzo dobrze zrobił.

• Re: czy strata Pesy bedzie zyskiem Newagu Autor: ~Ech [37.248.87.*]
    Faktycznie, teraz sprawa wygląda inaczej. Spodziewam sie komunikatów, ze PESA dostała kasę w zamian za obowiązek głębokiej restrukturyzacji. Jak nie, to sie wku....
    NEWAG taką bolesną restrukturyzację przeszedł jakiś czas temu np. rezygnując z Gliwic i nikt publicznej kasy mu nie dosypał.

[x]
NEWAG 0,47% 85,80 2025-10-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.