odpiszę skromnie - ja to po prostu wiem, wiem i już! Hehe
strata szis duza ale wolumen zachęca do wywalenia ile się tylko da, są tutaj płatni obrońcy kursu, dawcy kapitału i łapacze spadających noży - jest okazja.
inwestycja porażka, niech ktoś mi konkretnie napisze „dlaczego” to z chęcią w nią wejdę, tylko właśnie niby dlaczego!?
wyszło niefajne kłamstwo zarządu, pomijając kwestię VAT to przecież i tak byłaby strata, spółka nie była rentowna, nie zarobiła na siebie, nie potrafiła tego zrobić!
no ale jak juz z tym VATem no to Panowie i Panie (lub kolejność odwrotna jak ktoś woli) przecież podali, ze kolejne zobowiązania z tym związane czekają, że ktoś zapomni i się uda - nie, nie uda się i nie zapomni!
no ale już całokształt, jeśli kwota 6mln powala spółkę na kolana, spółkę z miliardowymi obrotami (tak wiem, dystrybucja i tak to jest) to coś chyba jest nie halo z tą działalnością, nie sądzicie?
Czy będzie gorzej, tak będzie gorzej, noe teraz nie jutro ale za rok lub dwa, i
i co, teraz znów czekanie latami (jak przeżyje) na potencjalnego inwestora?
ci, którzy sądzą, iż 1,22 to wsparcie do odbicia, mogą jeszcze być boleśnie doświadczeni tak jak ci, co wrzaskliwie śmiali się i dopytywali, kiedy będzie 1,45...
Wykres data jest tania, US jej nie ubił jak to było np z Actionem i to mądre zagranie. Głupie było ukrywanie faktu konieczności zapłacenia 6mln chyba, że miało na celu właśnie zniechęcenie do daty i oddanie akcji za "bezcen".
Dnia 2018-10-01 o godz. 13:23 mul_roboczy napisał(a): > Wykres data jest tania, US jej nie ubił jak to było np z Actionem i to mądre zagranie. Głupie było ukrywanie faktu konieczności zapłacenia 6mln chyba, że miało na celu właśnie zniechęcenie do daty i oddanie akcji za "bezcen".
podzielam opinię średniego_inwestora, a to, iż ty uważasz, że data jest tania - nie znaczy, iż faktycznie tak jest, zaś rynek od dawna kursem i wolumenami (tj. niemal zerowym popytem) pokazuje, iż nie podziela twego zdania...
Nie mów, że jest tania bo to nieprawda, wszystkie wskaźniki się pogorszyły . C/Z w ogóle zastosowania nie ma , WK spadła mocno do tego niemal pewna jest konieczność wysupłania kolejnych 17mil na skarbówkę. 60-70gr to max wg, mnie i to tylko dla ryzykantów bo spółka może być warta 0 za jakiś czas jak będzie się zwijać w tym tempie ;)
Dlaczego największy dystrybutor miałby się zwijać generując rosnące przychody i utrzymując marże ? Jak widzisz US nie chciał go ubić więc może wyjaśnisz mi twoje założenia
Mułek już pisałem dlaczego, nie wiem czy jest sens się powtarzać. No i gdzie ty widzisz te rosnące marże bo w raporcie to były spadające marze. A czy przychody rosną ? Nie wiele i znacznie wolniej niż koszty spółki więc ja tu żadnych pozytywów nie widzę. A czy rosną stale to się dopiero okaże bo za ostatni miesiąc to przychody spadły.