• 1,22 - qwerty wciąż może mieć rację... Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    http://at.biznesradar.pl/9e4dc3a26be1f6eb29bb34441cdc3972.png
  • Re: 1,22 - qwerty wciąż może mieć rację... Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    http://at.biznesradar.pl/2bdaf8a63c912310d72979c30053bb33.png

poziomy kolejnych wsparć? (zależnie od napływających info...)

ale dziś wielu spóźniło się z ratowaniem kasy...
    teraz już jasne, czemu tak intensywnie wywalano przed dywidendą...
  • Re: 1,22 - qwerty wciąż może mieć rację... Autor: ~qwerty [188.146.161.*]
    odpiszę skromnie - ja to po prostu wiem, wiem i już! Hehe

strata szis duza ale wolumen zachęca do wywalenia ile się tylko da, są tutaj płatni obrońcy kursu, dawcy kapitału i łapacze spadających noży - jest okazja.

inwestycja porażka, niech ktoś mi konkretnie napisze „dlaczego” to z chęcią w nią wejdę, tylko właśnie niby dlaczego!?

wyszło niefajne kłamstwo zarządu, pomijając kwestię VAT to przecież i tak byłaby strata, spółka nie była rentowna, nie zarobiła na siebie, nie potrafiła tego zrobić!

no ale jak juz z tym VATem no to Panowie i Panie (lub kolejność odwrotna jak ktoś woli) przecież podali, ze kolejne zobowiązania z tym związane czekają, że ktoś zapomni i się uda - nie, nie uda się i nie zapomni!

no ale już całokształt, jeśli kwota 6mln powala spółkę na kolana, spółkę z miliardowymi obrotami (tak wiem, dystrybucja i tak to jest) to coś chyba jest nie halo z tą działalnością, nie sądzicie?

Czy będzie gorzej, tak będzie gorzej, noe teraz nie jutro ale za rok lub dwa, i

i co, teraz znów czekanie latami (jak przeżyje) na potencjalnego inwestora?
    ci, którzy sądzą, iż 1,22 to wsparcie do odbicia, mogą jeszcze być boleśnie doświadczeni tak jak ci, co wrzaskliwie śmiali się i dopytywali, kiedy będzie 1,45...

teraz zamilkli lub zmienili nicki :D
  • Re: 1,22 - qwerty wciąż może mieć rację... Autor: ~Damian [193.29.186.*]
    Nie zmienili nicków ... czekam co powie Pani Kłamliwa. Teraz mam stratę ale nie sprzedaję bo coś mi tutaj bardzo śmierdzi , potrzymam do roku czasu...

• Re: 1,22 - qwerty wciąż może mieć rację... Autor: mul_roboczy [94.254.146.*]
    Nikt nick-ów nie zmienia to nie przedszkole. Niestety niektórzy grali znaczonymi kartami a to jest wqrzające
    ładnie i elegancko ją nazwałeś...:)

a trzymanie cały rok... - zobacz, jak wygląda inwestycja tych, co kupili w styczniu (czy pod koniec grudnia) i trzymają cały rok 2018

http://at.biznesradar.pl/f3c3d3d819237060686135828f6eaa90.png
    Wykres data jest tania, US jej nie ubił jak to było np z Actionem i to mądre zagranie. Głupie było ukrywanie faktu konieczności zapłacenia 6mln chyba, że miało na celu właśnie zniechęcenie do daty i oddanie akcji za "bezcen".
    Dnia 2018-10-01 o godz. 13:23 mul_roboczy napisał(a):
    > Wykres data jest tania, US jej nie ubił jak to było np z Actionem i to mądre zagranie. Głupie było ukrywanie faktu konieczności zapłacenia 6mln chyba, że miało na celu właśnie zniechęcenie do daty i oddanie akcji za "bezcen".

podzielam opinię średniego_inwestora, a to, iż ty uważasz, że data jest tania - nie znaczy, iż faktycznie tak jest, zaś rynek od dawna kursem i wolumenami (tj. niemal zerowym popytem) pokazuje, iż nie podziela twego zdania...
  • Re: 1,22 - qwerty wciąż może mieć rację... Autor: ~wiatrak [89.76.224.*]
    wujek dobra rada ha ha
  • Re: 1,22 - qwerty wciąż może mieć rację... Autor: ~Średni_Inwestor [188.146.233.*]
    Nie mów, że jest tania bo to nieprawda, wszystkie wskaźniki się pogorszyły . C/Z w ogóle zastosowania nie ma , WK spadła mocno do tego niemal pewna jest konieczność wysupłania kolejnych 17mil na skarbówkę.
    60-70gr to max wg, mnie i to tylko dla ryzykantów bo spółka może być warta 0 za jakiś czas jak będzie się zwijać w tym tempie ;)

Średni
  • Re: 1,22 - qwerty wciąż może mieć rację... Autor: ~Średni_Inwestor [188.146.233.*]
    Co wcale nie oznacza, że zarobić się nie da ale to nie dotyczy drobnych akcjonariuszy tylko zarządu :)
    Dlaczego największy dystrybutor miałby się zwijać generując rosnące przychody i utrzymując marże ? Jak widzisz US nie chciał go ubić więc może wyjaśnisz mi twoje założenia
  • Re: 1,22 - qwerty wciąż może mieć rację... Autor: ~wiatrak [89.76.224.*]
    nie pisz też mają żer ….tylko merytoryka !!!!!
    Mułek już pisałem dlaczego, nie wiem czy jest sens się powtarzać.
    No i gdzie ty widzisz te rosnące marże bo w raporcie to były spadające marze. A czy przychody rosną ? Nie wiele i znacznie wolniej niż koszty spółki więc ja tu żadnych pozytywów nie widzę. A czy rosną stale to się dopiero okaże bo za ostatni miesiąc to przychody spadły.

Średni
  • Re: 1,22 - qwerty wciąż może mieć rację... Autor: ~qwerty [188.146.161.*]
    http://www.stockwatch.pl/przeglad-prasy/?u=http%3a%2f%2fwww.bankier.pl%2fwiadomosc%2fABC-Data-nurkuje-po-rozczarowujacych-wynikach-7617941.html

- juz mi się nie chce komentować, jeszcze przydałoby się aby KNF trzepnął ABC
    "- juz mi się nie chce komentować, jeszcze przydałoby się aby KNF trzepnął ABC"

Ktoś komu uśmiech pani prezes nie wystarcza musiałby się pofatygować i zawiadomić KNF bo sami to oni nawet palcem nie kiwną :)

Średni
[x]
ABCDATA 0,00% 1,43 2019-07-22 13:14:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.